Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародний протокол та етикет.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів

З ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН

Затверджено:

на засіданні кафедри СГД

Протокол № 1 від 31.08.10 р.

Зав. кафедри

____________В.В. Патерикіна

Алчевськ 2010

Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів

при складанні іспиту з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет»

Рівень,

бали

Знання

Уміння

високий,

91 – 100

Відмінно

А

Студент володіє глибокими і міцними знаннями в обсязі вимог навчальної програми з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет». Відповіді вичерпні, матеріал викладається послідовно, грамотно і логічно струнко. Уміє самостійно аналізувати, оцінювати й узагальнювати засвоєний матеріал, при цьому студент не утрудняється з відповіддю при видозміні питання

Студент вільно справляється з практичними завданнями, питаннями й іншими видами застосування знань з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет». Показує знайомство з монографічною літературою, правильно обґрунтовує прийняття рішень, написання конспекту, реферату і т.д. Уміє застосовувати знання в нестандартних ситуаціях, демонструє високу культуру спілкування.

середній,

81 - 90

Дуже добре

В

Студент твердо засвоїв програмний матеріал з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет». Логічно, грамотно його викладає, застосовуючи свою власну думку, не допускає істотних неточностей, вміє узагальнювати, аналізувати і формулювати висновки, використовує матеріал у стандартних ситуаціях. Виявляє розуміння термінології з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», передає зміст прочитаного, у відповіді погоджується теорія з практикою. Можливі несуттєві помилки деяких не основних питань.

Студент правильно застосовує теоретичні положення матеріалу з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет». Володіє необхідними навичками і прийомами їхнього виконання, показує уміння користуватися монографічною літературою, ведення записів, конспекту, написання реферату. Демонструє уміння вести діалог, уміє застосовувати свої знання до аналізу сучасної дійсності.

середній,

71 - 80

Добре

С

Студент, в основному, володіє навчальним матеріалом з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», але не завжди самостійно і з розумінням відтворює його в усній та письмовій формі. Дає визначення основних понять з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», аналізує, порівнює і систематизує інформацію, робить висновки. Відповіді в цілому правильні, логічні, але не завжди обґрунтовані. У відповідях припускається незначних помилок, які не завжди здатен самостійно виправити.

Студент, як правило, з розумінням застосовує теоретичний матеріал з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет». Показує уміння користуватися монографічною літературою, ведення конспекту, написання реферату. Демонструє уміння вести діалог.

достатній,

61 - 70,

Задовільно

D

Студент володіє знаннями тільки основного матеріалу з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», але не засвоїв його деталей. Допускає неточності у формулюваннях, відтворює матеріал без достатнього розуміння, у неповному обсязі, з частковою допомогою викладача, допускає порушення послідовності у викладі програмного матеріалу.

Студент здатний виконати завдання з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», за зразком. Володіє тільки елементарними уміннями навчальної діяльності, зазнає утруднення у виконанні практичних завдань. Недостатньо володіє навичками робити узагальнення та висновки, допускає помилки, що повною мірою не може виправити самостійно.

Рівень,

бали

Знання

Уміння

достатній,

51 - 60,

Задовільно

E

Студент володіє знаннями тільки основного матеріалу з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет»,, але не засвоює його деталей. Припускає деякі помилки і недостатньо правильні формулювання, допускає порушення послідовності у викладанні матеріалу. Основні поняття з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», даються з помилками, які повною мірою самостійно виправити не може.

Студент без достатнього розуміння застосовує теоретичний матеріал при виконанні завдань з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», Недостатньо володіє умінням узагальнення основних понять з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», допускає помилки, які може виправити за допомогою викладача.

початковий,

26 – 50

Не задовільно з можливістю повторного складання

FX

Студент відтворює за допомогою викладача основний матеріал з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», або його елементи на рівні знайомства, без розуміння сутності. У відповідях допускаються істотні помилки, які самостійно виправити не може.

Студент відтворює на рівні розпізнавання окремі компоненти знань з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», за допомогою викладача. При виконанні практичних завдань з предмету «Міжнародний протокол та етикет», припускається істотних помилок, які самостійно виправити не може.

початковий,

0 - 25

Не задовільно зобов’язковим повторенням курсу

F

Студент навіть за допомогою викладача не відтворює основній матеріал з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет», або його елементи. У відповідях допускаються істотні помилки, які самостійно виправити не може.

Студент навіть на рівні розпізнавання не відтворює окремі компоненти прав знань з дисципліни «Міжнародний протокол та етикет». При виконанні завдань припускається істотних помилок, які самостійно виправити не може.

Розробив:

асистент. каф. СГД О.М. Загородня

Міністерство освіти і науки України

Донбаський державний технічний університет

Факультет економіки і фінансів

Кафедра соціально-гуманітарних дисциплін