Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маг.раб.Винн. (Восстановлен).docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
238.12 Кб
Скачать

V. Майно цдют

  1. ЦДЮТ володіє, користується і розпоряджається майном, земельною ділянкою відповідно до законодавства України. Для здійснення навчально-виховної роботи ЦДЮТ надаються в користування або в оренду спортивні об’єкти, культурні, оздоровчі та інші заклади безкоштовно або на пільгових умовах. Порядок надання зазначених об’єктів у користування або в оренду здійснюється відповідно до законодавства України.

  2. Вилучення основних фондів та іншого майна ЦДЮТ проводиться лише у випадках, передбачених чинним законодавством. Збитки, завдані ЦДЮТ в наслідок порушення його майнових прав іншими юридичними та фізичними особами, відшкодовуються відповідно до чинного законодавства.

  3. Вимоги до матеріально-технічної бази закладу визначаються відповідними будівельними і санітарно-гігієнічними нормами, правилами і стандартами облаштування та утримання позашкільного навчального закладу, навчальними планами та програмами.

  4. Майно ЦДЮТ належить йому на праві оперативного управління відповідно до чинного законодавства, рішення про заснування та укладених ним угод.

  5. ЦДЮТ відповідно до чинного законодавства несе відповідальність за дотримання вимог та норм з охорони природного середовища.

  6. ЦДЮТ самостійно розпоряджається коштами, одержаними від господарської та іншої діяльності.

ЦДЮТ безкоштовно користується земельними ділянками, на яких він розташований, та несе відповідальність за раціональне використання і відновлення природних ресурсів.

Право ЦДЮТ на земельну ділянку, на якій він розміщується, закріплюється за ним відповідно до Земельного кодексу України і посвідчується відповідним Державним актом у встановленому порядку.

VI. Фінансово – господарська діяльність

  1. Фінансово-господарська діяльність ЦДЮТ здійснюється відповідно до Законів України “Про освіту”, “Про позашкільну освіту”, “Про бюджетну систему України”, “Про власність”, “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших нормативно-правових актів.

  2. Фінансування ЦДЮТ здійснюється за рахунок бюджетних асигнувань та залучених коштів.

  3. Джерелами фінансування ЦДЮТ є:

  • кошти місцевого бюджету, що надходять у розмірі, передбаченому нормативами фінансування позашкільних навчально-виховних закладів;

  • кошти, одержані за надання додаткових освітніх послуг;

  • доходи від надання в оренду приміщень, обладнання та іншого майна за погодженням із засновником;

  • добровільні внески підприємств, установ, організацій та окремих громадян юридичних та фізичних осіб;

  • інші надходження, не заборонені чинним законодавством.

Кошти, отримані за рахунок додаткових джерел фінансування, використовуються ЦДЮТ на діяльність, передбачену його Статутом.

  1. Бюджетне фінансування ЦДЮТ не може зменшуватися або припинятися у разі наявності додаткових джерел фінансування. Не використані в поточному році позабюджетні кошти ЦДЮТ не можуть бути вилучені, крім випадків, передбачених законодавством України.

  2. Платні послуги надаються відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.97 року №38 “Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами”.

  3. Платні послуги надаються за профілем діяльності ЦДЮТ відповідно до укладених ним угод. Платні послуги надаються за договірними цінами, прейскурантами, тарифами, згідно до нормативних актів.

  4. ЦДЮТ може здійснювати такі платні послуги:

  • організація додаткових гуртків, секцій, студій, та ін. з оригінальних напрямків науки, техніки, мистецтва, спорту та ін. в тому числі з батьками;

  • показові виступи, спектаклі, концерти, вистави;

  • проведення лекцій, семінарів, свят, ігротек, турнірів, змагань, наукових конференцій, демонстрацій та ін.;

  • реалізація виробів, а також виконання замовлень, одержаних в результаті діяльності вихованців та працівників ЦДЮТ; завдань та договорів з підприємствами та організаціями;

  • організація соціальних досліджень, діагностичних обстежень, вивчення суспільної думки, круглих столів, колективних та індивідуальних консультацій, стажувань та ін. видів діяльності, які не заперечують Законам України.

Додаткові надходження зараховуються на рахунок ЦДЮТ.

  1. Контроль за виконанням платних послуг і робіт здійснюється директором ЦДЮТ.

  2. ЦДЮТ при здійсненні фінансово-господарської діяльності має право:

  • користуватися пільгами, встановленими чинним законодавством для закладів державної системи освіти;

  • отримувати будинки, споруди, обладнання, транспортні засоби, тощо від органів державної влади, підприємств, установ, організацій, окремих громадян;

  • залишати у своєму розпорядженні і використовувати для розвитку матеріально-технічної бази кошти від надання в оренду приміщень, реалізації в установленому порядку обладнання, інвентарю тощо;

  • розвивати власну матеріальну базу, мережу спортивно-оздоровчих, профільних таборів, туристичних баз;

  • відкривати рахунки, в тому числі валютні в установах банку;

  • здійснювати інші дії, що не суперечать чинному законодавству та Статуту.

  1. Порядок ведення бухгалтерського обліку та звітності визначається чинним законодавством.

  2. Контроль за фінансово-господарською діяльністю ЦДЮТ здійснюється відповідними державними органами.