Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом(Укр.).doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
5.18 Mб
Скачать

2.6 Відмінності mpls від Frame Relay і atm

Як можна зрозуміти з опису архітектури MPLS, усе це віддалено нагадує Frame Relay або ATM. Дійсно, MPLS у деякому змісті, базується на цих ідеях. Архітектура MPLS допускає використання в якості LSR комутаторів Frame Relay або ATM, за умови підтримки останніми протоколу призначення міток (LDP). Але комутатори ATM і Frame Relay мають ключова відмінність від класичних LSR. Суть його в наступному. Lsr-и можуть дві різні вхідні мітки відображати в одну вихідну при процедурі заміни мітки (label swapping). Даллі наведені приклади таблиці комутації класичного LSR (табл. N8) і Frame Relay комутатора (табл. N9).

Вхідний інтерфейс

Вхідна мітка

Вихідний інтерфейс

Вихідна мітка

Serial1

1000

Serial3

4000

Serial2

2000

Serial3

4000

Таблиця 6. Таблиця Mpls-Комутації класичного LSR

Вхідний інтерфейс

Вхідна мітка (DLCI)

Вихідний інтерфейс

Вихідна мітка (DLCI)

Serial1

1000

Serial3

3000

Serial2

2000

Serial3

4000

Таблиця 7. Таблиця Mpls-Комутації для Frame Ralay комутатора

Як видне із прикладу класичний LSR поєднує два LSP в один, а Frame Relay комутатор залишає обоє LSP випливати паралельно. Даний підхід Frame Relay/ATM комутаторів трохи звужує можливість їх застосування у рамках архітектури MPLS, хоча й не забороняє це робити. Класичні LSR (виробляючі комутацію по мітках) називають merge capatible LSR, а LSR на базі Frame Relay або ATM комутації називають non-merge capatible LSR.

Ще в літературі зустрічаються поняття: frame-based LSR - це про звичайні LSR і cell-based LSR - це про non-merge capatible LSR ( тобто ATM/Framerelay).

Подальший виклад буде сфальцьований на merge capatible LSR, тому що всяко за ними майбутнє. Усі реверанси убік non-merge capatible LSR, на мій погляд, робляться для досягнення сумісності з існуючими мережами ATM і Frame Relay.

2.7 Недоліки й переваги mpls

Одна з головних проблем протоколу MPLS полягає в перериванні обслуговування при збої. Однак багато виробників розробляють алгоритми й протоколи для відомості до мінімуму ймовірності переривання.

У цей час завдання мінімізації переривання обслуговування вирішується за допомогою тієї або іншої форми локального апаратного відновлення з використанням двох фізично не зв'язані каналів.

У випадку збою апаратура дозволяє швидко перемкнутися з несправного не працюючий канал. Тим часом інженери намагаються відшукати програмні механізми для реалізації локального відновлення на рівні LSP. Це менш дорогий розв'язок, тому що воно виключає необхідність мати бездіяльний резервний фізичний канал.

Технологія MPLS дуже близька до того, щоб стати стандартом. І хоча робота в даному напрямку ще не завершена, багато великих компаній, такі як Cisco Systems, Nortel Networks і Ascend (підрозділ Lucent), уже зараз пропонують розв'язку на базі MPLS, а постачальники послуг начебто AT&T, Hongkong Telecom, vbns і Swisscom оголосили про початок експлуатації мереж MPLS.

Перелічимо переваги MPLS:

- Відділення вибору маршруту від аналізу Ip-Адреси (дає можливість надавати широкий спектр додаткових сервісів при збереженні масштабованості мережі)

- Прискорена комутація (скорочує час пошуку в таблицях)

- Гнучка підтримка Qos, інтегрованих сервісів і віртуальних приватних мереж

- Ефективне використання явного маршруту

- Збереження інвестицій у встановлене Atm-Устаткування

- Поділ функціональності між ядром і граничною областю мережі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]