Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moi_otvety686.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
683.52 Кб
Скачать

103. Як задати маршрут слідування документа Word для його рецензування?

104. Як забезпечити показ презентації Power Point в безперервному режимі ? Необхідно зайти в налаштунки презентаці і в полі Параметри поставити режим безперервного циклу.

105. Як створити в редакторі Word гіпертекстовий документ ? Істотне ж відмінність від звичайного Word-документа полягає саме в тому, що користувач може побачити всі параметри оформлення і область їх дії прямо в HTML-документі.

Для створення гіпертекстових посилань у документі MS Wopd потрібно виконати такі дії:

1) Перейдіть на вкладку Вставлення. Виберіть пункт меню Гіперпосилання поля Зв'язки. Відкриється діалогове вікно Вставка гіперпосилання.

2) У полі Адреса виберіть цікавить Вас файл. Для пошуку скористайтеся полем Папка. Якщо хочете набрати текст підказки, натисніть кнопку Підказка. З'явиться діалогове вікно Підказка для гіперпосилання. Наберіть текст необхідної підказки. Натисніть ОК.

3) Якщо треба послатися не на весь документ, а на якусь певну частину документа, натисніть кнопку Закладка, щоб вибрати позначену частину файлу. Відкриється діалогове вікно Вибір місця в документі. У розкритому вікні вибрати ім'я потрібної закладки в обраному файлі. Натиснути кнопку ОК.

4) Для того щоб вставити закладку необхідно виділити фрагмент документа, перейти на вкладку Вставлення. Вибрати пункт меню Закладка поля Зв'язки. Відкриється діалогове вікно Закладка. У полі Ім'я закладки ввести ім'я закладки (ім'я закладки повинно починатися з літери, імена закладок краще давати смислові). Стане доступною кнопка Додати. Натиснути цю кнопку, потім кнопку ОК. 5) За допомогою цього ж вікна можна видалити закладку чи зробити перехід до неї.

106. Із яких основних компонент складається інформаційна система?

Практично всі різновиди інформаційних систем незалежно від сфери їхнього застосування включають один і тойже набір компонентів: функціональні компоненти: функціональні підсистеми (модулі, бізнеси-додатки), функціональні задачі, моделі й алгоритми; компоненти системи опрацювання даних: інформаційне забезпечення, програмное забезпечення, технічне забезпечення, правове забезпечення, лінгвістичне забезпечення; організаційні компоненти (персонал): нова організаційна структура фірми,персонал (штати, посадові інструкції).

107. Що таке інформаційна технологія? Сукупність методів, виробничих процесів і програмно-технічних засобів, інтегрованих з метою збирання, обробки, зберігання, розповсюдження, відображення і використання інформації в інтересах її користувачів.

108. Що таке системи підтримки прийняття рішень? Системи підтримки прийняття рішень (СППР) що виникли у результаті злиття керівницьких інформаційних систем і систем керування базами даних, - це системи, що максимально пристосовані до розв'язування задач щоденної керівницької діяльності, і є інструментом, щоб надати допомогу тим, хто вирішує (робить вибір). За допомогою СППР може проводитись вибір рішень у певних неструктурованих і слабкоструктурованих задачах, у тому числі й тих, що мають багато критеріїв.

109. Яку діяльність на підприємстві підтримують корпоративні програмні системи? Призначена для автоматизації обліку й управління. 

110. Що таке супроводження системи? Сукупність методів, виробничих процесів і програмно-технічних засобів, інтегрованих з метою збирання, обробки, зберігання, розповсюдження, відображення і використання інформації в інтересах її користувачів

111. Ким надаються права доступу к мережнім ресурсам? Системним адміністратором.( Систе́мний адміністра́тор— працівник, посадові обов’язки якого передбачають забезпечення роботи комп’ютерної техніки, комп’ютерної мережі і програмного забезпечення в організації.)

112. Що таке лінія тренду на графіку Excel? Лінія тренду. Графічне подання напряму зміни ряду даних. Наприклад, висхідна лінія позначає збільшення продажу за певну кількість місяців. Лінії тренду використовуються для аналізу похибок прогнозування, також званого регресійним аналізом.

113. Як вирішуються задачі лінійного програмування в Excel? Лінійне програмування - область математичного програмування, присвячена теорії та методів розв'язання екстремальних задач, що характеризуються лінійною залежністю між змінними.

 Вводяться данні на робочий лист. Заповненюеться діалогове вікно Сервіс/Пошук рішення. Введнення параметрів в Параметри/ Параметри пошуку рішення. Аналіз оптимального рішення починається після успішного виконання завдання, коли на екрані з'являється діалогове вікно Результати пошуку рішення. З його допомогою можна підготувати три типи звітів: за результатами (опція Результати), по стійкості (опція Стабільність), по межах (опція Межі). 

