Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети 2-9.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
942.75 Кб
Скачать

5. Використання аі при вогнепальному пораненні.

Гніздо № 1 - протибольовий засіб, знаходиться в шприц-тюбику. Його використовують при переломах, опіках і обширних ранах. Шприц-тюбик складається з поліетиленового корпусу, на який нагвинчена канюля з ін'єкційної голкою. Голка є стерильною, від забруднень її захищає ковпачок, щільно надітий на канюлю. Корпус шприц-тюбика заповнений антидотом або іншим лікарським препаратом і герметично запаяний.Для введення лікарського препарату за допомогою шприц-тюбика потрібно виконати наступні дії: 1.Використовуючи великий і вказівний палець лівої руки, взятися за канюлю, а правою рукою підтримувати корпус, після чого повертати корпус за годинниковою стрілкою до упору. 2. Упевнитися в наявності ліки в тюбику (для цього натиснути на тюбик, не знімаючи ковпачка). 3. Зняти зі шприца ковпачок, при цьому трохи його повертаючи; видавити з тюбика повітря, затискаючи на нього до появи краплі рідини в області кінчика голки. 4. Різко (коле рухом) ввести голку під шкіру або в м'яз, після чого з тюбика видавлюється вся міститься в ньому рідина. 5. Не розтискаючи пальців на тюбику, вийняти голку.

Гніздо № 5 - у двох чотиригранних пеналах без забарвлення розміщується протибактеріальний засіб № 1 (тетрацикліну гідрохлорид). Приймати його слід при безпосередній загрозі або бактеріальному зараженні, а також при пораненнях і опіках. Спочатку приймають вміст одного пеналу (5 таблеток), запиваючи їх водою, потім через 6ч - вміст другого пенала (5 таблеток).

Перша медична допомога. Надається на полі бою поблизу місця поранення в порядку само- і взаємодопомоги, а також санітаром і санінструктором. В об’єм ПМД входять нступні заходи: - тимчасова зупинка зовнішньої кровотечі (пальцеве перетискання судини, накладання джгута, закрутки, тиснучої пов'язки, згинання або перерозгинання кінцівки в суглобі); - накладання первинної асептичної пов'язки, що не тільки захищає рану від повторного мікробного забруднення, але й від повторних дрібних травм і висихання, забезпечує спокій; - введення анальгетика зі шприця-тюбика, що знаходиться в аптечці індивідуальній; - транспортна іммобілізація підручними засобами; при їхній відсутності травмована верхня кінцівка прибинтовується до тулуба, нижня - до непошкодженої нижньої кінцівки; - прийом всередину таблетованих антибіотиків (0,2 г доксицикліну гидрохлоріду з аптечки індивідуальної); - захист від повторних травм і несприятливої погоди, дбайливе винесення пораненого з поля бою.

Білет 5

1. Організація, оснащення механізованого батальйону на бтр, бойове застосування.

Механізований батальйон на БТР призначений для ведення бою в обороні і в наступі.

Загальна організаційна структура: управління (командир батальйону і його заступники);бойові підрозділі – 3 механізовані роти,мінометна батарея, протитанковий взвод , взвод АГС-17;підрозділи бойового забезпечення (взвод зв'язку); підрозділи обслуговування (взвод технічного обслуговування,

взвод матеріального забезпечення,медичний пункт).

Організація та озброєння механізованого батальйону: Всього в механізованому батальйоні:

особового складу – 544, бронетранспортерів – 42 (30+12) 120 мм мінометів – 6, установок протитанкових керованих ракет "фогот" – 6, установок протитанкових керованих ракет "метис" – 3, станкових протитанкових гранатометів СПГ-9 – 3, ручних протитанкових гранатометів РПГ-9 -27, кулеметів Владимирова КПВТ – 27, кулеметів Калашникова – 27, автоматів Калашникова – 339, снайперська гвинтівка СВД – 31.

Бойові підрозділи призначені для ведення бойових дій і знищення живої сили, озброєння і техніки противника. До бойових підрозділів механізованого батальйону відносяться: три механізовані роти, одна танкова рота, мінометна батарея, гранатометний взвод і зенітний ракетний взвод, протитанковий взвод. БЗ: В обороні: обороняти район оборони по фронту до 5 км, а іноді і до 6 - 8 км та до 3 км в глибину ( рота по фронту до 1,5 км в глибину до 1 км; взвод по фронту до 400 м в глибину до 300м; відділення обороняє позицію по фронту до 100м ); знищити мб на БМП до 74 танків і  до 113 БМП ( БТР ); мб на БТР значити до 37 танків і до 56  БМП (БТР) противника; мб може оборонятися в першому або другому ешелоні бригади, бути в загальновійськовому резерві. Діяти самостійно: в протидесантному резерві; в смузі забезпечення; на передовій позиції; в ар'єргарді. У наступі: наступати на фронті до 2 км., проривати оборону на фронті до 1 км (рота наступає на фронті до 1 км., прориває оборону на фронті до 500 м., взвод наступає на фронті до 300 м.); знищити мб на БМП до 39 танків і до 64 БМП ( БТР ); мб на БТР знищити до 23 танків і до 40 БМП (БТР) противника; мб може наступати у складі бригади і діяти в першому або другому ешелоні, складати загальний військовий резерв, діяти самостійно, як авангард, передовий (рейдовий, спеціальний обхідний, розвідувальний ) загін, морський десант, у штурмовому загоні.