Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VED_shpory.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
321.54 Кб
Скачать

32.Організація доставки вантажів авіатранспортом в Укр. Тарифи. Документація.

1)В Укр налічується 45 діючих аеропортів і аеродромів. Аеропорт Бориспіль – основні повітряні ворота Укр, пропускна спроможність вантажного терміналу становить 100тис. т вантажів на рік; приймає літаки 25 іноземних авіакомпаній, 19 авіаком. країн СНД і 16 авіакомпаній Укр. Для авіаринку характерна велика кількість компаній-посередників, які орендують літаки або викуповують право перевезення у авіакомпаній. 2)Перевезення вантажу повітряним транспортом оформлюється накладною міжнародного зразка-авіанакладною. Накладна є документом, що засвідчує укладання договору перевезення між відправником та перевізником. Зазвичай авіанакладна являє собою комплект, що містить 12 примірників,склеєних по корінцю. Перші три примірники: 1 оригінал – для перевізника – зеленого кольору, 2 оригінал – для одержувача – рожевого кольору, 3 оригінал – для відправника – блакитного кольору, Інші примірники-копії – білого кольору – для перевізників, агентів, аеропорту призначення і підтвердження доставки. Тарифи при авіаперевезенні розраховуються Міжнародною авіатранспортною організацією. Зазвичай встановлюється тариф за 1кг вантажу від пункту відправлення до пункту призначення. Плата за перевезення включає: 1.доставку вантажу з міста в аеропорт і з аеропорту в місто 2.страхування 3.виконаня митних формальностей 4.можливі втрати із заміни або ремонту тари та упаковки 5.витрати на можливе перевідправленя та поверненя вантажу. 6.збереження вантажу на складах понад терміни, передбачені правилами застосування тарифів 7.витрати на перевезення та обслуговування транспортного засобу 8.інші витрати Види тарифів. Залежно від ваги: -звичайні-для вантажів до 45кг; -кількісні-повязані з перевезенням великих партій вантажу; -мінімальні вантажні збори-встановлюються на дуже дрібні партії вантажів. Залежно від виду перевезень:-пасажирські; -вантажні.

33. ЗЕціна як екон категорія. Функції зе цін. Класифікація. Індикативні ціни

ЗЕ ціна як різновид ціни, є важливою екон. категорією товарного обігу, яка має власний особливий механізм ціноутворення, що грунтується на світових і трансфертних цінах. ЗЕ ціна товару - кількість грошових одиниць певної валютної системи, які має сплатити імпортер експортеру в тій чи іншій валюті за одиницю товару на узгоджених базисних умо­вах постачання. Функції ЗЕцін: 1. Посередницька та вимірювальна при міжнародному обміні гро­шей па товар. 2. Показник кон'юнктури зовн та внутр ринків. 3. Фактор рівня структури та співвідношення міжнародного попи­ту та пропозиції, світового територіального розміщення виробн-ва. 4. Інструмент створення прибутку та управління ефективністю у зовнішньоторговельних операціях. 5. Фактор митного та податкового обкладення при експортi, імпорті товарів та послуг. 6. Ціна с складовою інфляційних процесів, оскільки зростанні цін призводить до зростання привабливості інвестицій. 7. Фактор рівня життя населення, що впливає на світовий ринок праці, обсяг та струкгуру споживання, рівень реальних доходів різних груп населення. 8. Засіб конкурентноi боротьби на зовн ринку. Класифік. видів ЗЕ цін: за ступенем державного регулювання: Вільні ціни - суб'єкт діяльності встановлює самостійно відповід­но до ситуації, що склалася на ринку. Фіксовані ціни - встановлюються державою залежно від внутріш­ньої економічної політики. Індикативні - ціни на товари, які відповідають цінам, що склалися на відповідний товар на міжнародному ринку на момент виконання експортної (імпортної) операції з урахуван­ням умов поставки та здійснення розрахунків.

34. Етапи визначення ЗЕ ціни: визначення одиниці виміру ціни; визначення базису ціни; визначення валюти ціни; визначення засобу фіксації ціни; визначення рівня ціни.

І етап. Визначення одиниці виміру ціни. У договорі ціна може встановлюватися у таких одиницях виміру:

за кількісну одиницю товару, наприклад, за одиницю маси, площі, обсягу, за штуку та ін.;

  • за рахункову одиницю, наприклад: за десяток, сотню, дюжину тощо;

  • за вагову одиницю, виходячи з базисної кількості основної речовини в товарі, а також виходячи з коливання обсягу сторонніх домішок і вологості.

ІІ етап. Визначення валюти ціни. У договорі за валюту ціни може бути обрана така валюта: валюта країни експортера; валюта країни імпортера; валюта третьої країни.

ІІІ етап. Визначення базису ціни

Базис ціни показує, які витрати, пов’язані з доставкою товару від продавця до покупця, включені до складу ціни

витрати на доставку товару включають :

  • витрати з підготовки товару до відвантаження; витрати на навантаження товару на засоби перевезення внутрішнього перевізника;

витрати на перевезення товару від пункту відправлення до основних транспортних засобів;

витрати з розвантаження товару з транспортних засобів, складування та навантаження на основні транспортні засоби в пункті експортера; витрати на трансп-ня міжнародним транспортом; витрати на страхування вантажу у дорозі; витрати на зберігання товару у дорозі; витрати на перевантаження товару у дорозі; та інші.

ІV етап. Визначення способу фіксації ціни. Спосіб фіксації визначає, коли фіксується ціна у контракті: в момент його укладання, протягом строку його дії або в момент його виконання. види цін за способом фіксації у договорі:

1. Тверда ціна – ціна, що узгоджується та фіксується в договорі момент підписання, не змінюється впродовж строку дії договору.

2. Ціна з наступною фіксацією – ціна, що встановлюється у призначені договором строки на основі узгоджених джерел.

  1. Рухома ціна – ціна, що встановлюється в момент укладання договору та у подальшому, протягом дії договору, може бути переглянута, якщо ринкова ціна даного товару на момент виконання договору змінюється.

4. Ковзаюча ціна - ціна, що встановлюється в момент укладання договору та у подальшому, протягом дії договору, може бути переглянута, якщо витрати, включені до ціни товару, під час виконання умов договору змінюються (для товарів, що потребують тривалого строку виготовлення).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]