Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

2.3. Робота приймальної комісії, виконання державного замовлення

Прийом абітурієнтів на навчання до УДУФМТ здійснювався відповідно до нормативно-правових та законодавчих актів.

Прийом на навчання на ОКР «Бакалавр» відбувався виключно за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, враховуючи середній бал атестату про середню освіту.

Завдяки формуванню нової стратегії проведення, підготовки до вступної кампанії, запровадженню нових організаційних форм роботи, оптимальної цінової політики, проведенню широкої агітації у засобах масової інформації, функціонуванню нової системи доуніверситетської підготовки, створенню сучасного web-сайту Університету та web-сайту іноземною (англійською) мовою, роботі щорічної телефонної лінії Приймальної комісії та проведенню соціологічних опитувань потенційних абітурієнтів досягнуто підвищення кількісного та поліпшення якісного складу вступників, було забезпечено конкурс на місця державного замовлення.

Відповідно до доведених за останні 5 років Міністерством фінансів України та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України обсягів державного замовлення на підготовку фахівців в УДУФМТ обсяги до 2011 скорочувалися, але у 2012 році відбулося динамічне зростання. Це спричинене відкриттям ОКР «Магістр» з напряму підготовки «Управління фінансово-економічною безпекою» та збільшення обсягів державного замовлення на ОКР «Бакалавр» денної форми навчання.

Питома вага осіб із золотою чи срібною медаллю або дипломом з відзнакою серед рекомендованих до зарахування зросла порівняно з минулим роком з 25,8% до 32,7%.

Загальна кількість поданих заяв щодо вступу на ОКР «Спеціаліст» зросла з появою у 2010 році спеціальності «Системи і методи прийняття рішень». Станом на 01.09.2012 р. в Університеті за цією спеціальністю навчається 10 студентів за державним замовленням.

Загалом до Університету у 2012 році на денну та заочну форми навчання усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів зараховано 851 особа, що на 143 особи більше ніж у попередньому році, у тому числі бакалаврів – 380 осіб, спеціалістів – 76 осіб, магістрів – 395осіб.

До Харківського інституту фінансів у 2012 році на денну та заочну форми навчання зараховані 550 осіб, у тому числі бакалаврів 325, спеціалістів 200, магістрів 25.

До Одеського інституту фінансів у 2012 році на денну та заочну форми навчання зараховано 512 осіб, у тому числі молодших спеціалістів – 125, бакалаврів – 238, спеціалістів – 149.

За підсумками роботи приймальної комісії у 2012 році до числа студентів І курсу Донецької філії було зараховано 310 осіб.

Загалом по Донецькій філії дещо підвищився загальний якісний рівень вступників. Зменшення загального контингенту студентів філії відбувається за рахунок зменшення контингенту студентів, які зараховувались за кошти фізичних та юридичних осіб.

Загальний конкурс вступників до Університету у 2012 р. за ОКР «бакалавр» на денну форму навчання складав 5,5; на заочну форму навчання – 0,31; бюджетний конкурс на денну форму навчання складав – 11,6.

Загальна кількість поданих заяв щодо вступу на ОКР «магістр» становить 607, в тому числі на денну форми навчання – 376, на заочну форми навчання – 231. Із загальної кількості поданих заяв на ОКР «магістр» питома вага заяв студентів інших ВНЗ становить 38%.

Позитивним є збільшення числа зарахованих студентів на ОКР «магістр», які навчатимуться за рахунок фізичних та юридичних осіб.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]