Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

2.4. Організаційне та науково-методичне забезпечення навчально-виховного процесу

За звітний період програмний матеріал виконано на 100 відсотків. Із метою оптимізації навчального процесу, контролю за навчальною діяльністю студентів та виконанням навчальних планів викладачами в Університеті використовувалася програма «Деканат».

Методичне забезпечення було згруповане в навчально-методичні комплекси з конкретних дисциплін.

Загалом навчально-методична робота проводилась в Університеті з акцентом на запровадження до навчального процесу основних елементів Європейської кредитно-трансферної системи (ЄКТС) згідно наказів та методичних рекомендацій МОНмолодьспорту України.

Пріоритетними напрямами діяльності науково-педагогічних працівників Університету є:

- впровадження інноваційних технологій навчання, інтерактивних методів із використанням інформаційних технологій;

- розробка методичних матеріалів нового покоління, зокрема електронних;

- перехід на нові форми документів з підготовки кадрів у вищих навчальних закладах 1-1У рівнів акредитації (наказ МОНмолодьспорту України від 29.03.2012 р. № 384).

Загальний контроль за організацією методичної роботи в Харківському інституті фінансів здійснює методична рада. Центр навчально-методичної роботи систематизує, об’єднує усі напрями методичної роботи інституту, супроводжує процес підготовки фахівців (бакалаврів, спеціалістів, магістрів) відповідно до Державних стандартів освіти, вимагаючи якісного методичного забезпечення діючих навчальних програм, підвищення професійного рівня викладачів та підтримуючи систему методичної допомоги викладачам. Забезпечує інформаційний і методичний супровід подальшого впровадження кредитно-трансферної системи та її основних документів, координує навчально-методичну роботу кафедр, сприяє впровадженню новітніх технологій та інноваційних методів навчання, здійснює облік та аналіз виконання навчально-методичної роботи науково-педагогічними працівниками, коригує розрахунок планового навчального навантаження з урахуванням фактичного прийому студентів та відповідно до змін у складі науково-педагогічного персоналу.

В Одеському інституті фінансів УДУФМТ забезпечено 100% виконання робочих навчальних планів, робочих програм з усіх нормативних та вибіркових дисциплін, визначених навчальними планами.

У поточному навчальному році викладачами кафедр проводилися відкриті заняття та тематичні заходи, спрямовані на актуалізацію знань студентів. Зазначеною роботою були охоплені студенти всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів. У відповідності до графіку проведено 15 відкритих занять.

Характерною особливістю відкритих занять у звітному періоді було впровадження в навчальний процес інтерактивних форм і методів навчання і виховання: ділових ігор, інтегрованих занять у формі ділової гри з використанням мультимедійних засобів навчання, ПЕОМ та ін.

З метою підвищення рівня професійної грамотності, зацікавленості студентів до навчання, підвищення якості їх знань, виявлення найбільш талановитих, обдарованих студентів, всі кафедри інституту взяли участь в І турі Всеукраїнської студентської олімпіади серед ВНЗ освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр». Усього в І турі олімпіади взяли участь 165 студентів з 16 дисциплін. Інститут нагороджено грамотами за І командне місце у обласних олімпіадах І-ІІ курсів з математики, інформатики та англійської мови.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]