Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

2.6. Підвищення кваліфікації

Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників здійснюється в різноманітних формах: на курсах підвищення кваліфікації, через аспірантуру і докторантуру, участь у всеукраїнських міжрегіональних та міжнародних конференціях, симпозіумах, шляхом стажування в навчальних закладах, у тому числі зарубіжних тощо.

Усього за звітний період підвищили кваліфікацію 55 науково-педагогічних працівника УДУФМТ. З них в УДУФМТ міста Києва – 20 науково-педагогічних працівників, в Харківському інституті фінансів – 8 науково-педагогічних працівників, в Одеському інституті фінансів – 8 науково-педагогічних працівників, в Донецькій філії – 19 науково-педагогічних працівників.

План підвищення кваліфікації за звітний період виконано повністю.

Важливим сегментом освітніх послуг, які надаються відділом підвищення кваліфікації Університету, є підвищення кваліфікації державних службовців у сфері державного управління, зокрема, з питань європейської інтеграції України та запобігання і протидії проявам корупції на державній службі, а також фахівців у сфері державних закупівель, фінансово-економічних та торгових галузей народного господарства.

У результаті проведеної роботи за звітний період пройшло підвищення кваліфікації з зазначених напрямків понад 15 тис осіб, у т.ч. 601 державний службовець та 14,8 тис. фахівців у сфері державних закупівель.

За організацію навчання та підвищення кваліфікації на рахунок Університету надійшло 1 млн. 112,3 тис. грн., у т.ч. – 245,1 тис. грн. за підвищення кваліфікації державних службовців та 867,2 тис. грн. за навчання та підвищення кваліфікації фахівців у сфері державних закупівель.

У 2011 році на підставі договору з Національним агентством України з питань державної служби започатковано проведення семінарів для державних службовців з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі. Пройшло підвищення кваліфікації за темою «Особливості запобігання і протидії корупції в Україні в умовах модернізації суспільства» 42 державних службовця.

На даний час вже укладено договір з Національним агентством України з питань державної служби на підвищення кваліфікації у 2012 році 180 державних службовців Державної казначейської служби України та Державної судової адміністрації України за цією темою.

Постійно продовжується робота щодо підвищення кваліфікації фахівців у сфері державних закупівель. Тільки у 2012 році на організацію навчання укладено 9 договорів.

3. Інформаційне та матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності та управління навчальним закладом

3.1. Інформатизація та комп’ютеризація Університету

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року схвалена Концепція Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2015 року.

Для забезпечення навчального процесу та проведення наукових досліджень Університет має ряд спеціалізованих лабораторій з ПЕОМ в загальній кількості 202 одиниці та відповідне периферійне обладнання: принтери, сканери, ксерокси тощо. Уся комп’ютерна техніка таких лабораторій об’єднана в мережу на основі домену. Це забезпечило можливість авторизації користувачів, визначення їх належності до відповідної групи і факультету, а також зручність проведення навчального процесу стосовно викладання матеріалу та контролю щодо його засвоєння.

На сьогоднішній день до навчального процесу підключена інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. На кафедрі іноземних мов обладнано 4 відеокласи та лінгафонний кабінет, в яких слухачі мають можливість ознайомлюватись з програмами англійською мовою.

Наразі розпочато тісну співпрацю Університету з українським оператором «WIFI.IN.UA» щодо забезпечення бездротового доступу в Інтернет за технологією Wi-Fi. Це дозволило безкоштовно підключити Університет до відповідної програми, та стати складовою частиною всеукраїнської мережі публічних точок (хот-спотів) відкритого доступу в Інтернет. На території Університету вже встановлено 5 таких хот-спотів, що покривають значну його територію.

На даний час система повністю розгорнута та працює в режимі вивчення цільової аудиторії та визначення її потреб. Це стосується в першу чергу створення зони стійкого покриття у великих аудиторіях та конференц-залі.

Створення додаткової Wi-Fi мережі на території Університету зумовило приріст цільової аудиторії в 3-4 рази, що позитивно вплинуло на закріплення іміджу Університету в Інтернет середовищі.

