Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод по практ зан БДР.doc
Скачиваний:
199
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
5.21 Mб
Скачать

Іі. Порядок виконання завдань практичного заняття

Викладач надає кожному студентові (групі студентів) завдання, що наведені нижче.

Завдання

для відпрацювання навиків щодо визначення відповідальності водіїв та посадових осіб автопідприємств за порушення правил, норм та стандартів у сфері безпеки дорожнього руху та кваліфікації їх дій

Завдання 1

Водій здійснив розворот автомобіля на шляхопроводі. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 2

Під час руху транспортного засобу заднім ходом водій створив небезпеку іншим учасникам руху, змусив водіїв різко гальмувати. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 3

Водій рухався у населеному пункті із швидкістю 80 км/год. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 4

Водій автомобіля здійснив обгін на пішохідному переході, при цьому створив небезпеку пішоходам. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 5

Водій транспортного засобу здійснив зупинку автомобілю ближче 10 м від пішохідного переходу. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 6

Водій здійснив розворот автомобіля на пішохідному переході, при цьому створив небезпеку пішоходам. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 7

Водій автомобіля перед поворотом ліворуч не надав дорогу трамваю попутного напрямку. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 8

Водій керував автомобілем, у якого задні протитуманні ліхтарі були підключені до сигналів гальмування. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 9

Водій здійснював перевезення вантажу (будівельне сміття), при цьому сміття випадала та забруднювало проїзну частину. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 10

Навчання водінню транспортного засобу здійснювалося на автодорозі, яка не була передбачена переліком доріг, на яких дозволяється навчання водінню та погоджується з Державтоінспекцією. Визначити відповідальність та кваліфікувати дії правопорушників.

Завдання 11

Водій автопідприємства керував автомобілем з несправним рульовим керуванням. Визначити відповідальність та кваліфікувати дії правопорушників.

Завдання 12

Водій автопідприємства керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Визначити відповідальність та кваліфікувати дії правопорушників.

Завдання 13

Водій автобуса автопідприємства, що використовувався для перевезення пасажирів на комерційній основі, залишив на ніч автобус біля свого будинку. Визначити відповідальність та кваліфікувати дії правопорушників.

Завдання 14

Водій вантажного автомобіля при проїзді перехрестя пошкодив світлофор. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Завдання 15

Водій автомобіля здійснював рух по тротуару. Кваліфікувати дії водія та визначити відповідальність.

Порядок оформлення звіту про виконання практичного заняття

Студент (група студентів) при вирішенні завдання, використовуючи законодавчі та нормативні акти щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, повинен визначити відповідальність водіїв та посадових осіб автопідприємств за порушення правил. норм та стандартів у сфері безпеки дорожнього руху та надати кваліфікацію дій учасників дорожнього руху при скоєні правопорушень.

У звіті повинно бути :

  • тема й мета роботи;

  • короткий опис законодавчих актів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху;

  • рішення завдання, номер якого визначено викладачем.