Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технології.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
127.49 Кб
Скачать

70. Методи маркетингових досліджень.

Основні методи збору інформації: опитування, спостереження, експеримент і імітація. Персональне інтерв'ю – універсальний метод проведення опитування. Спостереження як метод дослідження, при якому ведеться безпосереднє спостереження за досліджуваними об'єктами, не вступаючи з ними в контакт і не впливаючи на них. Імітація як заснований на застосуванні ЕОМ метод, що дозволяє вивчати вплив різних маркетингових факторів на досліджувану величину за допомогою математичних моделей, а не в реальних умовах.

71. Джерела маркетингової інформації у проектній діяльності.

Види маркетингової інформації, яка використовується маркетологами: факти, оцінки, прогнози, узагальнені зв'язки, слухи. Джерела усередині компанії. Офіційні джерела. Конкуруючі товари. Конференції і семінари. Консультанти. Клієнти і користувачі. Сторінки Інтернету. Електронні засоби.

72. Глобальні проблеми людства загальносвітового рівня.

Найважливіші загальнопланетарні проблеми сучасної епохи, що торкаються людства в цілому. Основні чинники виникнення глобальних проблем. Взаємовідносини всередині світового співтовариства. Криза між суспільством і природою.

73. Демографічні проблеми в різних регіонах світу.

Демографічні проблеми в різних регіонах світу. Вплив зміни вікової структури населення на проблеми соціально-економічного і культурного характеру. Глобальний характер демографічних проблем.

74. Техногенні проблеми в суспільстві.

Глобалізація як чинник системної кризи життєдіяльності людства. Масштабні небезпеки. Промислові аварії і катастрофи. Засоби захисту суспільства від техногенних аварій. Основні чинники впливу на зростання техногенних ризиків. Залежність техногенної безпеки від безпеки технологічних процесів, людських чинників.

75. Вплив антропогенних факторів на екосистему.

Взаємозв’язок антропогенних факторів з діяльністю людини. Індивідуальний, колективний впливи. Добування корисних копалин, енергетична промисловість, сільське господарство як чинники технічних перетворень і руйнації природних систем. Забруднення як найнебезпечніший і найпоширеніший вид негативного впливу антропогенних факторів на екосистему.

76. Екологічна криза та її причини.

Екологічна криза як одна з глобальних проблем сучасності. Екологічні проблеми як одні з найбільш загрозливих для людства.Основні причини виникнення глобальних екологічних проблем: виснаження природних ресурсів, «парниковий ефект», проблема кислотних дощів, запиленість повітря.

77. Забруднення водних ресурсів.

Забруднення водних ресурсів як процес зміни складу і властивостей води внаслідок надходження забруднюючих речовин, зумовленого діяльністю людини. Поняття «забруднююча речовина» і «забруднювач». Фізичні, хімічні і біологічні забруднюючі речовини.

78. Забруднення грунтів.

Деградація грунтів і земель. Забруднення грунтів. Головні причини деградації грунтів. Основні шляхи подолання екологічних проблем: перехід до матеріало- і енергозберігаючих технологій, досвід раціонального природокористування, розосередження екологічно шкідливих виробництв, розширення природно-заповідних територій, екологічна освіта і виховання населення.

79. Сировина та енергетичні проблеми.

Глобальний характер сировинної та енергетичної проблем. Шляхи подолання сировинно-енергетичної кризи. Заміна багатьох видів природних матеріалів на синтетичні. Використання вторинних матеріалів.

80. Сучасна енергетика в екосистемі.

Проблеми сучасної енергетики. Недоліки гідроенергетичних технологій. Забруднення атмосфери під час згоряння палива на теплових електростанціях. Вплив на здоров’я людей викидів від спалювання вугілля і нафти. Вплив зростання масштабів використання електроенергії на загострення проблем охорони навколишнього середовища.

81. Шляхи подолання енергетичних проблем.

Подолання енергетичної проблеми на принципово нових технологічних основах. Вироблення електричної енергії за рахунок енергії вітру. Припливні електростанції. Сонячна енергія. Геотермальна енергетика. Біоенергетика.

82. Інформаційна система спостереження й аналізу стану природи.

Екологічний моніторинг як інформаційна система спостережень, оцінки і прогнозу змін у стані навколишнього середовища з метою виділення антропогенної складової цих змін. Державна система моніторингу довкілля. Складові моніторингу навколишнього природного середовища.

83. Технології переробки побутових відходів.

Поняття «відходи». Види відходів. Час розкладання твердих побутових відходів в грунті. Переробка твердих відходів на корисні матеріали і товари. Види вторинної переробки твердих побутових відходів. Захоронення твердих побутових відходів як шлях їх утилізації.

84. Сучасні технології безвідходного виробництва.

Безвідходні технології, їх основні напрями. Рециклінг відходів. Замкнені системи як один із видів безвідходного виробництва. Міжгалузева кооперація і комплексний зв'язок технологічних циклів. Створення територіально-промислових комплексів.

85. Професійна діяльність у житті суспільства.

Процес професійної діяльності. Поділ праці. Поняття «професіонал» і «професіоналізм». Основні функції професійної діяльності людини. Основи професійного самовизначення. Чинники впливу на вибір професії.

86. Портфоліо в професійній діяльності людини.

Призначення портфоліо. Моделі портфоліо. Методика складання портфоліо. Представлення себе. Вимоги до оформлення, логічної послідовності, обсягу, рівня деталізації ідей і презентації портфоліо.

87. Професійна карєра.

Успіх як мотивація до створення кар’єри. Зв’язок успіху з життєвими планами людини. Поняття «кар’єра». Постановка цілей як запорука професійного успіху. Планування професійної кар’єри. Чинники впливу на вибір професійної кар’єри. Складання проекту вибору професії: аналіз ситуації, оцінювання здібностей, власних цінностей і інтересів.

88. Завдання і зміст профільного технологічного навчання старшокласників.

Зміст профільного технологічного навчання учнів. Загальнотехнологічний, професійний та інженерно-технічний напрями профільного технологічного навчання. Спеціалізації за напрямами профільного технологічного навчання. Допрофільні і профільні курси.

89. Організація профільного технологічного навчання старшокласників.

Зовнішні і внутрішньошкільні форми організації профільного навчання в школі. Профільні класи, групи. Внутрішньокласна профілізація. Освітні округи. МНВК, ПТОЗ, ресурсні школи і дистанційне навчання як форми організації зовнішньої організації профільного технологічного навчання.

90. Допрофільна підготовка учнів основної школи.

Мета і завдання допрофільної підготовки учнів 5-9 класів. Зміст допрофільного навчання. Організація допрофільної підготовки. Курси за вибором учнів. Діагностика нахилів і здібностей учнів. Карта профільної орієнтації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]