Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проектування.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
541.7 Кб
Скачать

2.2. Правові вимоги щодо розміщення, проектування, будівництва і експлуатації висотних будинків і споруд.

Принципи, закладені у містобудівній концепції, враховуються і деталізуються у відповідній містобудівній документації, яка затверджується Київрадою.

У детальних планах територій ураховуються межі зон, де не допускається розміщення висотних будівель (центральна історична частина, історичні ареали, зони охорони пам’яток культурної спадщини, Дніпровські схили та інші зони охоронюваного ландшафту).

Містобудівні умови та обмеження щодо використання територій, де планується розміщення висотних будівель визначаються у планах зонування територій – додатках до Правил забудови міста Києва.

У разі відсутності затверджених планів зонування для обґрунтування розміщення ВМК, висотної будівлі розробляються, погоджуються і затверджуються в установленому порядку містобудівне обґрунтування визначення параметрів об’єкта та історико-містобудівне обґрунтування, якими визначаються містобудівні умови та обмеження з урахуванням зон охорони історико-культурної спадщини та природного ландшафту, коридорів польотів літаків, блакитних ліній тощо, при потребі вносяться необхідні зміни до містобудівної документації.

Для вибору ділянки забудови висотним будинком обов'язковим є розроблення інженерно-будівельного обґрунтування, яке повинно включати прогнозну оцінку можливих змін ґрунтових та гідрогеологічних умов, аеродинамічних показників в зоні забудови, прогнозовані природні та техногенні навантаження від висотного будинку із урахуванням існуючої транспортної та підземної інженерних інфраструктур.

Для кожного висотного будинку також розробляється концепція пожежної безпеки, яка включає протипожежні організаційно-технічні заходи та заходи по захисту і рятуванню людей при виникненні пожежі.

Вибір ділянки будівництва для висотного будинку необхідно здійснювати з урахуванням містобудівного зонування території, визначеного у містобудівній документації, нормативних вимог щодо функціонально-планувальної організації містобудівних планувальних утворень і із урахуванням впливу на оточуючу забудову.

До проектування висотних будинків допускаються організації, які мають ліцензії на проектування будинків та споруд першого класу відповідальності.

Замовник отримує АПЗ та розробляє ескізний проект забудови ВМК відповідно до державних норм, стандартів, Правил забудови м. Києва.

Київська міська державна адміністрація звертається листом до Мінбуду щодо погодження пропозицій на експериментальне проектування та будівництво ВМК - об’єкта житлово-громадського призначення відповідно до наказу Мінрегіонбуду від 25.09.06 № 319. «Про затвердження Порядку погодження та супроводу у центральному апараті Мінрегіонбуду документів щодо експериментального проектування та будівництва об’єктів житлово-громадського призначення, на які відсутні нормативні вимоги».

Після узгодження запропонованих рішень Мінрегіонбудом замовник розробляє Програму експериментального будівництва ВМК – об’єкта житлово-громадського призначення й подає на погодження Мінрегіонбуду в установленому порядку для занесення до Переліку експериментальних об’єктів житлово-громадського призначення.

Після погодження Програми та затвердження її замовником відповідно до спільного наказу Держбуду України та МНС України від 10.12.2004 р. №238-225 замовник забезпечує розроблення індивідуальних технічних вимог для розроблення наступної стадії проектної документації.

Індивідуальні технічні вимоги розробляються базовими науково-дослідними інститутами, визначеними Мінрегіонбудом, із залученням в установленому порядку співвиконавців наукових досліджень експериментального об’єкта, погоджуються ними та надаються Замовником до Мінрегіонбуду на розгляд.

Після затвердження Мінрегіонбудом Індивідуальних технічних вимог у місячний термін замовнику надається лист Мінрегіонбуду України щодо остаточного погодження експериментального будівництва.

Проектна документація на будівництво МБК, висотних будівель розробляється і погоджується в установленому порядку територіальними органами відповідних центральних органів виконавчої влади, підлягає комплексній державній експертизі.

Замовник звітує Мінрегіонбуду про хід експериментального будівництва, стан виконання наукових досліджень та натурних випробувань, передбачених Програмою, в установленому порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]