Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0003936 Обсл-ня в турист.базах (курсова).doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
537.6 Кб
Скачать

3.2. Шляхи удосконалення туристичної бази «Едельвейс»

У даному випадку для туристичної бази «Едельвейс»товаром є послуги, які в ньому надаються. Оскільки в туристичній базі надаються лише послуги проживання, що в сучасних умовах є недостатнім для потенційних споживачів, існує потреба в перегляді товарної політики туристичної бази та впровадженні нових видів послуг.

Враховуючи фінансові можливості туристичної бази та специфічні риси локального ринку готельних послуг, на якому вона функціонує, необхідно створити перелік додаткових послуг, який матиме попит серед потенційних споживачів.

Для підвищення якості обслуговування та зміцнення конкурентного статусу на ринку готельних послуг найбільш ефективним для туристичної бази буде введення наступних додаткових платних послуг:

- бронювання місць (50 % вартості проживання);

- використання телефонного зв'язку (за тарифами АТС);

- харчування у ресторані (сніданок, обід, вечеря на вибір клієнта за роздрібними цінами встановленими в ресторані);

- побутові послуги (прання, прасування, дрібний ремонт одягу, хімчистка за цінами встановленими в будинку побуту);

- використання камери схову (5 грн. за добу);

- відправка факсів та телеграм (3 грн. за одну відправку);

- замовлення та доставка купівельних товарів у номер (5 грн. за доставку та вартість замовлення);

- замовлення авіаквитків (5 грн. за замовлення та вартість квитка).

Аналогічно необхідно укласти договір про обслуговування клієнтів з місцевим будинком побуту. Після чого клієнти зможуть звертатись за допомогою безпосередньо до чергової покоївки туристичної бази, яка передасть замовлення до будинку побуту, простежить за виконанням всіх необхідних побутових послуг та включить оплату за роботу в вартість проживання.

Особливо важливими послуги такого роду є для клієнтів, які приїздять у справах та не мають достатньо вільного часу.

Для більш комфортного проживання клієнтів в туристичній базі «Едельвейс»необхідно також впровадити надання ряду додаткових безкоштовних послуг:

- послуги пробудження клієнтів;

- щоденна подача місцевої газети в номер;

- інформаційні послуги (стосовно місцевості, вартості квитків на літак, проходження певних розважальних заходів, вигідності відвідання певних магазинів тощо);

- замовлення таксі.

В приміщенні туристичної бази можливо здавати в оренду 9 м2площі вестибулю. Це зацікавить місцевих підприємців. Найбільш ефективною діяльністю для них тут будуть:

- організація невеликого пункту продажу;

- надання послуг ксерокопіювання;

- надання фото послуг.

На всі ці послуги є попит серед клієнтів туристичної бази.

Всі вищезазначені заходи впровадження нових видів готельних послуг спрямовані на підвищення задоволення клієнтів якістю обслуговування. Про всі вищезазначені послуги кожен клієнт повинен бути повідомлений при поселенні в туристичну базу. Особливо необхідним є створення каталогу, в якому клієнт зможе знайти всю необхідну інформацію про послуги туристичної бази та про місцезнаходження таких закладів як: банк, ресторан, аптека, розважальні заклади тощо. Навіть якщо клієнт не буде користуватись даними додатковими послугами, ступінь його задоволеності обслуговуванням в туристичній базі підвищиться, що позитивно відобразиться на іміджі туристичної бази та на результатах його роботи.