Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moi_otvety686.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
683.52 Кб
Скачать

84. Виконання підстановок.

85. Створення запитів: створення простого запиту. Найбільш простий спосіб побудови запиту передбачає використання майстра. За допомогою запитів фільтрують дані кількох зв’язаних об’єктів, які відповідають певним умовам, для подальшої роботи з ними.

Алгоритм створення простого запиту за допомогою Конструктора:

  • Відкрити потрібну базу даних.

  • Перейти на вкладку Запросы.

  • Вибрати послідовно потрібні таблиці і ввести їх у запит кнопкою Добавить.

  • Закрити вікно Додавання таблиць.

  • В нижній частині вікна Конструктора, яка називається Бланк запиту, в рядку Поле потрібно ввести імена полів, які повинні відображатися в підсумковій таблиці.

  • Для виконання запиту потрібно на ПІ натиснути кнопку Запуск.

  • Для збереження запиту потрібно виконати команду Файл-Зберегти.

86. Виконання та збереження запиту. Щоб виконати запит потрібно клацнути по ньому двічі мишкою. Збереження запиту відбувається шляхом натискання кнопки Сохранитьна панелі інструментів.

87. Запит з параметрами. Запит із параметрами. Запит, в якому користувач вводить в інтерактивному режимі одне або кілька значень, які визначають умови добору. Запит із параметрами не є окремим різновидом запитів; скоріше, це розширення функціональних можливостей звичайних запитів.

88. Створення перехресного запиту. Перехресний запит створюється за допомогою майстра або самостійно в режимі конструктора. У перехресному запиті відображаються результати статистичних розрахунків (суму, кількість записів і середні значення), виконаних за даними з одного поля таблиці. Ці результати групуються за двома наборами даних, один із яких розташований у лівому стовпці таблиці, а інший – у верхньому рядку.

Створення перехресних запитів за допомогою майстра.

Перед початком створення перехресного запиту потрібно створити запит, де будуть представлені всі поля, інформація з яких буде використовуватись у перехресному запиті.

  • У вікні бази даних виберіть об’єкт Запити.

  • Натисніть кнопку Створити на панелі інструментів вікна бази даних.

  • У діалоговому вікні Новий запит виберіть майстер Перехресний запит.

  • Натисніть кнопку ОК.

  • Виконайте інструкції діалогових вікон майстра:

  1. Оберіть джерело даних

  2. Оберіть поля, значення яких будуть використовуватись як назви рядки

  3. Оберіть поля, значення яких будуть використовуватися як назви стовпців

  4. Задайте підсумкові обчислення

  5. Задайте ім’я запиту

  6. Натисніть готово.

У результуючі таблиці дані з груповані по двох наборах, один з яких розташований у лівому стовпці, а інший – у верхньому рядку. Якщо одержаний запит не відповідає вимогам, можна знову звернутися до майстра або внести зміни в режимі конструктора.

Створення перехресного запиту без допомоги майстра.

Перші кроки створення перехресного запиту виконуються за алгоритмом створення запиту за зразком у режимі конструктора.

  • створення запиту у режимі конструктора, включивши до нього всі поля, інформація з яких буде використовуватись у перехресному запиті.

  • на панелі інструментів натиснути кнопку Тип запиту і вибрати Перехресний.

  • для поля або полів, значення яких повинні бути представлені у вигляді заголовків у рядку Перехресна таблиця вибрати значення Заголовки рядків.

  • для поля, значення якого повинні бути представлені у вигляді заголовків стовпців, у рядку Перехресна таблиця вибрати значення Заголовки стовпців.

  • для поля, значення якого потрібно використовувати в створенні перехресні таблиці, в рядку Перехресна таблиця вибрати Значення. У рядку Групова операція вибрати статистичну функцію, яка буде використана для заповнення перехресної таблиці.

89. Запит на зміну даних. Запити на змінювання змінюють дані у вхідних таблицях згідно з умовами, які визначені в самому запиті. Ці запити використовуються для внесення великого числа змін до бази даних.

90. Запит на оновлення даних. Запити на оновлення використовуються для додавання, змінення та видалення даних в одному або кількох наявних записах. Запити на оновлення можна вважати функціональним варіантом діалогового вікна Пошук і заміна.

91. Створення звітів. Звіти можна створювати вручну, за допомогою засобу Автоотчет або за допомогою майстра звітів.

92. Редагування та оздоблення звіту. Майстри звітів використовуються для створення та редагування звітів у стовпчик, стрічкових звітів з групами та без, поштових наклейок та підсумкових звітів.

93. Друк звіту. Якщо звіт потрібно надрукувати, заходимо Файл/Печать

94. Чи можна відправити документ Word на рецензування в локальній мережі ? Щоб виконати цю процедуру, потрібно використовувати Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, Microsoft Exchange або іншу 32-розрядну програму електронної пошти, сумісну з інтерфейсом.

95. Чи можна одночасно декільком користувачам працювати з однією книгою Excel в локальній мережі ? Локальні мережі дозволяють декільком користувачам одночасно працювати з файлом - електронною таблицею Excel.

96. Чи можна одночасно декільком користувачам працювати з однією базою Access в локальній мережі ? Локальні мережі дозволяють декільком користувачам одночасно працювати з базою данних Access.

97. Що таке головний документ в редакторі Word ? Головний документ. Документ-контейнер, який об'єднує в собі кілька окремих файлів (або вкладених документів). За допомогою головного документа можна настроювати й обробляти документи, які складаються з кількох частин, наприклад книги з кількома розділами.

98. Як забезпечити спільний доступ до книги Excel ? Щоб зробити одну або кілька книг доступними для спільної роботи з ними в центральному розташуванні, можна зберегти їх на сервері з документами. 

99. Чи можна в книзі Excel заблокувати окремі комірки від змін ? Щоб захистити лише деякі комірки: 1.  Виділити всю таблицю, натиснути кнопку виділення всіх комірок у лівому верхньому куті таблиці чи клавіші Ctrl + Shift + + Пробіл 2.  Дати команду меню Формат/Ячейки і вибрати вкладку Защита. Зняти прапорець ячейка, которая защищена, і клацнути ОК 3.  Виділити комірку, яку потрібно заблокувати. Для виділення комірок врозкид натисніть клавішу CTRL, коли клацатимете по комірках 4.  Дати команду меню Формат/Ячейки і відкрити вкладку Защита. Встановіть прапорець ячейка, которая защищена, і клацніть ОК. 5.  Дати команду меню Сервис/Защита і вибрати Защитить лист. Увести, якщо потрібно, пароль і клацнути ОК.

100. Як забезпечити монопольний доступ до бази даних Access? Зайти Сервіс/Параметри закладка Другие і вибрати параметр монопольний доступ.

101. Що таке реплікація бази даних ? Реплікація – це процесс створення копій файлу, між якими може виконуватись обмін оновленими данними або об’єктами.

102. Як захистити базу даних Access від змін іншими користувачами ? Необхідно увійти в монопольний режим. Монопольний режим - це запуск мережевої версії програми для одного користувача. Прапорець Монопольно є у вікні запуску лише для мережевої версії програми і якщо він активний, то вибрана для роботи інформаційна база даних стає недоступною для інших користувачів мережі. Потім зайти Сервис/Защита/Задать пароль базы данных.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]