Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проектування.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
541.7 Кб
Скачать

Основні положення.

Розділ 1. СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПРОБЛЕМИ РОЗМІЩЕННЯ ВИСОТНИХ БУДИНКІВ І СПОРУД У МІСТІ КИЄВІ

1.1. Загальні положення.

Містобудівна концепція розміщення висотних будинків і споруд в м._Києві на період до 2020 р. (далі «Концепція») є основою для вирішення питань розміщення, проектування і будівництва висотних будівель і споруд в м._Києві, визначення функціонального призначення територій висотної забудови в системі міста, граничної і оптимальної поверховості будинків і споруд, а також принципів об’ємно-просторової композиції, містобудівних і архітектурних рішень.

Концепція розроблена на підставі:

  • Завдання на розробку містобудівної «Концепції розміщення висотних будинків і споруд в м._Києві на період до 2020 р.”, затвердженого Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища;

  • Правил забудови м._Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 27 січня 2005 р.№ 11/2587 зі змінами та доповненнями від 27.10.2005 №272/3733, 26.04.2007 №477/1138;

  • Генерального плану розвитку м._Києва та проекту планування приміської зони на період до 2020 р., затвердженого рішенням Київради від 28.03.2002 № 370/1804;

  • Комплексної схеми транспорту м._Києва на період до 2020 р., затвердженої рішенням Київської міської ради від 16.06.2005 № 433/3009.

Концепція розроблена з урахуванням «Науково-методичних рекомендацій щодо зонування території м. Києва з визначенням зон розташування висотних споруд та граничних параметрів забудови соціальних, екологічних і історико-охоронних вимог», розроблених Українською академією архітектури.

При розробленні “Концепції (схеми) розташування висотних будинків і споруд в м. Києві на період до 2020 року” враховувалися також перспективи розвитку міста як столиці держави, визначені Генеральною схемою планування території України.

В даній концепції використовуються такі визначення:

Висотний містобудівний комплекс (далі – ВМК) – група різновисоких будівель, в тому числі висотою більш ніж 73,5 м, об’єднаних загальним функціонально-планувальним та архітектурно-просторовим рішенням, яке містить обов’язковий перелік об’єктів обслуговування для мешканців та працівників висотної будівлі, місця збереження автомобілів для мешканців, працівників та відвідувачів ВМК.

Висотна будівля (споруда) - будівля висотою більш 73,5 м, яка має необхідний перелік об’єктів обслуговування та місця збереження автомобілів.

Метою даної роботи є: розроблення принципів по визначенню територій для розміщення висотних будівель і споруд на період до 2020 року, встановлення порядку проектування висотних містобудівних комплексів та висотних будівель, інвестиційного забезпечення будівництва таких об’єктів, інженерно-транспортної інфраструктури міста, створення виразної об’ємно-просторової архітектурно-містобудівної композиції забудови м. Києва.

Концепцією також визначаються:

функціональні і архітектурно-містобудівні вимоги щодо використання території, регламенти забудови, обмеження щодо забудови висотних містобудівних комплексів та висотних будівель;

вимоги щодо порядку проектування і будівництва висотних містобудівних комплексів та висотних будівель.

Реалізація положень концепції (схеми) розміщення висотних будівель і споруд в м. Києві сприятиме вирішенню гострих соціально-економічних, містобудівних проблем подальшого розвитку столиці.

Практика проектування, будівництва і експлуатації висотних містобудівних комплексів та висотних будівель в м. Києві буде здійснюватися на основі сучасної нормативно – правової бази та з урахуванням зарубіжного й вітчизняного досвіду висотного будівництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]