Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet_po_praktike.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
421.38 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ

РОЗДІЛ I Практична діяльність в закладах розміщення

1.1 Аналіз та оцінка функціонального стану підприємства

1.2 Робота у службі прийому та розміщення готелю

1.3 Робота у поверховій службі

Розділ II Практична діяльність в закладах ресторанного господарства

2.1 Робота у виробничих цехах

2.2 Робота в барі та обідній залі

Розділ III Індивідуальне завдання до практики

3.1 Техніко-технологічна карта №1

3.2 Техніко-технологічна карта №2

3.3 Техніко-технологічна карта №3

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

ВСТУП

Виробничу практику я проходила на підприємстві готельного господарства Президент Готель „Київський” за індивідуальним графіком проходження практики, терміном у 4 тижні.

Під час оформлення на практику на підприємство я мала наступні документи:

- направлення на практику від НУХТ;

- щоденник практики;

- оформлену медичну книжку;

- паспорт.

Робочий час визначався відповідно до чинного законодавства та діючого на підприємстві внутрішнього розпорядку і режиму роботи. Консультації з викладачами на базі практики проводилися в робочий час, а в навчальному закладі - в неробочий час.

Інформацію про підприємство готельно-ресторанного господарства я одержала шляхом вивчення документації, особистих спостережень, бесід з керівниками та фахівцями з технологічних, організаційних, економічних та інших питань .

Метою моєїї виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань з організації та технології обслуговування на підприємстві готельно-ресторанного господарства, ознайомлення з сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, оволодіння професійними вміннями та навичками та готовності до самостійної професійної діяльності в умовах конкурентного ринкового середовища.

Завдання включає в себе:

  • ознайомлення з технологічними основами готельної та ресторанної діяльності, основними, допоміжними та обслуговуючими технологічними процесами, циклами та операціями, що лежать в основі готельної діяльності;

  • сформуванням знань і умінь з аналізу та реалізації технологічних процесів, циклів та операцій для забезпечення ефективного виробництва і споживання готельних та ресторанних послуг відповідно до міжнародних стандартів якості та гостинності;

  • ознайомлення з нормативними документами та технологічними стандартами послуг проживання та харчування на даному підприємстві, а також системою контролю за дотриманням якості послуг;

  • ознайомлення з сучасним обладнанням підприємств готельного та ресторанного сервісу, методами та формами здійснення технологічних процесів, технікою безпеки та охороною праці на підприємстві.

Об’єктом дослідження є готельний комплекс Президент Готель „Київський”.

Готельна індустрія як вид економічної діяльності включає надання готельних послуг, прийом та розміщення гостей, надання додаткових послуг. Основною метою роботи являється вивчення готельної та ресторанної індустрії.

На підприємстві – базі практики були створені умови для ознайомлення з передовим досвідом та новітніми технологіями готельного та ресторанного обслуговування та роботою функціональних підрозділів, які забезпечують організаційну, технологічну та управлінську діяльність підприємства готельного та ресторанного господарства

РОЗДІЛ I Практична діяльність в закладах розміщення

1.1 Аналіз та оцінка функціонального стану підприємства

Реквізити готеля:

ТОВ БК „Квадр”

„Президент Готель”

вул. Госпітальна , 12, Київ, 01023, Україна

тел. (044) 256 32 56

факс. (044) 256 32 54

www.presidenthotel.com.ua

info@presidenthotel.com.ua

Президент Готель був побудований у 1990 році і входив до складу готельного комплексу „Київська Русь”. У 1998 році комплекс розпався, і на його місці відкрилися два незалежні один від одного готелі – „Президент Готель” та „Русь”. Зі дня свого існування Президент Готель належав до державної власності, але у 2009 році був зданий в оренду ТОВ „Будівельна компанія „Квадр” на 25 років. Для керування готелем була запрошена компанія „Vertex Hotel Group”.

З 2006 року у готелі почалися реконструкції. На даний момент вже зроблено ремонт на 5 поверхах готелю(з 6 по 10 поверх), та перебудовується один поверх(5). Закінчення реконструкції всього готелю заплановано на 2012 рік.

Будівля Президент Готелю знаходиться у Печерському районі – це історичний центр Києва, який продовжує залишатися центром міста і в наші дні – за адресою вул. Госпітальна, 12. І ділові люди і туристи можуть отримати безліч переваг з розташування готелю: у безпосередній близькості знаходяться важливі адміністративні, ділові і фінансові установи, культурні і торгівельні центри. Широкі можливості відкриваються для тих, хто цікавиться пам'ятками Києва.

За часів Київської Русі в’їздом у місто служили чотири арки — четверо воріт, які залишаються символом гостинності. Рішення фасаду готелю — чотири арки — легенда сучасного міста. Мається на увазі, щоб гості з півночі і півдня, із заходу і сходу в стінах готелю відчували себе як вдома.

Готель розташований у 39 км від міжнародного аеропорту „Бориспіль”, в 5 км від центрального залізничного вокзалу та в 15 хвилинах ходи від центральної площі Києва – Майдана Незалежності. На відстані півкілометра від будівлі готеля знаходиться Олімпійський стадіон. Зовсім поруч розташовані станції метро „Палац Спорта” та „Кловська”.

13 років плідної роботи були відзначені нагородами:

  • Президент Готель був нагороджений орденом «Святого Станіслава» за значний внесок у розвиток міжнародних зв’язків, вітчизняного туризму, впровадження культури обслуговування на рівні світових стандартів.

  • У 2003 році готельний комплекс став переможцем у щорічному огляді-конкурсі на кращий готель України (1999-2003 рр..), що проводився асоціацією «УКРГОТЕЛЬ».

