Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
246.27 Кб
Скачать

Розділ 1. Охорона праці

1. Загальна частина

Згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку всі працюючі на підприємстві повинні твердо знати і дотримуватися правил техніки безпеки, виробничої санітарії та пожежної безпеки.

Пам'ятайте, що найменші порушення правил техніки безпеки можуть призвести до нещасних випадків, ушкодити здоров'я працюючих і нанести матеріальну шкоду виробництву.

Обов'язковими умовами безпеки праці є правильна організація та утримання в порядку робочого місця, дотримання технологічної дисципліни, а також дотримання правил техніки безпеки.

Всі працівники, які заново поступають на підприємство чи переводяться на нове місце роботи зобов'язані отримати від начальника цеху (дільниці) чи майстра інструктаж з охорони праці на робочому місці.

Вимагайте від майстра (начальника) цеху, дільниці:

а) ознайомлення з усіма небезпечними факторами, які є на даному робочому місці, а також мірами предостороги при роботі на обладнанні та при користуванні інструментом;

б) навчання безпечним прийомам роботи;

в) забезпечення спецодягом та індивідуальними засобами захисту згідно діючих норм.

Не отримавши інструктаж з охорони праці, не знаючи правильних безпечних прийомів праці та мір, які застерігають від нещасних випадків, до роботи не приступайте!

Без дозволу керівника підприємства, цеху, дільниці не виконуйте роботу, яка не входить у ваші прямі обов’язки.

Про всі виявлені несправності обладнання, машин, апаратів, негайно повідомте майстра, начальника цеху та до повного усунення несправності до роботи не приступайте!

При захворюванні чи отриманні травми на виробництві повідомте майстра і зверніться в медпункт.

Використовувати обладнання, інструмент в особистих цілях ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ !

2. Міри безпеки при проходженні по

території підприємства і цехів

Вхід на територію підприємства тільки через прохідну, а не через транспортні ворота.

При проходженні по території підприємства будьте уважні та обережні, так як на території багато транспорту, який рухається в різних напрямках і може травмувати неуважну людину.

Не переходьте дорогу попереду автомобіля, електрокара та інших транспортних засобів , що рухаються.

Не зупиняйтесь біля тих місць, (а краще обійдіть їх стороною) де на висоті працюють люди, так як можливе падіння травмуючого предмету.

При проходженні біля місць проведення електро- чи газозварювальних робіт не дивіться на зварювальну дугу, адже можливий опік очей навіть на значній відстані від місця зварки.

Не наступайте на зварювальний кабель, адже в разі пробитої ізоляції можливе враження електричним струмом.

Відкриті люки, каналізаційні колодязі, канави обходьте осторонь і негайно сповістіть свого керівника чи адміністрацію підприємства про виявлену небезпеку.

Будьте обережні в зимовий час на зледенілих тротуарах, доріжках, східцях. Вимагайте, щоб їх чистили від снігу та льоду і посипали піском.

В зимовий період можливе намерзання снігу та льоду на покрівлях дахів, а при відлизі їх падіння. В такий період намагайтеся не ходити в таких небезпечних зонах.

В разі виявлення обірваного дроту, електричного кабелю не торкайтеся його, а стоячи осторонь попереджайте інших людей, щоб вони не травиувалися та через сторонню особу сповістіть адміністрацію.

Без дозволу майстра, начальника цеху, дільниці не ходіть в інші цехи та дільниці.

Проходячи через виробничі цехи будьте уважні та обережні, так як в цехах багато травмуючи факторів, а саме :

- механізми, обладнання, що рухаються та крутяться ;

- трубопроводи пару та гарячої води ;

- миючі засоби, які можуть бути пролиті - це кислота, каустична сода, хлор, та інші.

- електрообладнання .

Виявивши аварійну ситуацію в цеху, на дільниці чи території, негайно сповістіть адміністрацію чи керівництво цеху чи дільниці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]