Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

4.2. Культурно-просвітницькі та спортивно-оздоровчі заходи

Протягом звітного періоду проводилася робота щодо роз’яснення основ державної політики, перш за все у фінансовій, економічній, освітній галузях, основ виборчої системи, виборчого права в Україні, висвітлення діяльності усіх ланок законодавчої та виконавчої влади.

Студенти Університету брали участь у культурному заході «Запуск небесних ліхтариків» на території Печерського ландшафтного парку «Співоче поле» з метою вшанування жертв Великого східно-японського землетрусу, що стався 11 березня 2011 року, організатором якого виступив Українсько-Японський Центр за підтримки Київської міської державної адміністрації та Посольства Японії в Україні.

Моральне виховання студентства спрямоване на формування моральної культури особистості, засвоєння моральних норм поведінки та ідеалів суспільства на рівні власних переконань; формування працелюбності та самодисципліни.

Студентською радою УДУФМТ на засіданні 10 травня 2012 року було висунуто пропозицію відвідати та в майбутньому взяти під свою опіку один з дитячих будинків м. Києва, який знаходиться за адресою м. Київ вул. Маяковського, 28В.

Напрям естетичного виховання зорієнтований на формування естетичних поглядів, смаків, які ґрунтуються на українських народних традиціях та кращих надбаннях світової культури; виховання бажань відчувати і відтворювати прекрасне у повсякденному житті; розвиток творчої діяльності.

Діяльність за напрямом фізичного виховання та утвердження здорового способу життя зорієнтована на виховання відповідального ставлення до власного здоров’я, здорового способу життя; забезпечення повноцінного фізичного розвитку студентів; створення умов для активного відпочинку студентів; формування потреби у безпечній поведінці, протидіяння та запобігання негативним звичкам, профілактиці захворювань.

У цьому році при Українському державному університеті фінансів та міжнародної торгівлі був створений Спортивний клуб Олега Блохіна.

Від Університету були направлені студенти на форум «Здорова молодь – майбутнє України».

Для сприяння інтелектуального виховання, розвитку пізнавального інтересу, творчої активності, виховання потреби самостійно здобувати знання та застосовувати їх у практичній діяльності, здатності формувати та відстоювати власну думку, студенти Університету неодноразово брали участь у різноманітних колоквіумах, конференціях, круглих столах.

Виховна діяльність серед студентів Харківського інституту фінансів УДУФМТ формується як система за наступними напрямами громадянського виховання: національно-патріотичним, правовим, моральним, професійно-трудовим, художньо-естетичним, фізкультурно-оздоровчим та екологічним.

У рамках духовно-морального й естетичного виховання інститут має багатий досвід по організації й проведенню культурно-масової й виховної роботи зі студентами.

Серед найбільш успішних заходів культурного, духовного та інтелектуального спрямування, організованих студентським самоврядуванням гуртожитку можна назвати: Осінній та Різдвяний бал, Вечорниці, Масляниця, Вечір поезії.

Театр вогню Fire-show взяв участь у міській урочистій посвяті в студенти, етнографічному фестивалі Печенізьке Поле, в урочистому відкритті головної новорічної ялинки міста на площі Свободи.

З метою екологічного виховання студентів, формування в них екологічної культури щороку студенти приймають участь у: екологічному двомісячнику «Зелена весна», декаді екології «Збережемо планету Земля».

Професійно-трудове виховання припускає формування творчо активної, працьовитої особистості, що володіє професійною майстерністю, розвиненими трудовими якостями, почуттям відповідальності.

З цією метою щорічно проводяться:

- комплексний захід для випускників – День кар’єри, на який запрошують представників підприємств, фахівців центрів зайнятості, спеціалістів фінансово-економічної галузі, представників ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації;

Значна робота проводиться викладачами кафедри фізичного виховання з формування здорового способу життя.

В 2012 році у змаганнях серед ВНЗ «Металіст-ліга» збірна команда інституту з футболу посіла почесне ІV місце.

У Донецькій філії щорічно проводяться культурно-розважальні та культурно-просвітницькі заходи.

Студенти філії брали участь у Фестивалі КВК «Національна ліга», «Відкрита ліга Донбасу»; провели Кубок КВК ДФ УДУФМТ «Жемчужина Юмора – 2012».

Члени гуртка «Шляхами історії» брали участь у заходах до 26-х роковин Чорнобильської аварії.

Для студентів філії проводились тренінги, працюють спортивні секції, активізовано роботу спортивної кімнати в гуртожитку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]