Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оригінал курсової з організації обліку.docx
Скачиваний:
215
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
280.8 Кб
Скачать

Висновки

На основі проведеного дослідження можемо зробити наступні висновки:

1. В результаті дослідження сутності адміністративних витрат, узагальнено, що адміністративні – це загальногосподарські витрати і до них відносять витрати на утримання адміністративно-управлінського персоналу, витрати на їх службові відрядження, на утримання основних засобів, інших матеріальних не обігових активів загальногосподарського призначення (оренда, амортизація, ремонт, комунальні послуги), охорона, юридичні, аудиторські, транспортні послуги, поштово-телеграфні, канцелярські витрати, сума податків, зборів (обов'язкових платежів).

2. Поняття «адміністративні витрати» з’явилося у практиці бухгалтерського обліку із прийняттям національних П(С)БО, в яких зазначено, що їх слід відносити до складу витрат, пов’язаних з операційною діяльністю підприємства, але вони не повинні бути складовою собівартості реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг). Сьогодні у вітчизняній практиці адміністративним витратам наданий статус окремого виду витрат і для їх формування та ведення обліку передбачено окремий активний рахунок 92 «Адміністративні витрати» та наведено їх склад.

3. За сучасних умов господарювання змі­нюються вимоги до управління підприємством з позиції підвищення оперативності управлінської інформації про величину витрат та при­буток, що очікується. Отже, виникає потреба в інформації про величину цих витрату собівартості реалізованої продукції. Зниження цих витрат призведе до збільшення прибутку від операційної діяльності, тому це завдання є значущим для кожного підприємства.

4. У ТОВ «Нива експо» запроваджено облiк адмiнiстративних витрат здiйснювати за таким перелiком статей: заробiтна плата адмiнiстративно-управлiнського персоналу, вiдрахування на соцiальне страхування, амортизацiя ОЗ загальногосподарського призначення, амортизацiя нематерiальних активiв, витрати на вiдрядження, витрати на банкiвськi, юридичнi, аудиторськi послуги, податки, обов'язковi збори i платежi, поштовi та канцелярськi витрати, iншi витрати.

5. У ТОВ «Нива експо» для первинного спостереження обліку адміністративних витрат використовуються наступні первинні документи: накладна, рахунок, авансовий звіт, ВКО, розрахунок бухгалтерії тощо. Списання адміністративних витрат на фінансові результати оформлюється довідкою (розрахунком) бухгалтерії.

6. Для обліку адміністративних витрат у ТОВ «Нива експо» призначено рахунок 92 «Адміністративні витрати». Зa дебетом рахунку 92 «Адміністративні витрати» відображається сума визнаних адміністративних витрат, за кредитом - списання на рахунок 79 «Фінансові результати».

7. Для удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління адміністративними витратами на ТОВ «Нива експо» необхідно розподілити адміністративних витрат на окремі види виробленої продукції пропорційно загальновиробничим витратам, що дасть можливість отримати інформацію про повну собівартість продукції, правильно оцінити її прибутковість та прийняти ефективні управлінські рішення щодо виробництва того чи іншого виду продукції та подальшої діяльності підприємства.

8. Основними завданнями контрольно-аналітичної роботи, щодо адміністративних витрат в ТОВ «Нива експо» є: аналіз та контроль загальної суми адміністративних витрат; вивчення динаміки адміністративних витрат; аналіз адміністративних витрат у загальній структурі витрат від звичайної діяльності; аналіз структури адміністративних витрат; визначення резервів зниження адміністративних витрат. В результат дослідження системи контролю адміністративних витрат на ТОВ «Нива експо» виявлено, що в сучасних умовах поряд із зовнішнім контролем (перевірка органами ДПА) значну роль відіграє внутрішній контроль із боку керівників підприємств і бухгалтерської служби. Ці працівники повинні здійснювати оперативний контроль за правильністю та законністю віднесення до адміністративних витрат витрати підприємства з метою ефективного використання цих витрат.