Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори / п_ч ф_н менедж .doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
354.82 Кб
Скачать

12.Розкрийте складові інформ.Системи.Забезпеч.Фін.Менеджм.?

Система інформаційного забезпечення (інформаційна система) фінансового менеджменту являє собою неперервний і цілеспрямований відбір відповідних інформаційних показників, які необхідні для здійснення аналізу, планування і підготовки ефективних управлінських рішень по всім напрямкам фінансової діяльності підприємства. Склад системи інформаційного забезпечення фінансового менеджменту, її широта і глибина визначаються галузевими особливостями діяльності підприємств, їх організаційно-правовою формою функціонування, обсягом та ступенем диверсифікації фінансової діяльності та рядом інших умов. Конкретні показники системи інформаційного забезпечення формуються за рахунок внутрішніх і зовнішніх джерел інформації. А. Система показників інформаційного забезпечення фінансового менеджменту, що формуються із зовнішніх джерел. Поділяється на чотири групи:1. Показники, що характеризують загальний економічний розвиток країни, які в свою чергу поділяються на:а) показники макроекономічного розвитку;б) показники галузевого розвитку.2. Показники, що характеризують кон'юнктуру фінансового ринку, а саме:а) показники, які характеризують кон'юнктуру ринку цінних паперів (ринку фондових інструментів);б) показники, які характеризують кон'юнктуру ринку грошових інструментів.3. Показники, що характеризують діяльність контрагентів і конкурентів, серед яких виділяють такі групи:а) банки; б) страхові компанії; в) постачальники продукції; г) покупці продукції; д) конкуренти.Б. Система показників інформаційного забезпечення фінансового менеджменту, що формуються із внутрішніх джерел. Поділяється на три групи:1. Показники, що характеризують фінансовий стан і результати фінансової діяльності по підприємству в цілому. Система інформативних показників цієї групи широко використовується як зовнішніми, так і внутрішніми користувачами. 3. Нормативно-планові показники, які пов'язані з фінансовим розвитком підприємства. показників поточних і оперативних фінансових планів усіх видів.

13.Які вимоги ставляться до здійснення фін.Звітності?

На основі даних бухгалтерського обліку всі підприємства зобов’язані складати фінансову звітність, яку підписує керівник та головний бухгалтер. Мета складає принципи підготовки фінансової звітності, визнання та розкриття її елементів визначених в П(С)БО №1 “Загальні вимоги до фінансової звітності.”Фінансова звітність включає:-Баланс-Звіт про фінансові результати-Звіт про рух грошових коштів-Звіт про власний капітал-Примітки до фінансової звітності

Кожний з цих компонентів має своє призначення.Баланс– надання інформації про фінансовий стан підприємства на звітну дату.Звіт про фінансові результати – надання інформації про доходи, витрати та фінансові результати діяльності підприємства за звітний період.Звіт про власний капітал – надання інформації про зміни в складі власного капіталу протягом звітного періоду.Звіт про рух грошових коштів – надання інформації про надходження та вибуття грошових коштів внаслідок операційної, інвестиційної та фінансової діяльності протягом звітного періоду.Примітки до фінансової звітності – виклад облікової політики та пояснення інформації наведеної у відповідних фінансових звітах.Фінансові звіти мають правдиво відображати діяльність підприємства так щоб забезпечити якісні характеристики фінансових звітів.До якісних характеристик належать:Дохідливість – якість інформації. Яка дає можливість користувачам сприймати її значення. Інформація, яка надається в фінансових звітах має бути розрахована на її розуміння та однозначне тлумачення користувачами за умови. Що вони мають достатні знання.Доречність – здатність інформації впливати на рішення, що приймаються на її основі. Визначення її суттєвістю, своєчасністю та можливістю використання для прогнозування.Доречність – визначає, що вона не містить помилок та перекручень, які здатні вплинути на рішення користувачів звітності.Зіставність – характеризує можливість користувачів порівнювати фінансові можливості звітів підприємств за різні періоди і фінансові звіти різних підприємств.

Соседние файлы в папке шпори