114. Проста інформаційна система — це система:  Яка забезпечує передачу інформаціх від місця її появи до необхідного місця і видачу команди керування без значної переробітки данних.

115. Складна інформаційна система— це система: Приміняється для керування виробництвом з ієрархічною структурою.

116. Великій системі притаманні такі додаткові ознаки: Великі системи являються результатом обеднання працюючих простих систем. Дуже велика кількість файлів БД.

117. Система підтримки прийняття рішень (СППР) - це системи, що максимально пристосовані до розв'язування задач щоденної керівницької діяльності, і є інструментом, щоб надати допомогу тим, хто вирішує (робить вибір). За допомогою СППР може проводитись вибір рішень у певних неструктурованих і слабкоструктурованих задачах, у тому числі й тих, що мають багато критеріїв.

118. Реквізит — проста одиниця інформації найнижчого рівня за багаторівневої структури економічної інформації.

119. База даних – це множина даних з певною множиною операцій над даними, які зберігаються у структурованому вигляді.

120. Достовірність інформації – це здатність інформації об'єктивно відображати процеси та явища, що відбуваються в навколишньому світу.

121. Система класифікації інформації – це сукупність методів і правил розподілу множини об’єктів (М) на підмножину(Мij) відповідно до ознак схожості або несхожості.

122. Kодування – процес присвоєння умовного позначення різним позиціям номенклатури.

123. Код – це знак чи сукупність знаків, прийнятих для позначення класифікаційного угруповання чи об’єкта класифікації.

124. Об'єкт класифікації – це елемент класифікаційної множини

125. Ознака класифікації – це властивість об'єкта класифікованої множини.

126. Класифікатор – це документ, що являє собою зібрання кодів і найменувань класифікаційних об’єктів та їх угруповань.

127. Існують такі методи класифікації економічної інформації: 1) ієрархічний; 2) фасетний.

Ієрархічний метод класифікації характеризується тим, що початкова множина об'єктів техніко-економічної інформації послідовно поділяється на угруповання (класи) першого рівня поділу, далі - на угруповання наступного рівня І т.ін. єрархічний метод класифікації характеризується кількістю рівнів (ступенів) класифікації, глибиною, ємністю і гнучкістю. Кількість рівнів визначає глибину класифікації, яка встановлюється залежно від міри необхідної конкретизації угруповань і кількості ознак, які беруть участь у розв'язуванні відповідних задач.

Фасетний метод компенсує недоліки ієрархічного методу класифікації. При цьому методі класифікації початкова множина об'єктів може незалежно поділятися на класифікаційні угруповання з використанням однієї з образних ознак. Кожна ознака фасетної класифікації відповідає фасеті, яка є списком значень цієї класифікації (колір: червоний, зелений, професія: інженер, бухгалтер,...). Система класифікації може бути подана переліком незалежних фасетів (списків), які містять значення ознак класифікації. За допомогою фасетної формули, яка утворюється в послідовності ознак класифікації, можна описати об'єкти ТЕІ. Кількість фасетних формул, для яких можуть бути утворені ієрархічні класифікації, визначається можливим поєднанням ознак.

128. Ієрархічний метод класифікації економічної інформації характеризується Ієрархічний метод класифікації характеризується тим, що початкова множина об'єктів техніко-економічної інформації послідовно поділяється на угруповання (класи) першого рівня поділу, далі - на угруповання наступного рівня І т.ін.

129. При функціонуванні комп'ютерних інформаційних систем перевага надасться таким методам класифікації економічної інформації: Фасетний метод класифікації не має недоліків ієрархічного методу. Він особливо ефективний у разі функціонування комп'ютерних інформаційних систем.

130. Найбільш пристосованим до вимог машинної обробки економічної інформації с такий метод її кодування: Фасетний. Гнучкість системи дає можливість здійснювати інформаційний пошук по будь-якому поєднанню ознак.

131. Єдина система класифікації та кодування техніко-економічної інформації (ЄСКК ТЕІ) – це комплекс взаємозв'язаних класифікаторів техніко-економічної інформації, пристосованих до безпосередньої обробки засобами обчислювальної техніки з автоматизованою системою ведення цих класифікаторів.

132. Основною метою створення ЄСКК ТЕІ є стандартизація інформаційного забезпечення процесів управління народним господарством на основі застосування засобів обчислювальної техніки.

133. У сучасних комп'ютерних інформаційних системах найчастіше застосовуються такі типи моделей бази даних У сучасних комп’ютерних IС найчастіше застосовуються три типи моделей бази даних: ієрархічні, сіткові та реляційні.

