Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Аграрне право вказівки ло сим.з..docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
153.66 Кб
Скачать

Практичні завдання:

Завдання № 35. До районного суду з позовною заявою звернулась секретар Анатоліївської сільської ради К. Свищук. В ній вона вказала, що з 1982 по 1985 роки працювала в КСП „Пшеничне”. З липня 1985 року вона перебуває на посаді секретаря Анатоліївської сільської ради. При паюванні земель КСП „Пшеничне” їй відмовили в отриманні земельної частки (паю).

Вирішіть справу по суті.

Завдання № 36. Територія, на якій знаходяться земельні ділянки селян Антонова і Семенка площею відповідно 0,9 та 1,2 га, зазнали радіоактивного забруднення в 1986 році.

Який правовий статус та порядок використання зазначених земельних ділянок?

Чи повинні вони вносити плату за землю?

Завдання № 37. Фермер Воронець веде фермерське господарство на земельній ділянці, наданій йому в постійне користування.

Який платіж за земельну ділянку має вносити Воронець?

Чи знітиться плата за землю, якщо Воронець буде платником фіксованого сільськогосподарського податку та отримає додатково земельну ділянку на умовах оренди?

Чи має він право здавати в оренду земельну ділянку, яка належить йому на праві постійного користування?

Завдання № 38. Громадянин Іваненко звернувся до приватного адвоката з питанням: „Яка існує підпорядкованість при оренді земельної ділянки?”

Чи буде він, працівник агрофірми „Зоря” і надалі підпорядковуватись органам управління агрофірми та її генеральному директору, якщо візьме в оренду земельну ділянку і укладе договір з агрофірмою? Зокрема, чи повинен буде робити якісь виплати на утримання управлінського персоналу агрофірми, проводити відрахування до її фондів, тощо?

Дайте письмове роз’яснення по суті завдання.

Література:

нормативні акти: 1,2,5,7,10,11,20,34,39,43,44

юридична література: 1-9,19,25,27-32,39,43,65

Хід проведення заняття:

Вступ до заняття – на початку заняття оголошується перелік питань та тем рефератів, що виносяться на розгляд, та з’ясовується готовність до проведення основної частини.

Основна частина заняття – під час проведення заняття розглядаються навчальні питання та питання винесенні для самостійної підготовки, заслуховуються відповіді на питання цільових виступів та виступи за темою рефератів. Після розгляду кожного з навчальних питань, заслуховування цільового виступу або докладу за темою реферату відбувається обговорення, пов’язаної з ними проблематики. Після цього проводиться оцінка рівня знань доповідача та слухачів, що прийняли участь в обговоренні навчального питання, цільового виступу та докладу за темою реферату.

Методика відпрацювання навчального питання та підготування реферату:

Опрацювання кожного навчального питання, що виноситься на розгляд до семінарського заняття, відбувається під час самостійної роботи над освоєнням матеріалу запропонованого до вивчення за відповідною темою. Для повного та глибокого вивчення і засвоєння матеріалу за навчальним питанням необхідно ознайомитись із методичними рекомендаціями для підготовки до семінарського заняття за відповідною тематикою. Вивчити матеріал, поданий в ході проведення лекційних занять за темою, а також ознайомитись із рекомендованими нормативними актами та навчально-науковою літературою. Після чого необхідно підготовити розгорнутий план відповіді за навчальним питанням та змістовні тезиси відповіді.

Контроль рівня знань з питань, винесених на розгляд семінарського заняття, практичних навичок набутих під час підготовки та вивчення тематичних питань відбувається у відповідності до способів та критеріїв оцінювання, наведених у інших розділах цієї робочої навчальної програми.