Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

5.1. Науково-дослідна робота

Упродовж 2011-2012 навчального року науково-педагогічні працівники УДУФМТ брали участь у тендерах на створення наукової продукції.

У 2011-2012 навчальному році виконувалися 19 науково-дослідних робіт (2 – за кошти Держбюджету; 17 – за власні кошти), із них: 4 НДР – завершено (1 НДР- на замовлення Міністерства фінансів, 1 НДР – на замовлення Академії фінансового управління Міністерства фінансів; 2 – за власні кошти); 15 – продовжують виконуватися. Загальний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів становив 866,00 тис. грн.

Крім того, кафедра обліку, аудиту і статистики УДУФМТ проводила дослідження з напрямів «Удосконалення бухгалтерського обліку і аудиту у контексті їх гармонізації з міжнародними стандартами», «Кількісні методи в обліку і фінансах», за результатами яких у ІV кварталі 2011 року підготовлено звіт з НДР «Удосконалення бухгалтерського обліку і аудиту у контексті їх гармонізації з міжнародними стандартами», перший етап «Аналіз відповідності положень (стандартів) бухгалтерського обліку України міжнародним стандартам», виконавці: заступник декана фінансово-економічного факультету Університету, к.е.н. Муковіз В. С., к.е.н. Ісаєва А. А. Цей звіт передано до Департаменту податкової, митної політики, доходів, адміністрування платежів та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України.

На базі кафедри міжнародного права з 2009 року працює Науково-навчальний центр дослідження міжнародно-правових аспектів морської політики України.

Наукова робота в Харківському інституті фінансів УДУФМТ.

Основні НДР: «Математичні методи і моделі в економіці»; «Забезпечення конкурентоспроможності суб’єкта господарчої діяльності в умовах інноваційної економіки»; «Вплив процесів глобалізації на формування і розвиток фінансово-економічного простору України на сучасному етапі»; «Опанування автентичних моделей модернізації соціальної політики європейських держав в їх первинному англомовному варіанті»; «Державні фінанси України в умовах інтеграційних процесів»; «Економіко-математичні методи в економічних моделях та фінансових розрахунках».

Наукова робота в Одеському інституті фінансів УДУФМТ проводиться на кафедрах під керівництвом заступників завідувачів кафедр з наукової роботи згідно з планом роботи інституту та в межах індивідуальних планів роботи викладачів.

Науково-дослідна робота науково-педагогічних працівників Донецької філії УДУФМТ протягом звітного періоду була спрямована на вивчення та аналіз соціальних і фінансово-економічних чинників розвитку держави в умовах ринкових умов господарювання для подальшого формування й розвитку науково-творчого потенціалу, підвищенню активності студентів та молодих науковців і якісній підготовці фахівців у фінансовій сфері.

Упродовж 2008-2012 рр. в УДУФМТ виконувалися 34 НДР, з яких:

  • за бюджетні кошти: 6 НДР;

  • за власні кошти кафедр: 28 НДР.

Станом на 01.09.2012 р. завершені наукові дослідження за 20 темами, з яких:

  • за бюджетні кошти: 6 НДР;

  • за власні кошти кафедр: 14 НДР.

Станом на 01.09.2012 р. продовжують виконуватися 14 НДР за власні кошти кафедр.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]