Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moi_otvety686.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
683.52 Кб
Скачать

47.Структуризація документа ms Word. Робота в режимі перегляду структури. Призначення кнопок на панелі інструментів Структура.

Режим структури в редакторі Word використовується для організації великих документів Word (документовбольшого обсягу), які складаються зі змісту, розділів і підрозділів різних рівнів, до таких документів належать, наприклад, курсові та дипломні робіт і т. д. У режимі структури можна легко переглядати структуру всього документа Word, змінювати рівень вкладеності заголовків, копіювати і переміщати великі фрагменти тексту шляхом переміщення відповідних заголовків. Крім того, в цьому режимі простіше створювати і змінювати загальну структуру головного документа Word шляхом додавання, перестановки і видалення вкладених документів. Для створення головного документа Word необхідно створити структуру, а потім у цій структурі зробити заголовки вкладеними документами Word. Щоб перейти в режим структури, треба вибрати в меню Вид команду Структура. У режимі структури відображається структура документа Word і з'являється панель інструментів «Структура».

48.Редагування структури документа MS Word (додавання, видалення та переміщення рівнів структури).Для додавання рівня слід виділити заголовок і вибрати рівень на панелі інструментів Структура, для відміни, вибрати потрібний рівень. Для підвищення і пониження рівня, а також для перетягування тексту всередині структури можна перетягнути символи "+" або "-" вліво, вправо, вгору або вниз. У режимі структури ліворуч від кожного заголовка відображається відповідний символ структури: + Заголовки з підлеглим текстом, - Заголовки без підлеглого тексту.

49. Автоматичне створення змісту документа в редакторі MS Word Використання власних та вбудованих стилів для заголовків.Word дозволяє автоматизувати створення змісту, наочного покажчика і покажчика малюнків. У змісті наводиться список заголовків документа певних рівнів з відповідними номерами сторінок. Збірка змісту відбувається автоматично таким чином: знаходяться і сортуються по рівнях заголовки і вказуються їх номери сторінок. Слово «Зміст» вводиться користувачем. Для оновлення змісту поставте курсор в полі змісту і натискуйте клавішу F9. Для створення заголовків, потрібно:1.Виділяти потрібний текст; 2. На панелі інструментів Структура розгорнути список кнопки Рівень структури і вибрати потрібний рівень для тексту;3. Таким способом потрібно зробити весь документ, тобто помітити всі заголовки потрібним рівнем;4. Після того як всі заголовки були помічені, потрібно перейти на ту сторінку де буде зміст, натиснути або натиснути на кнопку F9;5. Після чого зміст оновиться і з'являться всі заголовки що були включені до змісту.

50. Початок роботи з MS Excel. Структура вікна. Робота з книгами MS Excel.Система Excel, надає користувачу розвинені можливості для роботи з табличною інформацією. Для запуску Excel можна клацнути на панелі задач Windows кнопку «Пуск», потім перейти до підменю «Программы» та вибрати у ньому рядок «Microsoft Excel». Головні елементи вікна, такі як рядок заголовка, головне меню, панель інструментів, лінійки прокрутки, традиційні для середовища Windows і цілком аналогічні відповідним елементам вікна, наприклад, редактора Microsoft Word.Після запуску Excel автоматично подає на екрані чисту робочу книгу, готову для створення нового документа. Для створення ще однієї книги скористайтеся командою «Файл\Создать…», або кнопкою панелі інструментів «Стандартная», або сполученням клавіш <Ctrl+N>. Для збереження робочої книги можна використовувати різноманітні традиційні для Windows-програм способи. Виконайте команди «Файл\Сохранить», або «Файл\ Сохранить как…», або скористайтеся кнопкою панелі інструментів «Стандартная», або натисніть сполучення клавіш <Ctrl+S>, <Shift+F12>, <F12>.

Робочий аркуш — це власне електронна таблиця, основний тип документа, використовуваний в Excel для збереження та маніпулювання даними. Він складається з комірок, організованих у стовпці і рядки, і завжди є частиною робочої книги. Робочі книги — це файли MS Excel, що можуть містити один чи кілька робочих аркушів. Такі файли мають розширення .xls.

51. Введення інформації в комірки MS Excel. Для введення інформації в задану комірку потрібно встановити на неї курсор чи натиснути мишею на цю комірку. Після цього можна починати вводити дані. З уведенням першого символу ви переходите в режим уведення, при цьому в рядку стану відображається слово Введение.

