Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
modul_3-4_TsP_2011.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
620.54 Кб
Скачать

6. Самостійна робота студентів

Самостійна робота (підготовка) студентів є важливою складовою частиною навчального процесу та має на меті закріплення та поглиблення знань та навичок, одержаних на усіх видах навчальних занять; підготовку до наступних занять, заліку, іспиту; формування культури розумової праці з чинними цивільно-правовими нормами, законодавством та практикою його застування. Під час самостійної підготовки уточнюється коло питань, що підлягають вивченню по темі, аналізується та вивчається нормативний матеріал, наукові джерела, виконуються практичні завдання.

Самостійна робота студентів має бути логічно пов’язаною з іншими видами навчальних занять. Однак вивчення навчальної дисципліни чи окремої теми не бажано починати з самостійної роботи студентів.

Від якості самостійної підготовки студентів залежить якість семінарських занять, глибина їх теоретичного змісту й активність студентів.

Самостійна робота є методом глибокого вивчення та творчого засвоєння студентами навчальної програми.

Перевірка самостійної роботи студентів здійснюється викладачами, які проводять семінарські заняття з навчальної дисципліни. Викладач може обрати один з наступних способів перевірки самостійної роботи:

  • проведення перевірки конспектів опрацьованої літератури, яка рекомендується для вивчення теми навчальної дисципліни;

  • фронтального усного опитування;

  • письмового опитування;

  • проведення тестування з вивчених тем;

  • розв’язування ситуаційних завдань до кожної теми навчальної дисципліни.

Для самостійної роботи студентів з кожної теми надається рекомендована література, з якою студенти повинні ознайомитися для якісного виконання завдань на самостійну підготовку.

Загальні методичні рекомендації щодо самостійної роботи студентів:

  1. Ознайомитися із питаннями, що виносяться на самостійне вивчення студентами.

  2. Уважно прочитати матеріал, викладений на лекції та занотований студентами до відповідної теми.

  3. Ознайомитися із рекомендованою літературою і нормативними актами до відповідної теми (як до семінарського заняття, так і самостійної роботи) та розширити одержані знання під час лекційного заняття (обсяг уявлень про конкретні предмети і явища, що входять до сфери регулювання цивільного права).

  4. Проаналізувати нормативні акти, рекомендовані до відповідної теми, причому рекомендується з’ясувати існуючі прогалини у праві та шляхи їх подолання.

  5. За бажанням студент може підготувати коротке повідомлення (до десяти хвилин) з найбільш складного та цікавого питання.

  6. У випадку необхідності студент може скористатися індивідуальними консультаціями викладача, який читає лекції, а також викладача, який проводить семінарські заняття у навчальній групі.

7. Завдання на самостійну роботу студентів (vі семестр)

МОДУЛЬ 3

Розділ 1. ЗОБОВ’ЯЗАННЯ про надання послуг

Тема 1. Загальні положення договору про надання послуг

На самостійне опрацювання студентам виносяться питання про поняття договору про надання послуг, його співвідношення з підрядним договором; предмет і зміст договору про надання послуг; укладення і виконання договору про надання послуг.

Форма контролю — письмове опитування та перевірка конспектів опрацьованої літератури, яка рекомендується для вивчення теми навчальної дисципліни.

Тема 2. Транспортні та експедиційні зобов’язання

Студенти самостійно повинні ознайомитися із транспортним законодавством України. Крім того, вони самостійно вивчають види перевезень та договорів про перевезення.

Студенти повинні самостійно вивчити особливості укладення та виконання договорів перевезення пасажира і багажу. Крім того, вони з’ясовують особливості здійснення цивільно-правового захисту громадян-споживачів транспортних послуг.

Форма контролю — письмове опитування.

Тема 3. Зобов’язання із договору зберігання

На самостійне опрацювання студентам виносяться питання про особливості зберігання на товарному складі; зберігання в ломбардах, у банківських сейфах, у камерах схову транспортних організацій, у гардеробах і в готелях; зберігання в порядку секвестру; зберігання транспортних засобів.

Форма контролю — усне опитування та розв’язування ситуаційних завдань.

Тема 4. Зобов’язання із страхуванням

Студенти самостійно повинні ознайомитися із видами зобов’язань за майновим страхуванням (страхування майна; страхування цивільної відповідальності; страхування підприємницького ризику) та видами зобов’язань за особистим страхуванням (страхування життя; страхування від нещасливих випадків і хвороб; добровільне медичне страхування).

Форма контролю — письмове опитування.

Тема 5. Зобов’язання про надання юридичних послуг

Студенти повинні самостійно опрацювати особливості укладення та виконання агентського договору. Крім того, вони повинні з’ясувати відмінність агентського договору від договорів доручення і комісії, зміст агентського договору, а також можливість укладення субагентського договору.

Форма контролю — усне опитування та розв’язування ситуаційних завдань.

Тема 6. Зобов’язання з договору управління майном

На самостійне опрацювання студентам виносяться питання про особливості управління емісійними цінними паперами. При вивченні питання слід насамперед ознайомитися із системою правового регулювання довірчого управління цінними паперами.

Важливо з’ясувати укладення договору, зокрема особливості укладення договору з кредитною організацією, порядок укладення договору довірчого управління державними пакетами акцій.

Необхідно визначити виконання зобов’язань та підстави припинення даного зобов’язання.

Форма контролю — усне опитування та перевірка конспектів опрацьованої літератури, яка рекомендується для вивчення теми навчальної дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]