Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ispit.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
550.4 Кб
Скачать
  1. 3А характером інфляційної «очистки» прибутку виділяють номінальний і реальний його види.

    • Реальний прибуток характеризує розмір номінально отриманої його суми, скоректований на темп інфляції у відповідному періоді.

    • Нормальний прибуток характеризує такий рівень його формування, коли після покриття зовнішніх і внутрішніх поточних витрат, залишається дохід. Дорівнює мінімальній ставці депозитного відсотка. Тобто порівнюється два варіанти покласти гроші на депозит чи вкласти їх у бізнес, і якщо отриманий прибуток більше ніж кошти які б було отримано від депозиту він вважається нормальним.

    • Низький і високий прибуток характеризує рівень її формування, що відповідно нижче або вище рівня нормального прибутку.

68. Механізм утворення валового прибутку та фінансових результатів від операційної діяльності.

Головний зміст фінансової діяльності підприємства полягає в належному забезпеченні фінансування.Відповідно до джерел фінансування поділяється на:внутрішнє – здійснюється за рахунок коштів підприємства:а) прибуток;б) амортизаційні відрахування;в) виручка від продажу майна;г) виручка від здачі майна в оренду.зовнішнє – використовує кошти не пов’язані з діяльністю підприємства:а) внески власників у статутний фонд;б) кредит;в) зобов’язання боржників;г) державні субсидії.

69. Показники прибутку та рентабельності. Фактори, що впливають на рентабельність підприємства.

Прибуток будь-якого підприємства виміряється абсолютною величиною, тобто сумою, що виступає узагальнюючим підсумковим показником господарсько-фінансової діяльностіТому для оцінювання ефективності економічної діяльності підприємства, характеристики рівня раціональності використання його ресурсів і витрат використовується відносний показник, який називається рентабельністю.Прибуток як абсолютний синтетичний показник визначається на основі розподілу доходу з урахуванням діючої системи оподаткування доходу і прибутку. Сума прибутку - це перевищення доходів над витратами, податковими й обов'язковими платежами, а рентабельність визначається як відсоткове відношення суми отриманого прибутку до якого-небудь іншого показника

Система рентабельності охопює дві групи показників:

- рентабельність діяльності підприємства

-рентабельність використовуваних ресурсів;

Рентабельність діяльності характерзує, скільки прибутку припадає на одиницю виручки (доходу) від реалізації турпослуг або на одиницю витрат підприємства. Рентабельність виручки являє собою частку прибутку в середній ціні турпродукту (послуги).

12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]