Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Соціальна відповідальність Ден. 2014.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
665.09 Кб
Скачать

Ситуаційна вправа Виграш тендеру

Ви працюєте у фармацевтичній компанії, яка нещодавно виграла тендер на постачання медикаментів до певних лікарень. Через пару місяців, не здійснивши жодного продажу лікарням, ви звертаєтеся до відповідального фахівця з охорони здоров'я. Фахівець відповідає, що насправді йому подобаються ваші ліки, але конкурент платить особисто йому 5% відпускної ціни на свою продукцію, що хоч трохи компенсує низьку зарплатню. Ви знаєте, що за результатами використання ваших препаратів, деякі з них дійсно найкращі на ринку і можуть суттєво поліпшити якість життя хворих.

Виберіть відповідь і обґрунтуйте її

а) Запропонуєте фахівцю 6% від відпускної ціни на ваші ліки, якщо він просуватиме ваші препарати замість препаратів конкурентів. Таким чином ви зробите послугу пацієнтам

b) Ви не будете платити йому за жодних умов, оскільки вважаєте це «відкатом». Будете погрожувати йому втратою роботи, доки він не погодиться просувати ліки вашої компанії

с) Поскаржитеся вищому владному керівництву, оскільки маєте легальний контракт на постачання ліків, який вони повинні поважати

d) Замість того, щоб платити «відкат», запросите цього фахівця на важливу конференцію в екзотичному куточку світу, заплатите йому за презентацію на підтримку ваших продуктів, яку він зробить на цій конференції

Рекомендована література

/2/, /3/, /4/

Тема 4. Формування відносин роботодавців із працівниками на засадах соціальної відповідальності.

План вивчення теми

  1. Права людини і трудові практики як предмет СВ.

  2. Міжнародні стандарти прав людини (Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Конвенція про права дитини).

  3. Стандарти МОП і принципи Глобального Договору у сфері праці.

  4. Гідна праця як предмет СВ.

  5. Європейські стандарти у сфері праці.

  6. Законодавство України у сфері праці як основа СВ у відносинах з працівниками.

Методичні рекомендації до самостійної роботи

В процесі самостійного вивчення теми необхідно зосередити увагу на засвоєнні комплексу питань згідно програми навчальної дисципліни та питань, сформульованих як навчальні цілі. Після вивчення теоретичного матеріалу студенти повинні уміти:

  • Описати компонент дотримання прав людини, діяльність на міжнародній арені та глобальними мережами постачальників.

  • Вказати принципи, права та міжнародні трудові стандарти; можливості зайнятості та отримання доходу, соціальний захист та соціальне страхування, соціальний діалог.

  • Описати загальну декларація прав людини, міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права, міжнародний пакт про громадянські і політичні права, конвенцію про права дитини.

  • Зрозуміти вибір Україною стратегічного курсу на інтеграцію до ЄС і перспектива вступу до Світової Організації Торгівлі, інтеграцію з політичними та економічними євроатлантичними структурами.

  • Описати систему охорони праці та промислової безпеки в країнах – членах ЄС, директиви з охорони праці.