Ведеться робота щодо науково-технічного обґрунтування процесу оптимізації комунікаційної інфраструктури Університету з урахування усіх можливостей сучасних інформаційних технологій. На перспективу, це дозволить забезпечити ефективне управління доступом до інформаційних ресурсів Університету, реалізувати повноцінних документообіг та концепцію цифрового підпису.

Навчально-науковим, інформаційно-бібліотечним центром разом із кафедрою інтелектуальних інформаційних технологій Університету проводилась робота стосовно обґрунтування концепції щодо створення центру ситуаційного моделювання та управління для галузі фінансового і зовнішньоторгового інжинірингу. Проведено встановлення необхідного мережевого обладнання та обчислювальної техніки, де створюється ситуаційний центр. Крім цього, проведена відповідна робота щодо обґрунтування програмних та інструментальних засобів ситуаційного моделювання та фінансового аналізу.

У Харківському інституті фінансів УДУФМТ нараховується 4 комп’ютерні класи на 58 персональних комп’ютери, 2 мультимедійні класи, 2 мультимедійні класи з використанням інтерактивних дощок. Також використовується 198 персональних комп’ютерів для наукових робіт, роботи викладачів та адміністрації, створена єдина комп’ютерна мережа для потреб як студентів, так і працівників інституту з доступом до Інтернету; 6 потужних БФП та великий обсяг принтерів для викладачів і адміністрації. В бібліотеці є читальна зала на 6 ПК з доступом до електронної бібліотеці та інтернету

Згідно з Державною програмою інформатизації та комп’ютеризації, Комплексною програмою забезпечення сучасними технічними засобами навчання, рішеннями Вченої ради УДУФМТ інформатизація та комп’ютеризація в Одеському інституті фінансів УДУФМТ проводилася в наступних напрямках:

Зміцнення матеріально-технічної бази.

Протягом 2011-2012 навчального року:

  • придбані 6 комп’ютерів, 19 системних блоків, 46 моніторів;

  • до локальної мережі підключено 4 комп’ютерні класи;

  • модернізований сервер інституту, що дозволило обслуговувати одночасно до 100 користувачів мережі;

Розвиток інститутського освітнього Інтернет-порталу.

Впровадження нових комп’ютерних технологій в навчальний процес.

  • впроваджена програмна система дистанційного навчання Moodle, яка дозволила автоматизувати складання заліків та екзаменів на факультетах інституту. Так, за допомогою цієї системи під час зимової сесії проведено 74 тестування, під час літньої сесії – 43 тестування, з яких 6 ДЕК;

  • Загальна кількість ПК у інституті – 120 шт.

  • Задіяна кількість ПК в учбовому процесі – 74 шт.

  • До мережі Internet підключено 92 одиниці ПК, у тому числі комп’ютери кафедр, деканатів та приймальної комісії.

В Донецькій філії УДУФМТ розроблені відповідні заходи, які враховують результати попередньої Програми впровадження інформаційних та комунікаційних технологій, а також особливості організації навчально-виховного процесу.

Парк комп’ютерної техніки в філії налічує близько 120 одиниць персональних комп’ютерів, у тому числі навчальний процес забезпечують – 67 комплектів обладнання. Завдяки постійному ADSL- зв’язку студенти мають реальну можливість отримувати різноманітні послуги, які надаються через мережу Internet.

Серед заходів, передбачених програмою комп’ютеризації філії, важливе місце посідала робота щодо оновлення та постійного супроводження офіційного веб-сайту філії (http//dfududft.dn.ua).

Важливе місце було відведено впровадженню в навчальний процес дистанційного навчання. На сьогодні в філії вже створені дистанційні сайти з 15 навчальних дисциплін для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Ще один проект, який почав активно впроваджуватись в філії, – це інтерактивний каталог електронних видань. Розроблена відповідна технологія, яка дозволяє студентам отримати електронний варіант необхідного підручника чи посібника. Відповідно до програми комп’ютеризації в філії в цьому навчальному році був впроваджений електронний журнал для автоматичного обліку успішності студентів ОКР «бакалавр».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]