  • У 2002 році за результатами Національного конкурсу «Золоті торгові марки», Президент Готель був відзначений нагородою «За високий професійний рівень і вагомий внесок у створення гідного міжнародного іміджу України».

  • У 2000, 2001, 2002 рр.. готель отримав грамоту «За значний внесок в озеленення міста».

  • У 2001 році Президент Готель був номінантом альманаху «Золота книга української еліти», нагороджений дипломом та пам’ятною медаллю «За заслуги в галузі зміцнення економіки й істотний внесок у створення гідного міжнародного іміджу України».

Всі нагороди та грамоти можна побачити в холі готелю.

Згідно ДСТУ 4269:2003 „Послуги туристичні. Класифікація готелів” Президент Готель відповідає загальним вимогам до готелів усіх категорій, а саме:

  1. Готель має зручні під'їзні шляхи з необхідними дорожніми знаками, упорядковану і освітлену прилеглу територію, майданчик з твердим покривом для короткочасного паркування і маневрування та вивіску з назвою ресторана;

  2. Архітектурно-планувальні і будівельні елементи готелю та використовуване технічне устаткування відповідають вимогам ДБН В.2.2.-9.

  3. У готелі створено умови, щоб убезпечити життя, здоров'я туристів, зберегти їхнє майно та захистити навколишнє середовище згідно з ДСТУ 4268 та розділу 5 цього стандарту.

  4. Готель оснащений інженерними системами і устаткуванням, які забезпечують:

  • постійне електропостачання;

  • гаряче і холодне водопостачання (цілодобово);

  • каналізацію;

  • опалення, що забезпечує температуру в межах від 18° С до 22° С у житлових і громадських приміщеннях;

  • вентиляцію (природну або примусову), яка забезпечує нормальну циркуляцію повітря і запобігає проникненню сторонніх запахів у номери і громадські приміщення;

  • телебачення (підведення до усіх номерів);

  • телефонний зв'язок;

  • освітлення у номерах: природне (не менше одного вікна), штучне, забезпечене лампами розжарювання - 100 лк; люмінесцентними - 200 лк.; у коридорах - цілодобове освітлення.

  1. У готелі створені всі необхідні умови для особистої гігієни, харчування і відпочинку персоналу. Приміщення для персоналу готелю мають відповідне категорії готелю сучасне устаткування, зокрема санітарне.

Готель має категорію **** (4 зірки) і юридично завірений на підприємство ТОВ „Будівельна компанія „Квадр” (організаційно-правова форма підприємства „БК „Квадр” – це товариство з обмеженою відповідальністю).

Президент Готель та ТОВ „БК „Квадр” має усі відповідні ліцензії, сертифікати і свідоцтва. ТОВ „БК „Квадр” має свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи – товариства з обмеженою відповідальністю „БК „Квадр”.

Президент Готель має наступні сертифікати і свідоцтва:

1. сертифікат відповідності на надання послуги місць короткотермінового проживання з рестораном – без підтвердження категорії;

2. сертифікат відповідності на надання послуги харчування – підтверджується тип ресторану та клас „вищий”;

3. ліцензія на роздрібний продаж алкогольної продукції (в готелі);

4. свідоцтво про реєстрацію платника Податку на Додану Вартість (ПДВ);

5. свідоцтво про державну реєстрацію дезінфекційного засобу.

Основні напрямами діяльності готелю є:

  1. надання послуг проживання - основний напрям готелю;

  2. надання послуг харчування, як окремий сегмент готелю: ресторани орієнтовані не тільки на проживаючих готелю, але й на клієнтів „з вулиці”, також для цього функціонує бар;

  3. надання додаткових послуг:

  • бізнес-центр: аренда комп’ютерів, послуги секретаря (роздруковка та копіювання, факс);

  • послуги фітнес-центру (з 07:00 до 11:00 для мешкаючих в готелі безкоштовно), фінська сауна, турецька баня, тренажерний зал та басейн, різні види масажу за попереднім замовленням;

  • обмін валют;

  • авіакаса та туристичні послуги;

  • послуги конс’єржа;

  • обслуговування у номерах (цілодобово);

  • аренда авто бізнес-класу на вибір з англомовним водієм;

  • високошвидкісний Wi-Fi інтернет;

  • прання та хімчистка;

  • черговий менеджер;

  • оператор вхідних дзвінків;

  • відкрита та підземна парковка під охороною;

  • доставка кореспонденції в номер;

  • мультілінгвальний персонал.

Президент Готель опозиціонує себе як бізнес-готель тому, що практично усі клієнти готелю - це люди, які прибули до Києва у ділових цілях.

Для проведення бізнес зустрічей та банкетів у готелю можна скористатися спеціально виділеними для цього приміщеннями, які можуть вмістити в себе від 10 до 465 чоловік. Всього в готелі є:

  1. 4 конференц-зали:

  • Конгресс-холл – разом вміщає 465 людей, площа – 350 кв. м., за 4 години ареди - 1000 євро, за 8 годин – 1800;

  • Конференц-зал – 250 чоловік, 262 кв.м., 1200 та 2000 євро;

  • Актовий зал – 100 чоловік, 132 кв. м., 350 та 600 євро;

  • Переговорна кімната – 10-12 чоловік, 18 кв. м., 25 євро за годину.

  1. 5 банкетних залів:

    • Європейський – 450 чоловік, 547 кв. м., 1700та 3000 євро;

    • Слов’янський – 150 чоловік, 320 кв. м., 1200 та 2000 євро;

    • Предслава – 160 чоловік, 214 кв. м., 1000 та 2000 євро;

    • Печерськ – 30 чоловік, 54 кв. м., 350 та 600 євро;

    • Київ – 30 чоловік, 54 кв. м., 350 та 600 євро.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]