Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lastovenko_O.V_Rinok_finansovih_poslug_2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

11.2 Інформаційно-аналітичні системи

Інформаційно-аналітичні послуги надаються з метою забезпечення учасників ринку своєчасною інформацією, необхідною для успішного проведення фінансових операцій. Постачальниками послуг є, як правило, інформаційно-аналітичні агентства, споживачами – практично всі учасники ринку.

На ринку фінансових послуг України функціонує декілька інформаційно-аналітичних агентств.

Інформаційне агентство „Інтерфакс-Україна" - компанія в структурі міжнародної інформаційної групи Interfax Information Services - працює на ринку економічної й політичної інформації України з 1992 року.

За цей час агентство здобуло репутацію найбільш авторитетного й компетентного постачальника оперативної й об'єктивної інформації, якісних і затребуваних інформаційних продуктів.

У числі клієнтів агентства - провідні вітчизняні й закордонні засоби масової інформації, торговельні й посередницькі компанії, інвестиційні фонди, банківські й фінансові інститути, іноземні компанії й представництва, державні організації, посольства й торговельні представництва.

По каналах міжнародної інформаційної групи Interfax International інформаційні повідомлення з України доступні клієнтам у більшості країн світу.

У поточний період агентство випускає 45 інформаційних продуктів по політичній і економічній тематиці на трьох мовах (українській, російській й англійській).

Продуктова лінійка агентства постійно поповнюється новими інформаційними послугами.

Офіційний сайт агентства: www.interfax.com.ua

Інформаційне агентство „УФС” („Український Фінансовий Сервер”) спеціалізується на підготовці й наданні фінансово-економічної інформації й працює в мережі Інтернет у режимі реального часу.

„УФС” акредитований у всіх центральних і регіональних органах влади, має власних кореспонденти в регіонах, контакти й договори із закордонними інформагентствами, партнерські відносини з українськими регіональними інформагентствами й ЗМІ. Агентство здійснює щоденні випуски новин і інформпродуктів, пропонуєв еличезні масиви фінансової, статистичної інформації, контакти із провідними підприємствами України й СНД.

Агентство регулярно одержує інформацію від: Мінстату, Мінфіну, Мінекономіки, НБУ, прес-служби ВР, КМУ, МВС, ГНАУ, ФГИУ, ГКЦБФР, МНС, прес-служб партій і блоків, обласних держадміністрацій;

 Щодня інформація „УФС” розходиться більш ніж в 20 000 адрес. Агентство поставляє оперативні новини, курси валют, міжбанк, паливо, прес-релізи підприємств.

Серед клієнтів агентства можна виділити наступних: Фонд Держмайна України, Національний Депозитарій України, Торговельне Представництво Росії, Центр ім. Разумкова, Міжнародний Інститут Порівняльного Аналізу, ПЕТРОКОММЕРЦ, Укрэксимбанк, Икар-Банк, ТАС, АСКА, Гарант^-Авто, Європейський страховий Альянс, UTICO, ОРАНТА, СИМЕНС, УТЕЛ, та ін.

Офіційний сайт агентства: www.ufs.com.ua

Інформаційне агентство „БизнесИнфоНет”

Колектив агентства працює на ринку інформаційних послуг з 1999 року. За цей час Інтернет ресурс www.bin.com.ua здобув повагу й популярність у працівників фінансового сектора України.

Основна аудиторія зазначеного сайту - працівники банків, державних підприємств, ЗМІ, менеджери середньої й вищої ланки. Більше 85 % відвідувань доводяться на робочий час із 8 годин ранку до 18 вечора, що доводить діловий характер відвідувань.

Агентство надає можливість одержання інформаційних продуктів по електронній пошті й факсу (табл. 11.1).

Таблиця 11.1 - Ціни на інформаційні послуги „БизнесИнфоНет”

Найменування

Час розсилання

Ціна (грн.)

1

Курси обміну валют (Експрес)

9:45-10:00

75

2

Курси обміну валют (Розширена)

10:30-10:40

75

1+2

Два зведення обміну валют

130

3

Експрес-огляд фінансових ринків України

11:30 і 14:40

100

4

Огляд депозитних ставок банків України

щотижня

150

5

Архів даних з 1999 року

запрос

дог

Вся інформація збирається операторами в активному режимі, що дозволяє формувати зведення в найкоротший термін і в максимально повному обсязі.

Крім відзначених систем, інформаційно-аналітичні послуги щодо курсів валют, стану грошового, ринку позик, фондового ринку, подій, які відбуваються у економічної та фінансової сфери, надають агентства „РБК України” (офіційний сайт www.rbc.ua), „УНІАН” (офіційний сайт www.unian.net), а також деякі фінансові інституції та компанії з управління активами такі, як КУА „Сократ” офіційний сайт http://am.sokrat.com.ua/ru/private/index_am/), КУА „КІНТО” офіційний сайт www.kinto.com.ua), КУА „Інеко-Інвест” офіційний сайт http://ineko-invest.com.ua/rus/main.php) та інші. Також інформація стосовно стану ринку фінансових послуг та подій, що відбулися на ньому розташована на сайтах www.finance.com.ua, http://stocks.investfunds.com.ua/ та інших.