Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рек ОПП 12.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
338.43 Кб
Скачать

Тематичний план

з/п

Назва модуля і тем

Кількість годин по видах занять

Примітка

Всього годин

Ауд. години

Лекції

Семінар

Практ. заняття

Мод контр

Самост. робота

І н д. р о б

Модуль 1. Основи психолого-педагогічних знань та їх зв’язок з юридичною діяльністю.

1.1

Загальне поняття про психологію та її звязок з юридичною діяльністю

14

8

4

4

6

2

1.2

Поняття про особистість

12

4

2

2

8

1.3

Особистість як суб’єкт діяльності та спілкування

14

6

2

4

8

1.4

Загальне поняття про педагогіку. Процес навчання і виховання як цілісна система

14

8

4

4

+

6

Залік

Всього:

54

26

12

14

26

2

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Модуль 1. Основи психолого-педагогічних знань та їх зв’язок з юридичною діяльністю.

Тема 1. Загальне поняття про психологію та її зв’язок з юридичною діяльністю.

Сучасні наукові погляди на предмет психологічної науки. Психіка та її основні функції. Особливості психічного відображення. Поняття про принципи психологічної науки. Принцип детермінізму. Принцип єдності свідомості та діяльності. Принцип розвитку психіки. Принцип особистісної значущості. Суб’єктивно – генетичний принцип. Загальне поняття про форми психічного відображення та їх взаємозв’язок. Психічні процеси. Психічні властивості. Психічні стани. Задачі психологічної науки на сучасному етапі суспільного розвитку. Загальне поняття про методи в психології. Рефлекторна природа психічної діяльності. Розвиток психіки та свідомості. Головні психологічні категорії. Галузі психологічних знань. Психологія в правоохоронній діяльності. Зв’язок психології з іншими науками.

Література: 3, 4, 5, 7, 8.

Тема 2. Поняття про особистість людини.

Загальне поняття про особистість. Індивід. Індивідуальність. Самосвідомість особистості. Самооцінка. Я-образ. Психологічна структура особистості. Спрямованість як провідна характеристика особистості. Джерела активності особистості. Потреби особистості. Мотиви особистості. Види мотивів. Мотивація як прояв потреб особистості. Рівень домагань особистості. Світогляд особистості. Потяг. Інтерес. Бажання. Ідеал. Нахили. Переконання. Психологічна установка. Темперамент особистості. Здібності особистості. Характер особистості. Розвиток і формування особистості.

Література: 3, 4, 5, 7, 8.

Тема 3. Особистість як суб’єкт діяльності та спілкування.

Загальне поняття про діяльність. Структура діяльності. Основні види діяльності. Діяльність правоохоронця. Мета і мотиви діяльності. Компоненти дії та їх функції. Способи діяльності та процес їх засвоєння. Навичка. Уміння. Етапи формування навика. Основні види діяльності.Загальне поняття про спілкування. Структура спілкуваня. Засоби спілкування. Функції спілкування. Різновиди спілкування. Особливості спілкування правоохоронця. Поняття про мову та її функції. Поняття про групи. Міжособистісні стосунки в групі. Соціалізація та соціальна адаптація особистості. Поняття про психологічну сумісність. Конфлікт у міжособистісних стосунках.

Література: 2, 5, 7, 8.