Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роберт Т.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
340.29 Кб
Скачать

1. Управління грошовим потоком, тобто рухом готівки.

2. Управління системами (включаючи самого себе і час з сім'єю).

3. Управління людьми.

Надзвичайно важливі глибокі знання в питаннях торгівлі і маркетингу. Уміння продавати, а отже, вступати в контакт з іншим людським єством, вміння бути покупцем, працівником, босом, чоловіком або дружиною - все це необхідно для персонального успіху.

Такі навички комунікації як: писання, риторика, ведення переговорів мають вирішальне значення для досягнення успіху. Треба працювати і працювати над собою постійно, відвідувати курси навчання, купувати освітні касети для розширення знань,

Як я вже зазначав, ніж старанніше працював мій освічений батько, тим компетентніше він ставав. А чим більше він спеціалізувався, тим у більш глибоку пастку заганяв себе. Хоча його зарплата йшла вгору, його можливості іншого вибору в житті зменшувалися. Після того, як він втратив роботу в уряді, він дізнався, наскільки був вразливий, насправді, в плані професії. А що відбувається з професійними спортсменами, які отримали травму, з тими профі, чий вік не вписується в професійний спорт? Їм уже ніхто не хоче платити великі гроші, куди вони можуть піти з своїми професійними спортивними навичками? Мій батько тому і тісно співпрацював з профспілкою, що усвідомлював, як корисними можуть бути для нього профспілки.

Багатий батько підштовхував нас з Майком до того, щоб ми потроху знали б про все. Він підштовхував нас до того, щоб ми працювали з людьми, більш кмітливими, ніж ми самі, підштовхував нас до того, щоб ми вміли підібрати справжню команду з таких розумних людей, здатних працювати, як одне ціле. Сьогодні це назвали б симбіозом професійних фахівців.

Сьогодні я зустрічаю колишніх педагогів, які заробляють сотні тисяч доларів на рік. Вони заробляють так багато тому, що мають глибокі знання не тільки у своїй професії, але й глибокі знання в інших сферах діяльності. Вони можуть навчати з таким же успіхом, як і продавати або знаходити ринок збуту. Уміння продавати і займатися маркетингом я вважаю найбільш важливим фактором для досягнення успіху в житті. Для більшості людей ці вміння складні і важкі, через їх страху отримати відмову. Але якщо ви домагаєтеся гарних результатів у питаннях спілкування з людьми, вмієте вести переговори, справляєтеся зі страхом отримання відмови, ви здорово полегшуєте своє життя. Те, що я радив колись жінці-репортеру, яка намагалася стати автором бестселерів, я і сьогодні раджу всім. Одна глибока спеціалізація має як свої сильні сторони, так і свої слабкі сторони, У мене є друзі, яких я вважаю геніями, але вони не можуть ефективно спілкуватися з іншими людьми, і як результат, їх заробітки - мізерні. Я раджу їм хоча б рік повчитися торговому справі. Навіть, якщо вони нічого не зароблять, вони придбають безцінний досвід спілкування з людьми. Слід усім нам бути добрими учнями, продавцями і знавцями ринку, і бути хорошими вчителями, в сенсі передачі знань іншим. Щоб стати дійсно багатим, нам потрібно вміти і давати, і отримувати. Коли мають місце фінансові або професійні труднощі, це часто є наслідком прогалин у питаннях віддачі та отримання. Я знаю багато людей, які бідні тільки тому, що вони не є ні добрими учнями, ні хорошими вчителями.

Обидва моїх батька були щедрими людьми. Обидва мали звичку віддавати спочатку. Навчання було одним із шляхів їх віддачі. Чим більше вони віддавали, тим більше отримували. Правда була кидається в очі різниця у віддачі грошей. Мій батько роздавав значні суми грошей. Він віддавав гроші своєї церкви, давав на благодійні потреби, давав гроші в свій фонд. Він знав, що для того, щоб отримувати гроші, треба було віддавати гроші. Дача грошей - секрет більшості дуже багатих сімей. Ось чому існують такі організації як Фонд Рокфеллера і Фонд Форда. Ці організації призначені для того, щоб брати своє багатство і збільшувати його, так само як і віддавати гроші назавжди.

Мій освічений батько завжди казав: «Коли у мене з'являються додаткові, понад зароблених грошей, я стану їх віддавати». Але проблема була в тому, що додаткових, понад зароблених грошей, ніколи не було. Батько старанно трудився, намагаючись відкласти побільше грошей, роблячи це більш охоче, не думаючи про найбільш важливому законі грошей: «Віддай і отримаєш». Батько вірив в інший закон:

«Маєш, а потім віддавай».

У висновку скажу, що я увібрав в себе риси та особливості обох батьків. Живе в мені капіталіст до мозку кісток, обожнює гру, в якій гроші роблять гроші. Живе в мені і вчитель, соціально відповідальний перед людьми, глибоко стурбований постійно зростаючої прірвою між заможними і незаможними. І особисто я вважаю, що саме застаріла освітня система, в першу чергу, відповідальна за цю зростаючу прірву.