Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

5.5. Студентська наука

Упродовж 2011-2012 навчального року у наукових дослідженнях за внутрішньою тематикою кафедр взяли участь 129 студентів та аспірантів. Крім того, в Університеті було підготовлено і захищено 192 магістерські роботи.

За результатами участі студентів в науково-комунікативних заходах були опубліковані збірники тез доповідей. Загальна кількість доповідей становить 293, з них 145 є опублікованими, а 148 знаходяться в друці.

Крім того, студенти УДУФМТ брали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2011/2012 н.р.: в І етапі – 62 студенти, в ІІ етапі – 25 студентів. За результатами ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт дипломами ІІІ ступеня нагороджено студентів: Сарматицьку Н.В. (ХІФ, «Банківська справа»); Димову М.О. (ОІФ, «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит») та Батрак А.С. (Донецька філія, «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит»).

У лютому 2012 р. був проведений І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Інформатика», в якій взяло участь 21 студент та з дисципліни «Вища математика» – 16 студентів.

За підсумками МОНмолодьспорту переможцями Всеукраїнської студентської олімпіади з присудженням ІІІ місця визнано наступних студентів: Тетяничко Ю.А. – «Фінансово-економічна безпека» та Радомська А.В. – «Інтелектуальна власність».

В УДУФМТ плідно працює Наукове товариство студентів та аспірантів. У 2011-2012 н.р. НТСА УДУФМТ взяло участь в організації ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих науковців «Сучасні моделі, концепції і стратегії інноваційного розвитку країн світу та України: економіка, фінанси, право, системний аналіз» (термін проведення: 23 березня 2012 р.), та ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Інтеграційні процеси та пріоритетні орієнтири розвитку економіки України: економіка, фінанси, право».

У Харківському інституті фінансів УДУФМТдо студентського наукового товариства входить 154 особи.

Студентка ІІІ курсу ХІФ УДУФМТ Шибалкіна Н.С. посіла ІІ місце та студент ІІІ курсу Дудкін М. В. посів ІІІ місце серед 45-ти наукових робіт на конференції «DilemmasofContemporaryPublicEconomyandAdministration» (Краків,17-19 квітня 2012 р.).

Науково-дослідна робота в Одеському інституті фінансів УДУФМТ здійснюється студентами як у вигляді індивідуальної роботи зі| студентами в процесі навчальної роботи, дипломного проектування, так і у роботі секцій та наукових семінарів на всіх кафедрах інституту. Результатами цієї роботи є| щорічна участь студентів в студентських науково-практичних конференціях, олімпіадах та конкурсах в межах вищих навчальних закладів України. У звітному періоді 38 студентів нашого ВНЗ взяло участь у 9 конференціях.

На кафедрах Одеського інституту фінансів за 2011-2012 н.р. було проведено «Всеукраїнський тиждень права» та брифінг на тему «Захист прав та свобод людини в сфері господарської діяльності», у яких прийняло участь 147 студентів.

На базі науково-дослідного сектору плідно працює студентське наукове товариство «Літопис». функціонують студентські наукові гуртки з курсів: «Фінансовий аналіз», «Статистика», «Бухгалтерський облік», «Фінанси підприємств», «Історія України».

Науково-дослідною роботою протягом навчального року активно займаються і студенти Донецької філії УДУФМТ.Студентка Каруна М. (наук.керівн. Омельченко О.Ю.) посіла ІІІ місце у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Бухгалтерський облік, аналіз і аудит» (м. Запоріжжя).

Студенти Донецької філії брали активну участь в роботі XII Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції іноземними мовами «Тенденції розвитку економіки та права в сучасному світі», яка проводилася 11 квітня 2012 р. на базі Донецького університету економіки та права.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]