Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практикум-2014.pdf
Скачиваний:
386
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
17.85 Mб
Скачать

• Повний;

Для перемикання інтерфейсів використовується меню «Сервіс» — «Перемкнути інтерфейс».

Інтерфейс «Бухгалтерський» призначений для ведення бухгалтерського обліку. Окремі підміню цього інтерфейсу відповідають конкретним розділам обліку і забезпечують доступ до всіх необхідних об'єктів бухгалтерського і податкового обліку.

Інтерфейс «Адміністративний» забезпечує доступ абсолютно до всіх об'єктів конфігурації і застосовується при необхідності ввести (або отримати) дані, недоступні в бухгалтерському інтерфейсі.

Інтерфейс «Повний» об'єднує в собі можливості інтерфейсів «Бухгалтерський» і «Адміністративний». Фактично це копія бухгалтерського інтерфейсу з доданим до нього меню «Операції».

Введення початкових залишків

Перед тим як перейти до реєстрації фактів господарської діяльності з допомогою «1С: Бухгалтерія 8 для України», необхідно ввести початкові залишки по рахунках бухгалтерського обліку. Це забезпечує правильне відображення поточних залишків на рахунках та в стандартних і регламентованих звітах. Якщо ж підприємство нове і господарська діяльність в ньому ще не велась, то і вводити початкові дані не потрібно.

Залишки доцільно вводити на початок звітного періоду – року, кварталу чи місяця (краще року). Дата операції введення залишків повинна передувати даті початку звітного періоду. Наприклад, залишки на початок року вводяться датою 31 грудня попереднього року.

Залишки по рахунках бухгалтерського обліку вводяться роздільно для кожної організації.

Залишки по рахунку чи субрахунку вводяться проведенням в кореспонденції з допоміжним балансовим рахунком 00. Дебетові залишки рахунку вводяться по дебету даного рахунку і кредиту рахунку 00. Кредитові залишки рахунку вводяться по кредиту даного рахунку і дебету рахунку 00. Залишки по рахунках, на яких передбачено ведення аналітичного обліку, вводяться по кожному об’єкту обліку. Залишки по забалансових рахунках бухгалтерського обліку вводяться без кореспонденції.

Для автоматизованого введення початкових залишків використовується підсистема «Введення початкових залишків» («Підприємство» – «Введення початкових залишків»).

Спочатку для введення залишків варто встановити дату введення початкових залишків. Залишки будуть відбиті в обліку на зазначену дату. Для того, щоб ввести початкові залишки, варто вибрати рахунок у списку рахунків, і натиснути

кнопку «Ввести залишки по рахунку» (або Іns на клавіатурі). У списку рахунків можна вибрати як конкретний субрахунок, так і рахунок у цілому.

При натисканні на кнопку «Ввести залишки по рахунку» буде відкритий документ «Введення початкових залишків».

Документом «Введення початкових залишків» здійснюється введення залишків у розрізі розділів обліку. При відкритті документа система автоматично визначає по обраному рахунку, до якого розділу обліку він відноситься. Кожному розділу обліку відповідає свій набір рахунків бухгалтерського обліку. При введенні залишків по якому-небудь розділі обліку, у списку доступних рахунків може бути відсутнім субрахунок, по якому потрібно ввести залишки (таке можливо якщо при введенні залишків був обраний рахунок-група). Це означає, що зазначений субрахунок включений в інший розділ обліку. Подібний підхід обумовлений тим, що окремі субрахунки можуть мати аналітику, відмінну від аналітики основного рахунку. У таких випадках рекомендується в списку рахунків вибрати конкретний субрахунок і натиснути кнопку «Ввести залишки по рахунку».

При натисканні на кнопку «Відкрити список документів» (F2), буде відкритий список документів, якими були уведені залишки по обраному рахунку. Список документів відкривається із установленим відбором по розділу обліку, тому що фактично введення залишків здійснюється в розрізі розділів обліку.

20

При введенні залишків інформація у формі введення залишків обновляється автоматично. Однак у деяких випадках, якщо введення залишків здійснюється одночасно декількома користувачами, для оперативного відновлення інформації варто скористатися кнопкою «Оновити».

Правильне внесення залишків бухгалтерського обліку можна провірити за допомогою стандартного звіту «Оборотно-сальдова відомість». На допоміжному рахунку 00 сальдо на дату введення залишків повинно бути рівним нулю.

Хід роботи:

1.Провести створення нової інформаційної бази.

2.Ввести інформацію про організацію згідно завдання отриманого від викладача.

3.Налаштувати параметри обліку для своєї організації.

4.Заповнити початкові залишки для своєї організації згідно свого варіанту. При цьому заповнивши всі значення субконто.

Стаття

 

 

 

 

Варіант

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

311

50000

120000

80000

200000

90000

60000

160000

70000

250000

30000

46

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

40

75000

180000

100000

220000

130000

80000

190000

120000

500000

150000

21