Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СОЭИ_т1-14.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
1.87 Mб
Скачать

Тема 9. Автоматизоване оброблення інформації у страхуванні

Автоматизована інформаційна система страхової компанії (АІС «Страхування») охоплює більшість функцій і завдань діяльності страхових компаній з метою виконання відповідної планової та аналітичної роботи, страхових операцій, ведення форм обліку і звітності, прискорення оброблення звітних даних та підвищення обґрунтованості управлінських рішень.

Головними цілями створення АІС страхової компанії є:

  1. Проведення в установлені терміни розрахунків, пов’язаних із рухом договорів страхування.

  2. Автоматизація процесу обліку договорів за всіма видами страхування.

  3. Досягнення показників розвитку всіх видів страхування.

  4. Прийняття обґрунтованих планових рішень по доходах, видатках і отримання необхідного балансового прибутку.

Головним призначенням системи є забезпечення збору, збереження, оброблення і передачі інформації з використанням комп’ютерної техніки і зв’язку з урахуванням взаємодії рівнів управління страхової компанії та інших установ.

Функції і задачі, покладені на АІС «Страхування». Тісно перетинаючись у таких питаннях, як поліпшення планових, звітно-статистичних і обліково-контрольних робіт, задачі АІС «Страхування» центрального й районного рівнів істотно різняться за формами й засобами реалізації на ЕОМ. Для АІС центрального рівня основними критеріями ефективності функціонування є розрахунки по збільшенню варіантності й забезпеченню обґрунтованості та збалансованості планових завдань, підвищенню їхньої точності й наданню ширших можливостей управлінському персоналу в аналітичній роботі. Визначальний же критерій ефективної роботи АІС страхової компанії районного представництва полягає в підвищенні продуктивності праці страхових працівників (агентів) шляхом передачі на автоматизоване оброблення більшості видів страхових операцій.

Функціональні підсистеми АІС «Страхування»:

  • планування — призначена для розроблення перспективних і поточних планів прибутків і видатків за всіма видами страхування та планів надходження страхових внесків і платежів. У межах підсистеми розробляються проекти контрольних цифр на перспективу, складаються проекти річних планів по основних видах платежів за видами страхування, які є обов’язковими в нашій державі, по добровільних, особистих, майнових та інших видах страхування;

  • бухгалтерський облік і звітність — реалізує автоматизоване розв’язання задач з виконання операцій обліку грошових і поточних господарських операцій, формування бухгалтерських звітів у цілому по страховій компанії, а також зведених бухгалтерських балансів і аналітичних розробок до них. Тут автоматизовано виконуються функції контролю за правильністю укладання балансів на підзвітних рівнях страхової компанії, формування балансів та іншої звітної документації для контролюючих, статистичних і податкових органів. Для цього передбачається формування різноманітних аналітичних таблиць, розшифровок, інших документів, отримання яких стає можливим завдяки створенню єдиної міжрівневої бази даних і АРМ спеціалістів з широким використанням ПК, що реалізують технологію розподіленого оброблення даних і можливість отримання відповідей на регламентні та нерегламентні запити в запитувальному режимі функціонування;

  • праця і заробітна плата — призначена для розроблення проектів кошторисів і обліку видатків на утримання страхової компанії, обліку праці та заробітної плати, складання звітів із праці й заробітної плати, формування зведених звітних документів і аналітичних розробок до них;

  • статистичний облік і звітність — використовується для укладання зведених статистичних звітів за всіма видами страхування, фінансовими результатами страхових операцій за звітний період, визначення основних показників роботи страхової компанії, укладання аналітичних розробок за всіма видами звітності, з організаційно-масової і контрольно-ревізійної роботи;

  • правове забезпечення — забезпечує облік, зберігання і пошук правових та інформаційних актів за всіма видами діяльності страхової компанії. Задачі цієї підсистеми розв’язуються в межах автоматизованої інформаційно-пошукової системи (ІПС). Використання ІПС дозволяє централізувати збирання і контроль інформації, дає можливість одержувати відповіді із законодавчих, правових, нормативних та інших питань усім користувачам системи в умовах, коли в системі водночас працюють кілька з них;

  • тарифи і нормативи — підсистема для автоматизованого розв’язання задач з обчислення тарифних ставок за видами майнового й особистого страхування, резервів, внесків по страхуванню життя, розроблення середніх цін на сільськогосподарські культури та інших розрахунків. У підсистемі виконуються також розрахунки відомчих нормативів розподілу фонду економічного стимулювання.

Функціональна частина АІС «Страхування» нижчих ланок страхової компанії складається з тих самих підсистем, крім підсистеми «Тарифи та нормативи», яка функціонує тільки на вищому рівні страхової компанії. Додатково у структурі виокремлено підсистеми:

  • ведення операцій за договорами страхування — здійснюються автоматизоване ведення обліку об’єктів страхування й обчислення страхових платежів, розв’язуються задачі з визначення збитків та виплат страхового відшкодування і страхових сум;

  • контроль і аналіз діяльності відділення — визначаються основні показники роботи представництв, дільниць, бригад і агентів.

Інформаційне забезпечення. В АІС «Страхування» використовуються класифікатори: ЄДРПОУ, ДРФОУ, видів страхування, страхового поля, видів тарифів, видів виплат, страхових агентів, особових рахунків, представництв страхової компанії, типів відділень, банківських установ. БД крім масивів НДІ містить оперативні масиви особових рахунків, платежів, що надійшли, страхових внесків та викупних сум, планові показники роботи страхової компанії та ін.

Вхідні інформаційні повідомлення — договори страхування (поліси), реєстри до цих договорів, виписки з банку про надходження страхових внесків або сплат, масив БД про сплату за окремими договорами і т. ін.

Вихідні інформаційні повідомлення — портфель договорів страхового агента, таблиця зведених номерів особових рахунків, розрахунок на виплату, платіжне доручення на виплату, журнали обліку договорів, внесків і страхових сум, звітні податкові та статистичні форми та ін.