Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
технології.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
127.49 Кб
Скачать

63. Завдання економічного обґрунтування проекту.

Обґрунтування витрат необхідних матеріалів, засобів енергії, грошових коштів на оплату праці при виготовленні виробу; визначення собівартості виробу, що виготовляється; величини запланованого прибутку і договірної ціни виробу; визначення рівня рентабельності виготовленого виробу; планування випуску виробу: кошторис доходів і витрат. Попередня економічна оцінка доцільності постановки розробленого проекту на виробництво продукції, її випуску й продажу.

64. Процедура оцінки вартості виробництва проекту.

Послідовність економічного оцінювання об’єкту і процесу технологічної діяльності. Визначення витрати матеріалів. Виначення вартості витрат на електроенергію під час роботи. Здійснення розрахунку оплати праці. Визначення величину податку на заробітну плату. Амортизаційні відрахування на інструменти та обладнання. Визначення загальної собівартості виготовлення виробу. Визначення величини прибутку внаслідок реалізації виробу. Визначення договірної ціни реалізації виробу. Визначення рентабельності проектованого виробу.

65. Джерела та шляхи економії матеріальних ресурсів проекту. Раціональне та економне витрачання окремих елементів проекту. Економія матеріальних ресурсів як засіб збільшення виготовлення продукції без додаткових затрат суспільної праці, підвищення ефективності виробництва в цілому на кожному підприємстві. Система техніко-економічних показників для вимірювання ступеня ефективності використання матеріалів.

66. Джерела економії матеріальних ресурсів проекту.

Зниження ваги виробів. Зменшення питомої витрати матеріалів. Скорочення витрат і відходів сировини і матеріалів. Використання відходів та побічних продуктів. Утилізації вторинних ресурсів. Заміна натуральних видів сировини та матеріалів штучними їх видами.

67. Шляхи економії матеріальних ресурсів проекту.

Виробничо-технічні заходи. Організаційно-економічні заходи. Комплексна переробка сировини як промисловий процес, результатом якого є добування з вихідної сировини всіх корисних її компонентів та їх повне використання, враховуючи і технологічні відходи. Вторинні матеріальні ресурси. Відходи виробництва. Відходи споживання.

68. Загальні аспекти маркетингової діяльності.

Визначення попиту на товари. Маркетинг як комплексна система управління ринком (підприємствами). Маркетингове планування як управлінський процес та підтримування відповідності між маркетинговими цілями підприємства та його потенційними маркетинговими можливостями і ресурсами. Основна мета маркетингового планування. Розробка стратегічного плану дій на період, більший ніж півтора роки. Розробка ринкової тактики як конкретних дій, що виконуються з метою реалізації обраної маркетингової стратегії підприємства.

69. Виявлення проблем і формулювання мети маркетингового дослідження.

Виявлення проблеми як формулювання предмета маркетингового дослідження. Збір і аналіз конкретної інформації, необхідної для прийняття рішення. Визначення і формулювання цілей дослідження. Типові задачі маркетингових досліджень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]