Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети 2-9.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
942.75 Кб
Скачать

5. Використання аі при інфекційному зараженні.

Аптечка індивідуальна містить медичні засоби захисту і призначена для надання допомоги, самодопомоги, взаємодопомоги при пораненнях і опіках (для зняття болю) і попередження або послаблення уражень фосфорорганічними отруйними речовинами, бактеріальними засобами і радіоактивними речовинами.

У гнізді 5 в двох однакових чотиригранних безколірних пеналах знаходиться протибактеріальний засіб №1 — тетрациклін, гідрохлорид (по 5 таблеток у кожному пеналі). Приймати його слід у випадках застосування противником біологічних засобів, при виникненні інфекційного захворювання, а також при пораненнях, опіках як протизапальний засіб. Спочатку приймають всі таблетки одного пеналу (5 таблеток), через 6 год приймають таблетки другого пеналу (5 таблеток).

У гнізді 3 в продовгуватому круглому безколірному пеналі знаходиться протибактеріальний засіб №2 — сульфадиметоксин (15 таблеток). Приймають при розладнанні шлунка, що виникло після опромінення. В першу добу приймають 7 таблеток за один прийом, а у наступні дві доби по 4 таблетки також за один прийом.

Білет 3

1. Структура зсу, види та роди їх призначення

2. Пмд. Зміст заходів.

Перша допомога надається на місці поранення (ураження) або в найближчому укритті самими військовослужбовцями в порядку само-та взаємодопомоги, а також стрілками-санітарами, водіями-санітарами і санітарними інструкторами підрозділів та особовим складом підрозділів, виділених для рятувальних робіт у вогнищах масового ураження.  Спрямована вона на тимчасове усунення причин, що загрожують в даний момент життя пораненого (хворого), а також на попередження розвитку важких ускладнень і включає в себе:  вилучення поранених та хворих з бойових машин, важкодоступних місць, з-під завалів, вогнищ, пожеж, тушіння обмундирування, що горить, надівання протигазу при знаходженні на місцевості, зараженій отруйними речовинами, тимчасову зупинку зовнішньої крововтрати. Введення антидотів уражених отруйними речовинами; усунення асфіксії шляхом звільнення верхніх дихальних шляхів від крові, блювотних мас, чужородних тіл, фіксацію язика при його западанні, введення повітроводу, введення знаболюючого засобу за допомогою шприц-тюбика з аптечки індивідуальної (АІ). Накладання асептичної пов’язки на рану та опікову поверхню, оклюзійної пов’язки при відкритому пневмотораксі (гумова облонка індивідуального перев’язувального пакету). Імобілізація пошкодженої кінцівки найпростішими способами з використанням як табельних так і підручних матеріалів; часткова санітарна обробка відкритих ділянок шкіри, дегазація прилеглого обмундирування за допомогою індивідуального протихімічного пакету. Приймання антибіотиків, протиблювотних та ін. лікарських засобів.

3. Рішення начмеда бригади про організацію мед забезпечення бригади в бою.

1. Отримання та збір вихідної інформації : орієнтування (в т.ч. отримання вказівок командира), розпорядження старшого начальника медичної служби., дані про оперативну та медичну обстановку

2. З’ясування завдання медичної служби

3. Розрахунок часу

4. Оцінка обстановки (противник, свої війська та сусіди., місцевість та метереологічні умови., радіаційна, хімічна та бактеріологічна обстановка., організація тилу.,сили та засоби медичної служби,) паралельно медична розвідка і рекогносцировка + доповідь командиру

5.Висновки з оцінки обстановки.

6. Прийняття рішення на організацію медичного забезпечення військ в бою (операції), паралельно попередні розпорядження МС + рішення командира

7.Оформлення плану медичного забезпечення(основні завдання медичної служби; можливі санітарні втрати; лікувально-евакуаційне забезпечення; санітарно-епідеміологічне забезпечення; заходи медичної служби щодо захисту військ від зму; забезпечення медичним майном і технікою;управління медичною службою) паралельно матеріали з мс в документи управління військами

8. Вказівки начальника медичної служби паралельно Затвердження плану медичного забезпечення

9. Постановка завдання підлеглим

10. Контроль виконання та допомога підлеглим

11. Доповідь про готовність медичної служби.

Прийняте рішення оформляється у вигляді плану медичного забезпечення частини (бригади, армійського корпусу, військ оперативного командування) в бою (операції). План медичного забезпечення є основним документом планування діяльності медичної служби частини (бригади, об’єднання). Цей план оформляється на робочій карті, де умовними знаками наносяться: лінія фронту (передній край оборони); необхідні дані про противника; положення і завдання своїх військ; розмежувальні лінії підрозділів (частин) та тилової смуги (якщо вона визначається); час і місця (райони) розміщення і переміщення тилових підрозділів (частин), а також підрозділів, частин і закладів медичної служби, як безпосередньо підпорядкованих так і на ступінь нижче; сили і засоби вищої ланки медичної служби, що діють в інтересах частини (бригади, об’єднання); шляхи підвозу та евакуації поранених і хворих; пункти управління та інші дані в обсязі, необхідному для управління медичним забезпеченням.

У першому розділі викладаються найважливіші завдання медичної служби частини (бригади, об’єднання), які витікають з рішення командира (командувача), вказівок старшого начальника медичної служби, а також з характеру і особливостей наступного бою (операції), організації тилу, умов діяльності і наступного обсягу роботи медичної служби

У другому розділі пояснювальної записки, який оформляється у вигляді таблиць, подаються дані про можливу величину і структуру санітарних втрат за видами зброї та завданнями (періодами) бою (операції) або ешелонами бойового порядку (оперативної побудови) військ (сил).

У третьому розділі пояснювальної записки визначається організація і зміст лікувально-евакуаційного забезпечення:

Четвертий розділ пояснювальної записки присвячується санітарно-епідеміологічному забезпеченню.

У п’ятому розділі пояснювальної записки вказуються основні заходи медичної служби щодо захисту особового складу військ, а також медичних підрозділів, частин і закладів від зброї масового ураження.

У шостому розділі пояснювальної записки викладаються питання забезпечення військ медичним майном і технікою,

У сьомому розділі пояснювальної записки наводяться дані з рішення щодо організації надійного і прихованого управління силами і засобами медичної служби в наступному бою.