Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технології.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
127.49 Кб
Скачать

51. Послідовність художнього конструювання об’єктів технологічної діяльності.

Поєднання у процесі проектування об’єктів технологічної діяльності художнього конструювання з технічним (інженерним проектуванням). Стадії інженерного проектування. Етапи художнього конструювання. Результати роботи художника-конструктора.

52. Складання та видачі завдання на художнє конструювання об’єктів проектування.

Надання завдання замовником.замовником. Вивчення завдання і вимог, які ставляться до об’єкту проектування. Розробки ескізів. Вимоги до ескізного проекту. Процес пошуку композиційного рішення об’єкта проектування. Макет як засіб пошуку художньо-композиційного рішення об’єктів технологічної діяльності. Склад проектної пропозиції. Розгляд проектної пропозиції об’єкту проектування на спеціальних художньо-технічних радах та прийняття рішень про її затвердження у відповідних інстанціях.

53. Розробка дизайн-проекту як стадія дизайну об’єктів технологічної діяльності.

Виготовлення робочої моделі та виконання робочих креслень. Зміст дизайн-проекту об’єкта проектування: загальний вигляд, виробу виконаного у ортогональних проекціях; конструктивні розрізи; креслення вузлів та деталей; шаблонів. Мета виконання дослідного зразка.

54. Виконання проектної пропозиції під час створення дизайн-проекту.

Ознайомлення із завданням та збір інформації про об’єкт технологічної діяльності, який потрібно розробити. Вивчення теми та основного художньо-конструкторського завдання. Завдання художника-конструктора. Оцінка прототипів об’єкту проектування. Аналіз позитивних та негативних якостей діючих моделей прототипів. Вибір основної бази для проекту – проектної пропозиції.

55. Методика проведення ергономічного аналізу прототипів.

Вимоги до об’єктів технологічної діяльності на основі ергономічних досліджень. Ергономіка як науково-технічна та науково-експериментальна дисципліна, що досліджує психофізіологічні фактори взаємодії людини і техніки в умовах єдиної системи «людина – машина». Мета ергономіки. Зв’язок ергономічних вимог з естетичним вимогами. Ергономічне дослідження об’єктів технологічної діяльності як частина процесу дизайн-проектування. Ергономічні показники, за якими здійснюються ергономічні дослідження технологічних об’єктів та оцінюється якість продукції: гігієнічні, антропометричні, фізіологічні і психофізіологічні, психологічні.

56. Виконання попереднього ергономічного аналізу об’єктів на стадії виконання проектної пропозиції.

Стадія ескізного проекту як пошуковий етап ергономічної розробки конструкції. Ергономічний аналіз аналогів та прототипів об’єктів проектування, аналіз конкретних специфічних умов його функціонування. Визначення перших варіантів кольорового рішення об’єктів технологічної діяльності. Єдність ергономічних та художньо-конструкторських рішень. Вплив матеріалу та конструкції на форму об’єкту проектування.

57. Попередній аналіз та складання технічного завдання в процесі дизайн-проектування.

Складання технічного завдання на проектування за вимогами дизайну. Вивчення прототипів та формулювання загальних завдань на основі проведення попереднього аналізу прототипів. Враховування технічних можливостей підприємства, перспектив техніки та технології, прогресивних сучасних методів промислового виробництва. Формулювання художньо-конструкторської проблеми та визначення можливих шляхів її реалізації. Формулювання необхідних вимог, які пов’язуються з основними функціями об’єкту проектування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]