Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
297.11 Кб
Скачать
  1. Організація управління фінансами в Україні

Система управління фінансами включає дві основні складові частини:

  1. Сукупність принципів, методів, форм і прийомів управління рухом фінансових ресурсів та фінансових відносин, що виникають у суспільстві.

  2. Сукупність фінансових органів та інститутів, основними завданнями яких є забезпечення злагодженості у функціонуванні окремих сфер і ланок фінансових відносин.

Усі дії держави у галузі-фінансів базуються на правових актах.

Від імені держави роботу з виконання діючого законодавства здійснюють фінансові органи. Систему фінансових органів очолює Міністерство фінансів. Воно несе відповідальність за фінансовий стан держави, розробку та реалізацію фінансової політики.

Міністерство фінансів очолює міністр, який призначається на посаду Указом Президента України. Структура центрального апарату міністерства затверджується віце-прем’єр-міністром

Рис.2.2. Структура фінансових органів України

Основними функціями Міністерства фінансів є:

  • вироблення основ і напрямів фінансової політики держави та розробка заходів щодо її реалізації;

  • реалізація фінансової політики держави, забезпечення її втілення в життя;

  • методичне та методологічне управління фінансовими потоками на макроекономічному рівні;

  • забезпечення стабільності державних фінансів, їх активного впливу на соціально-економічний розвиток країни;

  • контроль за раціональним та цільовим використанням державних коштів;

  • розробка проектів нового фінансового законодавства і контроль за його використанням;

  • організація бюджетного процесу, підготовка проекту Державного бюджету та організація його виконання;

  • організаційне регулювання фінансової діяльності суб’єктів господарювання через встановлення правил здійснення фінансових операцій, форм фінансових документів, порядку і стандартів ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності;

  • забезпечення становлення фінансового ринку в Україні, організація функціонування ринку цінних паперів;

  • керівництво оперативною роботою фінансових органів різних рівнів;

  • забезпечення фінансових взаємовідносин держави з іншими країнами;

  • здійснення заходів з мобілізації коштів через систему державного кредиту та управління державним боргом.

До середньої ланки органів Міністерства фінансів України відноситься фінансове управління обласної державної адміністрації, воно підвідомче і підзвітне в своїй діяльності центральному апарату Міністерства фінансів України. Аналогічні функції виконують фінансові управління Київської та Севастопольської державних адміністрацій.

Третьою складовою в системі фінансових органів виступають міські, районні, районні у містах фінансові відділи, які забезпечують втілення в життя державної фінансової політики на відповідній території.

До складу фінансових органів України, які діють при Міністерстві фінансів, відносяться організації:

Державне казначейство - керує і контролює надходження і використання бюджетних коштів та коштів спеціальних фондів, веде облік касового виконання Державного бюджету та місцевих бюджетів. На Державне казначейство України покладено виконання функцій управління наявними коштами Державного бюджету та бюджетів місцевого самоврядування, ведення обліку їхніх доходів та видатків, складання звітності про виконання Державного бюджету України, місцевих бюджетів та Зведеного бюджету України.

Контрольно-ревізійна служба - проводить ревізії фінансових органів щодо складання і виконання бюджету, здійснює контроль за використанням бюджетних коштів. Основними функціями Державної контрольно-ревізійної служби є організація роботи з проведення ревізій і перевірок фінансової діяльності організацій і установ, які перебувають на фінансуванні з бюджету, контроль за правильністю витрачання бюджетних коштів, розробка інструктивних та інших нормативних актів стосовно проведення ревізій та перевірок.

До органу, який функціонує у сфері бюджету держави, відноситься також державна податкова служба.

Державна податкова служба контролює своєчасність, правильність, повноту сплати податків до бюджетів різних рівнів, веде облік платників шляхом формування та ведення державного реєстру фізичних осіб — платників податків та єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб.

Органи Державної податкової служби розробляють і приймають нормативні і методичні документи з питань оподаткування, проводять перевірки суб’єктів підприємницької діяльності щодо дотримання податкового законодавства, роз’яснюють за допомогою засобів масової інформації та консультативних служб законодавство з питань оподаткування.

До органів, які виконують контрольно-регулюючі функції, підносяться:

Рахункова палата Верховної Ради України - виступає як експертний орган з метою здійснення контролю за виконанням Державного бюджету. Рахункова палата є вищим органом державного фінансового контролю, основним завданням якого є визначення ефективності та доцільності використання державних коштів.

Аудиторська палата організує та координує аудиторську діяльність в країні, видає сертифікати та ліцензії на здійснення цього виду діяльності, веде реєстр аудиторів України.

Комітет з нагляду за страховою діяльністю - веде реєстр страхових організацій, контролює правильність формування і використання страхових резервів, наявність ліцензій на різні види страхування.

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку - організує функціонування ринку цінних паперів, реєстрацію випуску цінних паперів, регулює їх кругообіг.

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг розробляє та затверджує нормативно-правові акти, обов’язкові для виконання усіма учасниками ринків фінансових послуг, здійснює контроль за достовірністю наданої їм інформації, проводить моніторинг руху капіталу в Україну та за її межі через ринки фінансових послуг.

