Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМКД Основи психоконсультування та психокорекці...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
435.71 Кб
Скачать

Глосарій

Арттерапія - сукупність методів, в яких використовуються прийоми художноьої діяльністи

Інститути соціальні – елементи соціальної структури суспільства, як являють собою відносно стійкі типи і форми соціальної практики, за рахунок яких організовується суспільне життя, забезпечується стійкість зв'язків і відносин в межах соціальної організациії суспільства

Когнітивний дисонанс – відчуття дискомфорту, що виникає внаслідок необхідності діяти урозріз своїм переконанням (В.Т. Циба)

Компетентність – 1) коло питань, в яких індивід добре розуміється, 2) коло будь- яких обов'язків, прав, 3) міра свободи володіння знаннями і навичками, необхідними для ефективної участі в процесах взаємодії і комунікації та які були отримані в результаті соціалізації.

Корекція – система педагогічних і лікувальниї дій і процесів, спрямованих на подолання чи послаблення недоліків психічного і фізичного розвитку.

Трудотерапія - викормстання процедур, пов'язаних з трудовою діяльністю, для формування у осіб з особливими фізичними, психічними чи соціальними потребами знань і навичок, які в звичайному житті соціокультурних ситуаціях дозволяють їм компенсувати дефекти.

Якість життя – компонент (сторона) образу життя; категорія, яка виражає якість задоволення матеріальних і духовних потреб людей: якість харчування, якість одягу і її відповідність моді, комфортність житла, якісні характеристики в сфері охорони здоров'я, освіти, обслуговування населення, якості структури відпочинку, моральна атмосфера, настрій людей, ступінь задоволення людей в змістовному спілкуванні, творчій праці

36