Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moi_otvety686.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
683.52 Кб
Скачать

63. Функція для розрахунку вартості партії книжок.

64. Функції користувача з параметрами-діапазонами.

65. Макрорекордер, кнопковий сценарій. Макрорекордер – це засіб для створення макросів. 1.Спершу перейдіть на ту комірку, з якою почнеться запис. 2.Потім потрібно ввійти в меню Сервис/Макрос/Начать запись... 3.У вікні Запись макроса дати йому ім’я й у поле Описание записати короткий коментар: для чого цей макрос, кноп­ка ОК. З цього моменту всі дії записуються у вигляді інструкцій Visual Basic. На екрані з’явиться додаткова панель інструментів із кнопкою Остановить запись. Ні в якому разі не закривайте цю панель за допомогою кнопки закриття вікна! 4.Виконати послідовність дій, що визначають макрос. 5.Натиснути Остановить запись. Запис дій у модуль припиниться, і додаткова панель зникне з екрана.

66. Підведення підсумків.

Один зі способів обробки й аналізу бази даних полягає в підбитті різних підсумків. За допомогою команди Данные/ Итоги можна вставити рядок підсумків у список, здійснивши підсумовування даних у потрібний спосіб.

67. Створення шаблонів звіту, панель інструментів користувача, створення підсумкової таблиці. Мастер шаблонов дає можливість створити новий шаблон чи базу даних. Панель інструментів користувача застосовується для швидкого виконання найчастіше використовуваних команд із головного меню програми. Один зі способів обробки й аналізу бази даних полягає в підбитті різних підсумків. За допомогою команди Данные/ Итоги можна вставити рядок підсумків у список, здійснивши підсумовування даних у потрібний спосіб.

68. Заповнення таблиці бази даних. Кожна таблиця містить інформацію на окрему тему, а кожне поле в таблиці містить окремі дані по темі таблиці. Наприклад, у таблиці з даними про клієнта можуть бути поля з назвою компанії, адресою, містом, країною і номером телефону.

69. Створення структури бази даних, введення та редагування даних: таблиця, ключові поля, типи даних. Основний структурний елемент Access — таблиця, в якій зберігається інформація. Ключове поле використовується для швидкого пошуку і зв'язку даних з різних таблиць за допомогою запитів, форм і звітів. Microsoft Access надає максимальну свободу в завданні типу даних (текст, числові дані, дати, час, грошові значення, малюнки, звук, документи, електронні таблиці).

70. До якого класу програм відноситься Access ? Access відноситься до ПАКЕТУ ПРИКЛАДНИХ ПРОГРАМ загального призначення. Даний клас містить широкий перелік програмних продуктів, що підтримують переважно інформаційні технології кінцевих користувачів. Окрім кінцевих користувачів цими програмними продуктами за рахунок вбудованих засобів технології програмування можуть користуватися і програмісти для створення ускладнених програм обробки даних.

71. Що таке ключовий атрибут (поле) в таблиці Access? Атрибут — частина інформації про певний об’єкт, найчастіше міститься у полі. Ключове поле використовується для швидкого пошуку і зв'язку даних з різних таблиць за допомогою запитів, форм і звітів

72. Чи може ключове поле мати тип OLE? OLE є витонченішим засобом Windows, що дає можливість встановлювати зв’язок з об’єктами іншого додатка чи впроваджувати якісь об’єкти в базу даних Access. Такими об’єктами можуть бути картинки, діаграми, електронні таблиці чи документи з інших додатків Windows, що підтримують OLE.

73. Якого типу зв'язки можуть існувати між полями таблиць Access? Між таблицями можуть бути встановлені зв’язки таких типів: один-до-одного, один-до-багатьох або багато-до-багатьох.

Існують зв'язки з відношенням «один-до-одного», «один-до-багатьох» і «багато-до-багатьох». При відношенні «один-до-багатьох» кожному запису в таблиці A можуть відповідати кілька записів у таблиці B, але запис у таблиці B не може мати більш одного відповідного йому запису в таблиці A. Є найбільше часто вживаним типом зв'язку між таблицями. Дозволяє уникнути повторень однотипної інформації. При відношенні «один-до-одного» запис у таблиці A може мати не більш одного зв'язаного запису в таблиці B і навпаки.

Зв’язок цього типу використовуються не дуже часто, оскільки велика частина даних, зв'язаних таким чином, може бути поміщена в одну таблицю. Відношення «один-до-одному» може використовуватися для поділу дуже широких таблиць, для відділення частини таблиці, яку треба захистити, а також для збереження даних, що відносяться до підмножини записів у головній таблиці. При відношенні «багато-до-багатьох» одному запису в таблиці A можуть відповідати кілька записів у таблиці B, а одному запису в таблиці B кілька записів у таблиці A.Цей тип зв'язку можливий тільки за допомогою третьої (сполучної) таблиці, первинний ключ якої складається з двох полів, що є зовнішніми ключами таблиць A і B. Відношення «багато-до-багатьох» по суті справи являє собою два відношення «один-до-багатьох» із третьою таблицею.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]