Фінансова система розглядається через діяльність фінансових інститутів з огляду на відповідні рівні збору та узагальнення фінансової інформації про стан фінансового сектора економіки. За таким підходом поняття фінансової системи охоплює банківську систему, до складу якої входять:

  • органи грошово-кредитного регулювання та грошово- депозитні банки;

  • небанківські фінансові установи.

Основним фінансовим інститутом, який працює у сфері грошового ринку, є Національний банк України. Він здійснює емісію грошей, які виступають інструментом фінансових відносин і регулює грошовий обіг в країні. Національний банк є центральним банком держави, її емісійним центром, основним суб’єктом грошово-кредитної політики держави.

Основною функцією Національного банку є забезпечення стабільності грошової одиниці України. При виконанні цієї функції Національний банк сприяє дотриманню стабільності банківської системи, а також, у межах своїх повноважень - цінової стабільності.

Іншими функціями Національного банку України відповідно до законодавства є:

  • розробка та проведення грошово-кредитної політики;

  • здійснення емісії національної валюти та організація її обігу;

  • встановлення для банків правил проведення банківських операцій, бухгалтерського обліку ті звітності;

  • визначення системи, порядку і форм платежів;

  • здійснення банківського регулювання та нагляду;

  • здійснення валютного регулювання, організація і здійснення валютного контролю;

  • аналіз стану грошово-кредитних, фінансових та валютних відносин.

У процесі реалізації грошово-кредитної політики Національний банк здійснює функції загального регулювання і нагляд за діяльністю комерційних банків, які виконують такі функції, як касове обслуговування, кредитування, банківські операції, операції з цінними паперами, з іноземною валютою.

Міжбанківська валютна біржа здійснює торги з купівлі- продажу іноземних валют. Головною метою діяльності міжбанківської валютної біржі визначено необхідність упорядкування операцій з іноземної валюти уповноваженими банками та надання пропозицій щодо політики ціноутворення на валютному ринку.

Фондова біржа проводить операції з цінними паперами, здійснює оцінку вартості та привабливості цінних паперів, створює всебічні умови для торгівлі ними учасникам фондового ринку.

Страхові компанії - укладають угоди по страхуванню, створюють колективні страхові фонди та здійснюють відповідні виплати при настанні страхового випадку.

Аудиторські фірми - проводять перевірки фінансово- господарської діяльності суб’єктів господарювання, оцінку платоспроможності, розробляють рекомендації щодо господарської діяльності, фінансової стратегії, податкового планування.

До органів, які здійснюють управління цільовими фондами, відносяться:

Управління Пенсійного фонду - веде облік платників страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне

страхування, збирає та акумулює кошти, призначені для пенсійного забезпечення і допомоги, контролює своєчасність та повноту надходжень страхових внесків, фінансування та виплату пенсій.

Фонди соціального страхування виконують аналогічні функції, відповідні цим фондам.

Загальне управління фінансовою системою здійснюється Верховною Радою України, Урядом, апаратом Президента, Верховною Радою та Радою Міністрів АР Крим, а також органами місцевого самоврядування.

У сучасній ринковій економіці управління фінансами - досить складна справа. Тому створення ефективної системи управління ними, її удосконалення, підвищення керівної ролі Міністерства фінансів у проведенні та організації єдиної фінансової політики є запорукою зміцнення фінансової системи, всієї економічної системи країни.

Основні поняття і терміни теми

  • фінансова система

  • сфера фінансових відносин

  • ланка фінансової системи

  • державні фінанси

  • державний бюджет

  • місцеві бюджети

  • державний кредит

  • фінанси суб’єктів господарювання

  • фінанси домогосподарств

  • міжнародні фінанси

  • страховий ринок

  • фінансові органи

  • фінансові інститути

  • глобалізація

  • фінансова глобалізація

Контрольні запитання

  1. У чому полягає економічна сутність поняття „фінансова система ”?

  2. Що таке сфери фінансових відносин?

  3. Що відображає ланка фінансової системи?

  4. Які сфери і ланки входять до складу національної фінансової системи?

  5. Який зв ’язок існує між сферами і ланками фінансової системи?

  6. Що таке глобалізація?

  7. Що слід розуміти під фінансовою глобалізацією?

  8. Які ланки входять до складу державних фінансів?

  9. Яке місце посідають фінанси суб’єктів господарювання в системі фінансових відносин?

  10. Що входить до складу міжнародних фінансів?

  11. Що таке фінансовий ринок, яка його структура?

  12. У чому полягає сутність фінансової системи за організаційною структурою ?

  13. Які основні функції покладені на Міністерство фінансів?

  14. Які фінансові органи входять до складу організаційної структури фінансової системи?

  15. Які фінансові інститути функціонують в Україні?

Розділ З

ФІНАНСОВА ПОЛІТИКА І ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ

Мета вивчення:

  • Усвідомити сутність фінансової політики, її види та завдання.

  • Визначити фактори, які впливають на фінансову політику та етапи її реалізації.

  • Зрозуміти зміст і методи фінансового механізму.

  • Орієнтуватися у структурі фінансового механізму.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]