Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УП 12-1з (1) / Українська мова за професійним спрямуванням Заоч. Ч. 2. Косенко (3 курс) 2011.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
610.3 Кб
Скачать

3. Поясніть правопис розділових знаків у тексті, після кожного речення запишіть пояснення.

БАНКІВСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

Сьогодні рівень знань, особливо в такій складній сфері, як банківська, здобутий понад десятиріччя тому, не дає можливості вільно володіти сферою фінансового життя.

Час диктує свої потреби, вносить відповідні корективи. Тому головним питанням в системі банків є фахова підготовка спеціалістів. Адже більшість з них навчалися за соціалістичної доби і такі поняття термінів, як «банкір», «комерційні банки», «ринкові відносини», «валюта», «капітал» — були чужими. І ось настав час, коли все це треба збагнути з іншої точки зору, поповнити багаж знань, практично застосувати сучасну методику управління фінансами, заглянути в нову банківську теорію, властиву нашій державі.

З цією метою в Україні створюються спеціальні навчальні заклади, відкриваються нові факультети, курси для підготовки фахівців середнього кваліфікаційного рівня в ПТУ, технікумах і коледжах. Одним словом, активно впроваджується в навчальну сферу курс банківської справи.

Так, один з найбільших банків країни — Промінвестбанк створив Вищу банківську школу. Це рівень банківської аспірантури.

Банківська справа на відповідних рівнях вивчається у вищих навчальних закладах, коледжах, закладах профтехосвіти.

Пропонуємо спеціальне заняття «Банківська діяльність», основним компонентом якого є ділові папери банкірів.

Загальне знайомство з банківською діяльністю пропонуємо здійснити на короткому огляді роботи одного з найбільших банків у нашій країні — «Промінвестбанку».

День 26 серпня 1992 року увійшов в історію Промінвестбанку України як початок активних дій банку на етапі переходу до ринкової економіки. Керуючись Законом України про банки і банківську діяльність, були економічно обґрунтовані і юридично оформлені всі необхідні документи, які дали право зареєструвати його як акціонерний комерційний банк.

Відповідно до чиного законодавства про створення акціонерних товариств, Промінвестбанк уніс усі необхідні кошти, що були ним зароблені як прибуток, до державного бюджету.

Банк створив акціонерний капітал. Виходячи з інтересів розвитку банку та з метою захисту вкладів акціонерів від інфляції, статутний капітал банку систематично збільшується. Він є найвищим серед комерційних банків України.

Створена потужна матеріально-технічна база. Введено в дію могутню електронну систему платежів, що забезпечує розрахунки через розрахункову палату комп'ютерного центру (як в Україні, так і з країнами СНД).

Промінвестбанк один із перших в Україні створив унікальну електронну систему, що дає можливість вести розрахунки з єдиного кореспондентського рахунку. Всього лише 24 хвилини потрібно, щоб провести банківську операцію у будь-якій точці України.

Системи «Свіфт» та «Рейтер» надійно забезпечують розрахунковий процес із західними країнами.

Промінвестбанк — один із найбільших банків держави. Він активно підтримує пріоритетні галузі, такі як суднобудування, літакобудування, машинобудування, енергетика, металургія тощо.

Своєю діяльністю Промінвестбанк значною мірою сприяє підвищенню авторитету незалежності України у світовому співтоваристві. У ньому зосереджено значні обсяги експортно-імпортних операцій.

Так, у Москві працює представництво Промінвестбанку України, а в Києві — Кредитімпекс Банку. Співробітництво з Кредитімпекс Банком удосконалюється шляхом взаємних операцій з векселями у національних валютах України і Росії, депозитними сертифікатами, облитцями та іншими цінними паперами.

Проміїївестбанк працює з «Дойчебанком», «Комерцбанком», «Банком оф Нью-Йорк», «Айджибанком» та іншими. Платежі в твердій валюті здійснюються через систему «Свіфт».

Національний ринок України, що формується, не може обмежитися рамками її території. Необхідно проникати на світовий ринок, використовуючи, передусім, можливості ринку країн СНД.

Промінвестбанк — найбільш підготовлений до ринкових перетворень економіки. У нього є всі можливості активно сприяти розбудові незалежної України, утвердженню її авто­ритету у світовому співтоваристві.