  • В ієрархічній моделі БД дані організовані в суворій підпорядкованості у вигляді дерева типів елементів даних чи типів сегментів. Для пошуку даних вказуються всі пошукові елементи за принципом згори вниз і зліва направо. При збільшенні ієрархічних рівнів виникають труднощі при пошуку, коригуванні, додаванні і вилученні записів.

  • У сітковій моделі БД дані організовуються записами, пов’язаними відповідним ланцюжком у вигляді вузлів і зв’язків. Породжений вузол у структурі даних пов’язаний більш ніж з одним початковим вузлом, а тому така модель складна для сприйняття і недостатньо забезпечує незалежність даних (хоч вузли та їх елементи легко додаються і вилучаються).

  • У реляційній моделі БД зв’язки і дані мають вигляд системи відношень. Ієрархічна структура відображається у вигляді двовимірної таблиці.

134. При проектуванні інформаційних систем перевагу необхідно віддати такій моделі бази даних. Реляційній моделі даних, має низку переваг порівняно з ієрархічними і сітковими моделями. Основна перевага — простота і наочність бази даних при проектуванні.

135. Інформаційна база— це сукупність упорядкованої інформації, що використовується під час функціонування системи. Вона поділяється на позамашинну і внутрішньомашинну (або машинну).

136. Позамашинна інформаційна база – це сукупність використовуваних при функціонуванні автоматизованої системи сигналів і документів у формі, доступній для сприймання людиною без використання засобів обчислювальної техніки.

Позамашинна інформаційна база автоматизованої інформаційної системи складається з нормативно-довідкових документів, документів із плановою, обліковою та іншою інформацією, необхідною для створення й функціонування внутрішньомашинної інформаційної бази і функціонування всієї системи

137. Носії інформації – це матеріальний об'єкт або середовище, призначений для зберігання даних. Останнім часом носіями інформації називають переважно пристрої, призначені для зберігання файлів даних у комп'ютерних системах, відрізняючи їх від пристроїв для введення-виведення інформації та пристроїв для обробки інформації.

138. Чим визначаються форми виведення результатної інформації в інформаційних системах? конкретизуються вимоги до вирішення проблем, враховуються вимоги до складу показників маркетингових досліджень, використовується виведення даних у вигляді таблиць (відомостей) з розрахунками з обґрунтування результатів, графічне відображення даних, виконується запис результатів на машинні носії для подальших досліджень та аналізу.

139. Кожна вихідна форма виведення інформації складається із сукупнiсть повiдомлень, сигналiв i документів.

140. Запит до будь-якої інформаційної бази оформляється за певною формою і охоплює період часу, за який потрібні дані, а також структуру та зміст відео-або машинограми.

141. Машинна інформаційна база – це друга частина інформаційної бази системи, що являє собою сукупність інформаційних масивів, сформованих на основі даних позамашинної інформаційної бази, які зберігаються на машинних (магнітних та ін.) носіях та в пам’яті ЕОМ.

142. Автоматизований банк даних (АБД) - це система інформаційних, математичних, програмних, мовних, організаційних і технічних засобів, які необхідні для інтегрованого нагромадження, зберігання, ведення, актуалізації, по­шуку і видачі даних.

АБД можна класифікувати за різними ознаками.

1. За призначенням АБД бувають:

  • інформаційно-пошукові;

  • спеціалізовані за окремими галузями науки та техніки;

  • банки даних для автоматизації задач організаційно-економічного управління;

  • банки даних для систем автоматизації наукових досліджень і виробничих випробувань;

  • банки даних для систем автоматизованого проектування.

2. За архітектурою обчислювального середовища АБД бувають централізовані і розподілені.

3. За видом інформації, що зберігається, розрізняють банки даних, банки документів і банки знань.

4. За мовою спілкування користувача з БД розрізняють системи з базовою мовою (відкриті системи) та власною мовою (закриті системи).

143. База даних – це множина даних з певною множиною операцій над даними, які зберігаються у структурованому вигляді. База даних – сукупність даних спільного використання, які мають властивості структурованості і взаємопов'язаності, а також незалежності від засобів обробки.

144. Система управління базою даних (СУБД) – називають програмне забезпечення, яке необхідне для використання і/або модифікації баз даних однією чи декількома способами. Подібно до того, як текстові редактори орієнтовані на обробку текстів, електронні таблиці – на роботу з числами і діаграмами, системи управління базами даних скеровані на обробку даних.

Головна роль СУБД полягає в забезпеченні користувача інструментарієм, який дозволяє оперувати даними, що зберігаються в персональному комп'ютері. СУБД – це засіб, за допомогою якого задовольняють потреби в зберіганні і виборі даних. База даних і прикладна програма нерозривно пов'язані одна з одною. Отже, СУБД – це надання користувачу бази даних можливості визначення, обробки та управління даними

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]