Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готов_ в_дпов_д_.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
544.77 Кб
Скачать

64. Міжнародний колектив.

Відбір кадрів є початковим етапом процесу формування міжнародного  колективу організації. Міжнародний колектив – це група людей у складі організації або організація в цілому, персонал якої складається з представників різних країн. Основні принципи організації МК: 1) Створення осередку групи, навколо якого формується колектив. 2) Компліментарність (члени колективу доповнюють один одного). 3) Пропорційність (не повинні відчувати себе дискримінованими представники жодної країни і національності). 4) Культура та психологічна сумісність членів міжнародної корпорації.

65. Процес формування міжнародного колективу.

Підходи до відбору персоналу, що використовують МНК: 1) Етноцентризм – управлінський персонал на всі ключові посади як дома, так і за кордоном підбирається з числа “домашніх” керівників. Цей підхід використовується в фірмах з підвищеною централізацією управління. 2) Поліцентризм – призначаються на керівні посади в країні базування і в країнах-реципієнтах представники національності даної країни. Цей підхід ґрунтується на довірі до місцевих керівників і кращому розумінні ними місцевих ринків, людей та політики в країні перебування. 3) Регіоцентризм – передбачається, що глобальні ринки повинні управлятись регіонально, і призначення на ключові посади визначається специфікою регіону. 4) Геоцентризм – призначення на ключові посади визначається кваліфікацією працівника і не залежить від національності, культури, оточення. Джерела людських ресурсів для МНК: 1) місцеві громадяни 2) експатріанти: - громадяни країни походження; - громадяни третіх країн. Кожне з цих джерел має свої переваги: Місцеві громадяни: 1) Адаптація до місцевих умов. 2) Призначення на ключові посади є стимулом до праці. 3) Місцевий імідж (довіра до фірми, яка цінує місцевих робітників). 4) Довготривалі цілі (експатріанти часто орієнтуються на короткострокові цілі). 5) Мобільність. 6) Низькі затрати. Країни походження: 1) Технічна компетенція (нові техніка чи технології). 2) Висока кваліфікація, знайомство з передовим досвідом управління. 3) Контроль і краще розуміння цілей МНК. Громадяни третіх країн: 1) Надійна експертиза. 2) Є компромісом між місцевими громадянами і експатріантами. Підбір кадрів для МНК здійснюється на основі визначення здатності менеджера до міжнародного бізнесу. Загальні критерії для міжнародних призначень менеджерів: 1) Технічні та управлінські навички. 2) Мотиви та прагнення (інтерес до країни перебування, менші фінансові стимули). 3) Соціальні навички (уміння взаємодіяти з людьми). 4) Дипломатичні навички (здатність взаємодіяти з урядовими чиновниками, політичними лідерами, організаціями). 5) Зрілість та стабільність (проявляти себе як зріла людина, здатна реагувати на різноманітні ситуації раціонально і знаходити прийнятні рішення). 6) Сімейні фактори (здатність сім’ї менеджера адаптуватись до вимог).

66. Цінності людини і фірми.

Цінності, на яких базується діяльність компанії:

  • колектив, який складається з найкращих у світі спеціалістів;

  • господарське ставлення до майна компанії (як до власного); прагнення до забезпечення довгострокової успішної діяльності компанії, до виконання покладених завдань, підвищення ефективності праці;

  • чесність і відкритість у відношеннях між робітниками; дотримання букви закону; прийняття рішень на основі повної інформації і обгрунтування її оцінки на основі можливих ризиків;

  • намагання бути кращими у виконанні покладених завдань; підвищення якості роботи; здійснення лідерства у своїй сфері;

  • взаємне довір’я у стосунках між колегами, замовниками і користувачами.

Принципи і правила поведінки, які базуються на основі моральних цінностей, зводяться до такого:

  • повага до особистості кожної людини;

  • нероздільність інтересів компанії і кожного робітника;

  • цілі і принципи чітко визначені і погоджені;

  • основою успіху є новаторство;

  • орієнтація у виробничій сфері на запити споживачів, на тісні, взаємовигідні відносини з замовниками і суміжниками;

  • заохочення професійної майстерності робітників;

  • намагання бути кращими у всіх галузях, які мають для компанії певне значення;

  • спільна діяльність в дусі взаємного довір’я і партнерські відношення з замовниками, постачальниками, вищими навчальними закладами, державними органами.