Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маг.раб.Винн. (Восстановлен).docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
238.12 Кб
Скачать
  1. Практичний досвід дозволяє говорити про можливість виділення профілів з основних напрямів діяльності, що можуть формувати функції клубів, який, в свою чергу, може розподілятися на дві категорії: однопрофільний та багатопрофільний.

  2. Під цим кутом зору кращі педагогічні колек­тиви вже будують свою структуру, розвиваютьмережу творчих об'єднань, визначають мету, зміст і строк їх роботи, передбачають їх програмово-методичне забезпечення, розробляють критерії оцінювання результативності навчально-вихов­ної, організаційно-масової, організаційно-мето­дичної роботи. У центрі їхньої уваги — орієнта­ція на виховання творчої особистості — дитини,підлітка, потреби та інтереси яких виходять за рамки шкільного уроку.

  3. 3.5 Особливості роботи шахового клубу в системі Центру дитячої та юнацької творчості

  4. Шаховий клуб підпорядковується адміністрації Центру дитячої та юнацької творчості. Контроль за виконанням нормативно-правових та навчальног-виховних процесів виконує завідуючий відділом клубної роботи. Клуб має великі особливості впливу на учнів, слухачів та дітей, які прийшли на лекції, кваліфікаційні ігри, або прийшли поспілкуватись. Ця особливість міститься в методах роботи і підходу до різноманітних групових формувань та напрямків навчального процесу.

  5. Робота в клубі проводиться за трьома рівнями у основних групах учбового процесу та у додаткових групах вільного часу (див. рис. 3.5.1).

  6. Рис. 3.5.1 – Особливості розподілу до груп з урахуванням рівнів освітнього процесу

  7. Для забезпечення нормативно-правової бази фізкультурно-спортивної, спортивно-масової та розвиваючої роботи клубу потрібен Статут клубу.

  8. І. Загальні положення статуту

  1. Державна комунальна установа клуб в системі Центру дитячої та юнацької творчості (далі КЛУБ в системі ЦДЮТ), яка є правонаступником клубу в системі Центру дитячої та юнацької творчості, є широкодоступним закладом освіти, який дає дітям та юнацтву додаткову освіту, спрямовану на здобуття знань, умінь і навичок за інтересами, а також забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та організації змістовного дозвілля.

  1. КЛУБ в системі ЦДЮТ здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, чинного законодавства, у тому числі Закону України “Про освіту”,“Про позашкільну освіту”, Положення про позашкільний заклад (навчально-виховний), даного статуту.

  2. Засновником КЛУБУ в системі ЦДЮТ є Харківська міська рада в особі Представництва фонду державного майна України в м. Харкові. Уповноважений нею районний відділ освіти здійснює фінансування КЛУБ в системі ЦДЮТ, його матеріально-технічне забезпечення, надає необхідні будівлі, інженерні комунікації, обладнання, встановлює їх статус, організує будівництво і ремонт приміщень, їх господарське обслуговування.

  3. КЛУБ в системі ЦДЮТ є комплексним позашкільним закладом (навчально-виховним, організаційно-масовим).

  4. КЛУБ в системі ЦДЮТ організує роботу з дітьми та юнацтвом на принципі добровільності вибору типів закладів, видів діяльності за інтересами.

  5. До навчання в КЛУБІ в системі ЦДЮТ залучаються діти, учнівська молодь віком від 5 до 21 року.

  6. Головними завданнями КЛУБУ в системі ЦДЮТ є:

  • виховання громадянина України;

  • створення умов для гармонійного розвитку особистості, задоволення потреб дітей і підлітків у додатковій освіті, організації їх дозвілля;

  • виявлення, розвиток і підтримка юних талантів та обдарувань, стимулювання творчого самовдосконалення дітей та юнацтва;

  • здійснювання інформаційно-методичної та організаційно-масової роботи.

  1. КЛУБ в системі ЦДЮТ є юридичною особою, має печатку, штамп, бланки зі своєю назвою.

  2. Зміни та доповнення до статуту можуть бути винесені та прийняті загальними зборами колективу та затверджені його засновником.

  3. КЛУБ в системі ЦДЮТ взаємодіє з іншими навчально-виховними закладами, сім'єю, трудовими колективами, громадськими організаціями, творчими колективами, товариствами, фондами, громадянами.

  4. КЛУБ в системі ЦДЮТ організує свою діяльність відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку, що затверджується трудовим колективом, за поданням засновника і профспілкового комітету на основі типових правил.

  5. У КЛУБ в системі ЦДЮТ визначені мови навчання відповідно до Закону України „Про мови в Україні".

  6. Юридична адреса:________________________________________________

  7. КЛУБ в системі ЦДЮТ несе відповідальність перед особою, суспільством і державою за:

  • реалізацію головних завдань, визначених Законом України “Про освіту” “Про позашкільну освіту”;

  • дотримання умов, що визначаються за підсумками атестації;

  • збереження життя і здоров'я дітей та учнівської молоді під час навчально-виховного процесу; дотримання фінансової дисципліни.

  1. КЛУБ в системі ЦДЮТ має право:

  • користуватися пільгами, що передбачені державою; визначати форми і засоби організації навчально-виховного процесу; спільно з вищими навчально-виховними закладами, науково-дослідними інститутами та центрами проводити науково-дослідну, експериментальну пошукову роботу;

  • створювати структурні підрозділи, формувати штатний розклад, встановлювати

  • форми заробітної плати і матеріального заохочення в межах власного кошторису;

  • з дозволу Представництва фонду державного майна України в м. Харкові бути розпорядником рухомого і нерухомого майна згідно до чинного законодавства та власного статуту;

  • отримувати кошти і матеріальні цінності від органів державного управління, юридичних і фізичних осіб;

  • залишати у своєму розпорядженні і використовувати кошти від господарської діяльності;

  • розвивати власну соціальну базу;