Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navchalno-metodichnyposibnik.doc
Скачиваний:
656
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Завдання з психології до педагогічної практики студентів випускного курсу педагогічного університету

Завдання з психології для студентів V курсу передбачає дослідження міжособистісних стосунків малої соціальної групи та складання на цій основі психолого-педагогічної характеристики класу.

Виходячи з цілей та умов психологічної практики, перед студентами висуваються наступні конкретні завдання:

1. Навчитися формувати перше враження про малу соціальну групу (клас) на основі бесід із учителями, вихователями, адміністрацією школи, вивчення документів, що відображають життя конкретного класу.

2. Встановити довірливий, тісний контакт з класом та провести низку психолого-педагогічних досліджень, які допоможуть встановити особливості взаємин між членами малої соціальної групи та рівень її розвитку.

3. Написати психолого-педагогічну характеристику класу за схемою, передбаченою програмою педагогічної практики.

Підведення підсумків педагогічної практики студентів випускних курсів

Підсумки педагогічної практики підводяться шляхом складання звіту студентами про виконання програми та індивідуальних завдань.

Основним документом, щодо завершення педагогічної практики є письмовий звіт, оформлений згідно вимог з обов’язковим врахуванням єдиного стандарту щодо оформлення документації.

За підсумками проведеного дослідження студенти-практиканти здають методисту з психології таку документацію:

1. Узагальнена характеристика малої соціальної групи (за схемою).

2. Аналіз міжособистісних стосунків у малій соціальній групі у сфері навчальної діяльності та дозвілля за соціометричним груповим дослідженням.

3. Висновки за результатами проведеного психологічного дослідження (3-4 методики на вибір).

4. Результати застосованих дослідницьких методик, заповнених самими досліджуваними (індивідуальні соціометричні картки, анкети, таблиці методик тощо).

Структура письмового звіту визначається робочою програмою практики. У письмовому звіті мають знайти відображення відомості про виконання студентом усіх розділів програми практики, характеристика бази практики, організації його діяльності, висновки та пропозиції, список використаної літератури.

У висновках звіту про результати виконаного дослідження класу слід вказати основні труднощі й проблеми, що виникли в ході роботи практиканта, відзначити умови й фактори успішного здійснення програми дослідження. Бажано також висловити деякі власні пропозиції науково-практичного та організаційно-методичного характеру.

Текст супроводжується необхідними поясненнями, зразками документів тощо. До звіту додаються матеріали й документи, що розкривають результати дослідження малої соціальної групи: фотографії школярів, письмові твори або роздуми учнів про свій клас, дані анкетування, відгуки батьків, вчителів тощо.

Усі матеріали практики оформлюються на стандартних аркушах паперу формат А-4 і зберігаються в окремій папці (файлі), підписаній за зразком:

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Кіровоградський державний педагогічний університет

імені Володимира Винниченка

кафедра психології

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

МАЛОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ГРУПИ (КЛАСУ)

Звіт за результатами проведеного

психологічного дослідження

студенки (та) V курсу

____ групи

факультету філології та журналістики

Прізвище, ім’я, по батькові

Методист з психології:

канд. пед. наук, доцент

Гуцало Е.В.

Дата практики

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]