Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проектування.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
541.7 Кб
Скачать

Аналіз історико-архітектурного містобудівного обґрунтування

Експерти проаналізували ІМО, опрацьоване інститутом «Укразахідпроектреставрація» у 2008 р., що складається із трьох розділів: історико-містобудівної довідки, аналітичної частини, яка містить текстові та графічні матеріали, висновків, які викладені в текстовій та графічній частинах.

Згідно з матеріалами висновків, зокрема пропозицій формування територій забудови в межах проектованих ділянок на вул. Федорова передбачено: збереження історично сформованого розпланування парцель втраченої забудови з трасуванням межових мурів в межах подвір’я, а також влаштування проектної забудови: з непарної сторони №23,25 – в межах втрачених кам’яниць та межах тильної офіцини в східній частині ділянок з влаштуванням внутрішнього подвір’я; з парної сторони – в межах втраченої кам’яниці №22 і з забудовою тильної (південної) частини ділянки будинку №10 на вул. Руській, в межах втрачених кам’яниць №24 та 26 в східній частині ділянки з влаштуванням внутрішнього подвір’я в західній частині ділянки.

Друга черга розвитку об’єкта передбачала можливість забудови на місці втрачених тильних офіцин будинків №3.5 з боку вул. Сербської. Стосовно збереження та пристосування пам’ятки архітектури – будинку №28 на вул. Федорова були висловлені невизначені та обтічні рекомендації щодо його цінності та не окреслені конкретні заходи щодо його збереження і використання.

Експерти зауважили, що в завданні не висвітлено питання консервації та включення в структуру проектованого об’єкта залишків первісної забудови та виявлених археологічних знахідок, що є значним упущенням, враховуючи рівень професіоналізму інституту «Укрзахідпроектреставрація».

Окрім того експерти наголосили на відсутності документів, які підтверджуютьб погодження матеріалів коригованого ІМО в установлено порядку (згідно з наказом Державної служби охорони культурної спадщини №7 від 22.03. 2004). Тому, на думку експертів, подані на розгляд матеріали проекту готельного комплексу не відповідають вимогам та рекомендаціям історико-архітектурно містобудівного обґрунтування.

Аналіз містобудівного обґрунтування

Містобудівне обґрунтування, опрацьоване комунальним підприємством «Архбуднагляд» у жовтні 2009 р., складається із пояснювальної записки та графічної частини.

Однак подані на розгляд матеріали МО виявилися по суті «рецензією» проектних рішень, про що свідчать текстові та графічні матеріали із вказівкою «проектом передбачається…».

Аналітики звернули увагу на те, що основні техніко-економічні показники, наведені в МО, не відповідають показникам, наведи в рішенні міськвиконкому від 02.06.2009 р. №385.

Графічні матеріали МО датовані жовтнем 2009 р., тоді як рішення Львівського міськвиконкому №385. а воснову якого лягло МО, було прийняте 02.06.2009 р.

Матеріали МО, опрацьованго 2009 року ЛКП «Архбуднагляд» кардинально відмінні та повністю ігнорують матеріали коригованого ІМО, опрацьовані інститутом «Укрзахідпроектреставрація» 2008 р, що свідчить про відсутність координації в роботі управління охорони історичного середовища та управління архітектури і містобудування ЛМР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]