Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Соціальна відповідальність Ден. 2014.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
665.09 Кб
Скачать

Тема 4. Формування відносин роботодавців із працівниками на засадах соціальної відповідальності.

Права людини і трудові практики як предмет СВ. Компонент дотримання прав людини. Діяльністю на міжнародній арені та глобальними мережами постачальників.

Міжнародні стандарти прав людини. Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Конвенція про права дитини.

Стандарти МОП і принципи Глобального Договору у сфері праці. Міжнародна Організація Праці. Тристороння декларація принципів стосовно багатонаціональних підприємств і соціальної політики МОП і Настанови ОЕСР для багатонаціональних підприємств.

Гідна праця як предмет СВ. Фундаментальні принципи, права та міжнародні трудові стандарти; можливості зайнятості та отримання доходу, соціальний захист та соціальне страхування, соціальний діалог

Європейські стандарти у сфері праці. Поліпшення систем охорони праці та промислової безпеки в країнах – членах ЄС. Директиви з охорони праці.

Законодавство України у сфері праці як основа СВ у відносинах з працівниками. Інтеграція з політичними та економічними євроатлантичними структурами. Вибір Україною стратегічного курсу на інтеграцію до ЄС і перспектива вступу до Світової Організації Торгівлі.

Тема 5. Формування відносин бізнесу із зовнішніми організаціями на засадах соціальної відповідальності.

Формування складової корпоративної соціальної відповідальності у відносинах з споживачами. Досвід економічно розвинених країн світу. Ефективні інструменти підтвердження відповідної якості. Ефективність сучасних систем управління якістю. Система управління безпечністю харчових продуктів.

Міжнародні ініціативи та законодавство України у сфері захисту прав споживачів. Визначення споживача та його незахищеності. Статут захисту споживачів Європейської ради 1973 р..

Якість продукції (стандарт ISO 9000). Законодавство із захисту прав споживачів. Керівні принципи для захисту інтересів споживачів.

Соціально відповідальний маркетинг. Сутність соціально-відповідального маркетингу. Концепція соціально-відповідального маркетингу. Найважливіші характеристики концепції соціально-відповідального маркетингу.

Принципи добросовісної конкуренції. Поняття "добросовісна конкуренція". Визначення поняття "добросовісна конкуренція" на законодавчому рівні. Конституційний обов'язок держави бути гарантом захисту конкуренції у підприємницькій діяльності. Позитивна сутність принципу добросовісності у конкуренції

Етична поведінка компаній щодо контрагентів по бізнесу. Приєднання України до Паризької конвенції про охорону промислової власності. Прийняття Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції". Десять “екуменічних (всесвітніх) принципів етики ділової поведінки.

Відповідальне управління ланцюгом постачання. Сутність відповідального управління ланцюгами постачання. Ціль відповідального управління ланцюгами постачання. Проблематика.

Відповідальне ставлення до інвесторів та дотримання принципів корпоративного управління. Боротьба з нечесним бізнесом і запобігання його поширенню. Складність викорінення нечесності в бізнесі.