Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори / п_ч ф_н менедж .doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
354.82 Кб
Скачать

14.Визначте принципи включення даних у фін.Звітність?

Обачність – застосування в бухгалтерському обліку методів оцінки, які повинні запобігати зниженню оцінки витрат і зобов’язань, і завищенню оцінки активів і доходів.Повне висвітлення – фінансова звітність повинна містити всю інформацію про наслідки господарської діяльності (господарських операцій, подій), які здатні вплинути на рішення, що приймаються на її основі.Автономність – кожне підприємство розглядається як юридична особа, відокремлена від її власників.Послідовність – постійне застосування підприємством обраної облікової політики, зміна облікової політики можлива лише передбаченими стандартами.Безперервність – оцінка активів і зобов’язань підприємства виходить з припущення, що його діяльність буде продовжуватись протягом невизначеного періоду.Нарахування та відповідності доходів і витрат – для визначення фінансового результату звітного періоду необхідно порівняти доходи звітного періоду з витратами, що були здійснені для отримання цих доходів.Превалювання сутності над формою – операції обліковуються відповідно до їх сутності, а не лише виходячи з юридичної форми.Історична (фактична) собівартість – пріоритетною є оцінка активів підприємства виходячи з витрат на їх виробництво та придбання.Єдиний грошовий вимірник – вимірювання та узагальнення всіх господарських операцій підприємства у його фінансову звітність здійснюється в єдиній грошовій одиниці (тис.грн)

Періодичність – можливість розподілу діяльності підприємства на певні періоди часу з метою складання звітності.

15.Охарактериз.Складові фін.Звітності?

Фінансова звітність – бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період. Метою складання фінансової звітності є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності, рух грошових коштів та зміни у власному капіталі підприємства, яка необхідна для прийняття рішень щодо:-придбання, продажу та володіння цінними паперами;-участі в капіталі підприємства;-оцінки якості управління;-оцінки здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов’язання;-забезпеченості зобов’язань підприємства;-визначення суми дивідендів, що підлягають розподілу;-регулювання діяльності підприємства;-інших рішень.До складу фінансової звітності підприємств (крім бюджетних установ, представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності та суб’єктів малого підприємництва, визнаних такими відповідно до чинного законодавства) включаються такі звіти:1. Баланс;2. Звіт про фінансові результати;3. Звіт про рух грошових коштів;4. Звіт про власний капітал;5. Примітки до фінансової звітності.За звітним періодом фінансова звітність поділяється на річну і квартальну.Звітним періодом для подання річної звітності є календарний рік.

16.Дайте визначення вартості грошей у часі?

Вартість грошей у часі - концепція, в основі якої лежить твердження рівні суми грошей у різний час мають різну вартість.Головними причинами зміни вартості грошей у часі є інфляція, ризик та схильність, що до ліквідності. Базовими поняттями, які застосовуються в рамках концепції вартості грошей у часі, є майбутня (нарощена) і теперішня (приведена) вартість грошей.Майбутня вартість грошей – сума інвестованих в даний момент грошових коштів, в яку вони перетворяться через певний період часу з урахуванням певної ставки відсотку. Визначення майбутньої вартості грошей пов’язано з процесом нарощення вартості грошових активів, який являє собою поетапне їх збільшення шляхом приєднання до початкового їх розміру суми відсотку (відсоткових платежів).Теперішня вартість грошей – сума майбутніх грошових коштів, приведених з урахуванням певної ставки відсотку (дисконтної ставки) до теперішнього періоду. Визначення теперішньої вартості грошей пов’язано з процесом дисконтування їх вартості у часі, яке являє собою операцію, обернену нарощенню при обумовленому майбутньому розмірі грошових коштів. Процеси нарощення і дисконтування можуть здійснюватися як за простими, так і за складними відсотками.Прості відсотки – це відсотки, що нараховуються на початкову суму інвестованих коштів протягом всього періоду нарахування.Складні відсотки – відсотки, що нараховуються не тільки на початкову суму внеску, але також і на всю суму відсотків, накопичених за певний період.

Соседние файлы в папке шпори