Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети 2-9.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
942.75 Кб
Скачать

3. Структурні підрозділи медроти бригади, призначення та особовий склад

Медична рота – це військово-медичний підрозділ, що входить до складу механізованої бригади і призначений для її медичного забезпечення.

Приймально-сортувальний взвод призначений для розгортання сортувально-евакуаційного відділення. Окрім цього, силами взводу розгортається відділення спеціальної обробки. У взводі 2 лікарі – хірург і терапевт, а також середній і молодший медичний персонал: фельдшер, 3 медичні сестри, санітарний інструктор-дезінфектор, санітар, кочегар-паропро­відник, водій.На оснащенні є намети, підставки для розміщення поранених, станки під ноші, замінний фонд нош, медичне майно комплектів Б-1, Б-2, Б-3, кисневі інгалятори, апарати штучної вентиляції легень, медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги, ДДА-66.Операційно-перев’язочний взвод разом із відділенням анестезіології та інтенсивної терапії розгортає операційно-перев’язочне відділення для надання першої лікарської та кваліфікованої хірургічної допомоги за невідкладними показниками, а також перев’язочну для легкопоранених у сортувально-евакуаційному відділенні. У складі взводу 3 лікарі хірурги, 2 лікарі анестезіологи, лікар стоматолог, рентгенлаборант, старша медична сестра, 2 операційні сестри, 2 медичні сестри анестезистки, 2 медичні сестри, 2 санітари, 2 водії-електрики. Із медичного майна використовують комплекти Г-7, Г-8, Г-9, Г-10, Б-1, Б-2, Б-3, Б-4, АНТ (антибіотики), АН (анестезіологічний), РО-2, В-1, операційні і перев’язочні столи, дві АП-2 (автоперев’язочні).

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії розгортає протишокову для поранених у складі операційно-перев’язочного відділення і палати інтенсивної терапії для поранених і хворих та обпечених у складі госпітального відділення.У відділенні є: два лікарі анестезіологи, фельдшер (з переливання крові), 3 медичні сестри-анестезистки, санітар.На оснащенні відділення є комплекти Ш-1, АН, апарати інгаляційного наркозу, штучної вентиляції легень та інше оснащення для проведення протишокових (реанімаційних) заходів.Госпітальний взвод призначений для розгортання госпітального відділення на 30 ліжок із командою одужуючих на 20 місць, в якому надається перша лікарська і кваліфікована терапевтична допомога за невідкладними станами пораненим і хворим терапевтичного профілю. У складі взводу є: лікар терапевт, лаборант, старша медична сестра, 4 медичні сестри, санітар. На оснащенні є комплекти В-3, Б-3, Г-12, Г-13, ОВ, ЛУЧ, АНТ, Ш-1, апарат штучної вентиляції легень, кисневі інгалятори та інше оснащення. Відділення (збору та евакуації поранених) призначене для розшуку, збору поранених і хворих, надання їм першої медичної допомоги та їх евакуації з поля бою і осередків масового ураження до МПБ та медичної роти бригади. Сили і засоби відділення, як правило, використовуються для підсилення окремих підрозділів бригади та медичних пунктів батальйонів.Відділення (збору та евакуації поранених) очолює командир відділення – санітарний інструктор. До складу відділення входять: 6 водіїв-санітарів, 6 санітарів. На оснащенні відділення є 6 санітарних автомобілів УАЗ-3962, ноші санітарні, СМВ (сумки медичні військові), СС (сумки санітарів), лямки медичні носильні та інше майно.Підрозділи забезпечення: аптека і взвод матеріально-технічного забезпечення.Особовий склад аптеки розгортає власне аптеку, склад медичного майна та стерилізаційно-дистиляційну установку. Аптека призначена для: прийому, зберігання, обліку медичного майна, забезпечення ним підрозділів медичної роти і підрозділів бригади; виготовлення лікувальних розчинів; організації технічного обслуговування та ремонту медичної техніки. Очолює аптеку начальник аптеки (провізор). Крім нього, є фармацевт, начальник медичного складу (фармацевт), кочегар-паропровідник. На оснащенні аптеки є комплекти Г-5 і Г-6 та стерилізаційно-дистиляційна установка на причепі (СДП-2). Крім цього, в аптеці зберігаються комплекти Л-1, Г-1, Г-4, ЛУЧ, РО-2, протиботуліністична сироватка, кровозамінники та засоби для знезараження води. Взвод матеріально-технічного забезпечення призначений для матеріально-технічного забезпечення медичної роти. До складу взводу входять: автомобільне відділення; електростанція; їдальня; склад. На оснащенні взводу МТЗ є 6 вантажних автомобілів, кухня причіпна (КП-130), електростанція (силова) 4 Квт, автомобіль для підвозу води (АВЦ-1,7), автофургон комбінований для продуктів харчування (АФК).