Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

4.3. Роль студентського самоврядування

Основна мета Студентської Ради – сприяння сумлінному виконанню студентами своїх обов’язків; захист їхніх законних прав та інтересів; надання можливості гармонійного, творчого та інтелектуального розвитку.

Відповідно до Положення про студентське самоврядування 11 та 25 квітня 2012 року відбулися вибори нового складу Студентської Ради Університету та факультетів.

Представники Студентської Ради, при сприянні та допомозі адміністрації УДУФМТ, вже впевнено та активно включаються в життя рідного навчального закладу.

Студентське самоврядування у ХІФ УДУФМТ діє протягом багатьох років і є важливою структурною ланкою громадсько-виховної діяльності, соціалізації студентської молоді та демократизації навчально-виховного процесу у закладі.

З метою залучення сучасної активної молоді до вирішення актуальних суспільних питань та обміну досвідом між молодіжними лідерами різних організацій студентською радою Харківського інституту фінансів УДУФМТ разом з Всеукраїнською студентською радою при МОНМС, започатковано проведення міжнародного студентського круглого столу: «Студентське самоврядування: досвід, проблеми та розвиток у розрізі співробітництва держав» (13.05.2011 р.).

З метою формування особистості, наділеної всіма необхідними професійними та лідерськими якостями, за ініціативи студентів у 2011 році розпочала роботу «Школа лідера».

Слід відзначити, що Студентська рада институту – переможець Міського конкурсу студентських рад (2009 р.).

У Донецькій філії значну увагу приділяється розвитку та затвердженню основ студентського самоврядування. З метою забезпечення виконання студентами своїх обов’язків органи студентського самоврядування залучені до контролю за виконанням студентами правил внутрішнього розпорядку навчального закладу та гуртожитку.

Студентська рада бере активну участь в усіх загальних заходах, що проводяться у філії, сприяє інтелектуальному, духовному і фізичному розвиткові студентів, яке відбувається під час відзначення державних і національних свят, в організації позааудиторної роботи; у культурно-освітніх заходах, що проводилися органами влади міста й області, культурно-мистецькими, науковими товариствами, спілками.

5. Наукова робота в університеті

Наукова робота в Університеті здійснюється за такими напрямами: проведення наукових досліджень з проблем розвитку державних фінансів, а також з актуальних питань розвитку національної економіки, зовнішньоекономічної діяльності, міжнародної торгівлі і права; розроблення наукової продукції, якою є методики, положення, концепції, аналітичні та інформаційно-аналітичні довідки та інші наукові матеріали, які мають інноваційну спрямованість та містять елементи новизни з галузей економіка, фінанси, право; написання монографій, посібників, підручників та інше; участь викладачів, студентів, аспірантів та здобувачів у науково-комунікативних заходах, публікування ними статей у фахових виданнях, тез доповідей; організація наукової роботи серед аспірантів, студентів, здобувачів; розвиток співпраці з вітчизняними та зарубіжними вищими навчальними закладами, науковими установами та організаціями; науково-експертна робота викладачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]