52. Форматування комірок в MS Excel. Можна змінити формат подання інформації у виділених комірках. Потрібно виконати команду Формат/Ячейки. З’явиться вікно діалогу Формат ячеек, у якому потрібно вибрати вкладку Число. За допомогою інших закладок можете від форматувати шрифт, параметри рамки навколо комірки, способи заливання комірки різним кольором чи зняти захист з комірки.

53. Операції з комірками в MS Excel. З комірками можна проводити такі операції: Введення данних, редагування, форматування, копіювання, перенесення, обеднання, комірки можуть бути частиною функцій та математичних розрахунків.

54. Розрахунки за формулами в електронних таблицях. Можна додавати, множити, ділити числа, добувати квадратні корені, обчислювати синуси та косинуси, логарифми й експоненти. Формулою в Excel називається послідовність символів, що починається зі знака рівності =. У цю послідовність символів можуть входити постійні значення, посилання на комірки, імена чи функції оператора.

55. Використання функцій при обчисленнях. Робота з майстром функцій. Функції в Excel використовуються для виконання стандартних обчислень у робочих книгах. Значення, що використовуються для обчислення функцій, називаються аргументами. Функції бувають: текстові, дати і часу, логічні, математичні, статистичні. У Excel є спеціальний засіб для роботи з функціями — Мастер функций. Під час роботи з цим засобом вам спочатку пропонується вибрати потрібну функцію зі списку категорій, а потім у вікні діалогу пропонується ввести вхідні значення.

56. Засоби адресації комірок MS Excel. Будь-яка таблиця складається з рядків і стовпців, як правило, рядки нумеруються цифрами 1, 2, 3 і т. д. до 16384, а стовпцям присвоюється відповідність латинському алфавіту A, B, C і т. д. Причому коли алфавіт закінчується, за Z ідуть AA, AB, AC і т. д. до IV. Кожна комірка має адресу, що позначається ім’ям стовпця та номером рядка.

57. Використання логічних функцій при організації обчислень. Логічні функції допомагають створювати складні формули, що, залежно від виконання тих чи інших умов, робитимуть різні види обробки даних.

58. Побудова графіків та діаграм засобами таблицевого процесора MS Excel. Запустити Майстер діаграм. Указати місце та розмір майбутньої діаграми за допомогою курсора. У першому кроці майстра вказати діапазони комірок. Вибрати тип діаграми. Потім установлюються параметри, що визначають: яка частина діапазону буде відображена як дані, а яка — як мітки сегментів і назви.

59. Редагування та форматування діаграм засобами таблицевого процесора MS Excel. Двічі натисніть мишею в будь-якому місці діаграми. Команда Формат обозначения легенды встановлює колір ліній, їх стиль і товщину.Для форматування об’єкта діаграми натисніть на ньому праву кнопку миші і виберіть потрібну для форматування команду зі списку, що з’явився. Для заміни одного ряду даних у діаграмі іншим застосуйте команду Формат ряда. Змінюючи лінії графіка, можна змінити дані на робочому аркуші. Команда Тип диаграмм дає можливість змінювати тип уже існуючої діаграми. Команда Автоформат змінює не лише тип діаграми, а й встановлює стандартні параметри діаграми. Команда Объемный вид змінює просторову орієнтацію діаграми.

60. Підготовка до друку та друк Excel – документа. Microsoft Excel має багато можливостей настройки остаточного вигляду надрукованої сторінки. Перед друком необхідно скористатисть попереднім переглядом необхідних аркушів. Потім натискаемо на «Печать».

61. Моделювання в електронних таблицях. За допомогою статистичних функцій можливо проводити статистичне моделювання. Крім того, можливо використовувати елементи факторного та регресійного аналізу.

62. Створення функцій користувача: функції, які рахують значення по одній формулі. Поряд із стандартними функціями, які виконують дії з даними, користувач може створи­ти свою власну функцію, яка буде виконувати дії над даними, які потрібні користувачеві. За виглядом функція користувача не відрізняється від стан­дартних: =ім' яфункції_користувача(аргументи) і вводиться у комірку, де треба виконати потрібну процедуру над даними — аргументами. Але для того, щоб подані аргументи оброблялись належним чином, мовою VBA створюється процедура — функція.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]