Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Охорона праці та її постанова в дистанції сигналізації та зв'язку / Охорона праці та її постанова в дистанції сигналізації та зв'язку.doc
Скачиваний:
240
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
3.11 Mб
Скачать

4.2 Інженерна психологія і організація робочого місця

Інженерна психологія, це наука, що використовує інженерно-психологічний аналіз для оптимізації умов праці в різних системах і ступені взаємодії людини і машини. Одним з основних питань інженерної психології є вивчення поведінки людини як головної ланки системи управління.

На залізничному транспорті широко застосовується диспетчерська централізація, при якій робота багатьох стрілочників, а також і чергових по станції дільниці великої довжини заміняється психологічно напруженою роботою одного диспетчера з використанням засобів автоматики і телемеханіки (машини). Задачі інженерної психології виникають у процесі проектування систем диспетчерської централізації, яка повинна забезпечити оптимальне рішення у взаємодії диспетчера дільниці й автоматичних систем (машини). Оптимальне рішення буде полягати в рівності роботи, що потрібно виконати, і можуть виконати: машина по своїй технічній конструкції і людина по своїх психологічних можливостях при використанні цієї машини.

Отже, основна задача інженерної психології полягає у визначенні можливостей системи людина-машина і у розробці заходів для оптимізації її роботи в системі управління.

Робоче місце– це зона трудових дій працівника (чи бригади) по виконанню певної виробничої функції, оснащена всім необхідним для високопродуктивної праці. Організація робочих місць залежить від їхнього характеру і типу. Розрізняють робочі місця стаціонарні і пересувні, постійні і перемінні, комбіновані, індивідуальні і групові. З погляду впливу на умови праці істотне значення має групування їх на стаціонарні і пересувні. Стаціонарні робочі місця характеризуються тим, що робітники перебувають в стабільному взаємозв’язку з елементами оснащення і предметами праці. Пересувні робочі місця влаштовуються з урахуванням пересування робітників по фронту робіт, що може здійснюватися разом з елементами основного устаткування або без них. Стаціонарні робочі місця завжди переважніше пересувних, тому що на стаціонарному робочому місці більше можливостей для створення нормальних умов праці. Крім того, при пересуванні робітника уздовж фронту робіт мають місце втрати робочого часу на переходи, підготовку робочого місця.

Індивідуальні робочі місця дозволяють домагатися більш високої відповідальності, а виходить, і підвищувати якість продукції. Тому там, де якість є головною умовою виробництва, більш відповідає індивідуальне робоче місце.

Усі робочі місця на залізничному транспорті можна розділити на три групи: для робочих наскрізних професій, таких, які є і в інших галузях господарства (кочегарів, водіїв, навантажувачів, машиністів кранів і ін.); робочі місця, специфічні для залізничного транспорту, але створюються в промисловості (кабіна локомотива, службові купе пасажирських вагонів і ін.); характерні для залізничного транспорту і обслуговуючих його підприємств, особливо, якщо ці робочі місця пов’язані з рухом поїздів.

Основною задачею, що зважується при складанні проекту організації робочого місця, є створення для працівника таких умов, що забезпечували б йому можливість застосовувати найбільш прогресивні прийоми і методи праці для того, щоб протягом усього робочого дня з найменшою витратою сил і здоров’я працівник міг одержувати максимум того, що здатні дати наявні в його розпорядженні засоби праці.

При організації робочого місця варто забезпечити: безпечні умови праці; вдале розташування всіх елементів організаційного і технологічного оснащення; таке розташування їх у робочій зоні, при якому напруга робочої пози була б найменшою і дотримувався принцип економічності рухів.

Для робочих місць, розташованих у зоні рухомого складу, важливо розробити надійну систему сигналізації.

При розробці проекту організації робочого місця складають схему зовнішнього і внутрішнього планування. Зовнішнє планування містить дві схеми розміщення: розміщення місця працівника стосовно інших робочих місць; розміщення на робочому місці працівника устаткування, організаційного оснащення, підйомно-транспортних засобів, допоміжних пристосувань, засобів по створенню нормальних умов і охороні праці. Під внутрішнім плануванням розуміється розміщення інструментів, вимірювальних приладів, пристосувань, предметів по догляду за робочим місцем усередині шаф, тумбочок, на стелажах, у виробничій тарі, у переносній інструментальній сумці.

Планування робочого місця повинні передбачати дотримання всіх правил по техніці безпеки.