Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moi_otvety686.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
683.52 Кб
Скачать

41. Створення та редагування математичних формул у редакторі msWord. Редактор формул Microsoft Equation.

Створення формул. Для запису формул використовується спеціальний редактор формул: Microsoft Equation 3.0. Викликається пункт меню Вставка/Объект…, вибирається об’єкт Microsoft Equation 3.0 і натискається Ok. Формулу в редакторі формул можна створити за допомогою вибору шаблонів і символів на панелі інструментів та поступового введення чисел і змінних формули у відведені для цього місця. Панель інструментів редактора формул містить шаблони: символів відношень;символів скобок;верхніх та нижніх індексів;символів коренів та дробових значень;символів суми;символів матриць;грецьких символів; символів алгебри логіки;символів множин,математичних символів і т.ін. Спочатку вибирається основний шаблон, заповнюється даними або іншим шаблоном і так далі, поки формула не буде повністю створена. По закінченні треба клацнути мишкою поза формулою, і вона впровадиться в документ як графічний об’єкт. Перед редагуванням формули в тексті її виділяють, клацнувши на ній лівою клавішею миші. Потім за командою Правка — Об’єкт Equation — Изменить або подвійним клацанням лівою клавішею миші на формулі активізується панель “Формула” і здійснюється редагування. Редагування виділеної формули в окремому вікні виконується за командою Об’єкт Equation — Открьіть із меню Правка, що відкриває діалогове вікно “Редактор формул”, де і відображається формула. Засобами цих вікон установлюються: масштаб зображення формул, розмір символів, міжсимвольні відстані, стиль форматування елементів формул і т.д. Масштабування зображення формул. Виконується воно за командою Масштаб із меню Вид, яка відкриває однойменне вікно, де і встановлюється масштаб формули. Діапазон зміни масштабу — від 25 до 400%. Встановлення інтервалу між символами у формулах. Виконується за програмою Equation Editor автоматично, але може задаватися також користувачем у діалоговому вікні “Інтервал”, Встановлення розмірів символів у формулах. Виконується за програмою Equation Editor автоматично з урахуванням розташування символів у формулі. Користувач може встановити розміри символів також безпосередньо в вікні “Размерьі”, що активізується за командою Размер— Определить. Призначення кнопок “Применить” і “ По умолчанию” тут таке саме, як і у вікні “Інтервал”. Вибір стилю форматування елементів формул. Стильове форматування застосовується до математичних символів, змінних, функцій, матриць та інших об’єктів формул. Назва стилю встановлюється в меню Стиль, а його параметри — в діалоговому вікні “Стили”. Останнє активізується за командою Стиль — Определить.

42. Побудова, редагування та форматування графіків та діаграм у редакторі ms Word, використання Microsoft Graph.

Діаграма Microsoft Graph (MS Graph) дозволяє створювати і вбудовувати в тексти таблиці і діаграми. Щоб вбудувати в Word-документ об'єкт (діаграму) з MS Graph, слід встановити курсор у позиції вставки і викликати команду Об'єкт меню Вставка. У діалоговому вікні вставки об'єкта, в списку типів об'єктів потрібно вибрати елемент Діаграма Microsoft Graph. Після натискання кнопки ОК відкриється вікно програми MS Graph, що містить деяку діаграму. У цьому вікні розташовано два вікна: вікно таблиці і вікно діаграми. Діаграма, створена в MS Graph, в будь-який момент відповідає даним в таблиці. За своїм бажанням користувач може змінити тип діаграми. Для цього необхідно вибрати команду Тип діаграми в меню Діаграма. У діалоговому вікні Тип діаграми вказати тип діаграми (лінійна, кругова і т.д.) і натиснути кнопку ОК. Може виникнути необхідність змінити не тільки тип діаграми, але і шрифт. Для зміни шрифту потрібно виконати подвійне клацання всередині легенди. У результаті на екрані з'явиться діалогове вікно Формат легенди, що містить розділ Шрифт. Відкривши його, користувач отримає можливість обрати гарнітуру шрифту, його кегль, накреслення і т.д. Діалогові вікна для форматування інших елементів діаграми відкриваються таким же способом - подвійним клацанням миші на потрібному елементі.

Щоб вставити отриману діаграму у Word-документ, слід клацнути в документі (поза діаграми). У результаті діаграма буде вставлена ​​в документ. Розміри діаграми можна змінювати за допомогою маркерів прямо в документі. Для зміни діаграми потрібно маркувати її і виконати подвійне клацання, щоб відкрити прикладну програму MS Graph. Після внесення змін і повернення документ всі зміни відіб'ються в ньому автоматично.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]