Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
комплекс ЖП 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
587.78 Кб
Скачать

Задача 4 (до теми 4)

З. звернулася до відділу субсидій районної державної адміністрації з питанням про призначення їй субсидій для відшкодування втрат на оплату житлово-комунальних послуг. Працівнику відділу вона повідомила, що проживає за договором найму у двокімнатній квартирі загальною площею 54 кв. м разом з матір’ю, яка є непрацюючим пенсіонером, чоловіком, та дитиною віком 2 р., а сама З. знаходиться у декретній відпустці по догляду за нею. Мати отримує пенсію у розмірі 880 грн. на місяць, чоловік зарплату – в середньому 1010 грн. на місяць, сама З. отримує 130 грн. на місяць допомоги по догляду за дитиною. Всі зазначені особи зареєстровані у встановленому порядку в цій квартирі. Засоби обліку газу, води, теплової енергії у квартирі відсутні. Використання електроенергії здійснюється за договором, середньомісячне фактичне споживання електроенергії становить 110 кВт. год. Оплата за послуги становить: утримання будинку та прибуд.території 128 грн., опалення-182 грн., гар. водопостачання – 104 грн. 02 коп, хол. водопостачання -54 грн. 88 коп, електроенергія – 26 грн.80 коп.

Дайте відповідь на наступні питання.

Якими нормативно-правовими актами регулюється порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування втрат на оплату житлово-комунальних послуг? Які особи мають право на її отримання, а які – ні? Які документи необхідні для призначення субсидії? Проведіть розрахунок середньомісячного сукупного доходу і загальний місячний розмір плати за житлово-комунальні послуги та визначте, чи має З. право на субсидію по оплаті житлово-комунальних послуг.

Задача 5 (до теми 5)

У 2006 р. над малолітньою Д. у зв’язку із загибеллю батьків було встановлено опіку. Опікуном призначено рідну тітку Д. - гр-ку Ж., яка на час виконання опікунських повноважень поселилася в приватизовану двокімнатну квартиру Д.

У 2010 р. гр-ка Ж. здала у піднайом кімнату у квартирі, а сама поселилася з Д. в іншій. Договір піднайму у встановленому порядку не оформлявся. У цьому ж році до районного відділу опіки і піклування звернулась сусідка Д., гр-ка П., яка повідомила, що піднаймач Д. зловживав спиртними напоями, часто разом з Ж., яка у зв’язку з цим не приділяла своїм обов’язкам належної уваги.

Дайте правову характеристику ситуації. Чи мало місце зловживання опікунськими правами? Чи буде гр-ка Ж. притягнута до відповідальності? Які права та обов’язки опікуна встановлено чинним законодавством стосовно житлової площі підопічного? Які положення передбачені чинним законодавством щодо захисту житлових прав дитини, позбавленої батьківського піклування?

Задача 6 (до теми 6)

Адміністрація м. Лубни звернулась з позовом до У. про виселення з належного йому будинку, який підлягає знесенню у зв’язку із вилученням земельної ділянки для будівництва автодорожньої естакади.

У. позов не визнав, посилаючись на те, що його не влаштовує місце розташування земельної ділянки, яка пропонується адміністрацією, і пред’явив зустрічний позов про зобов’язання виділити йому іншу земельну ділянку за його вибором та виплатити грошову компенсацію вартості належного йому житлового будинку.

Яке рішення прийме суд? Які обставини повинен суд враховувати при прийнятті рішення? Які дії повинна чинити адміністрація при вилученні земельної ділянки у власника і виселенні його у зв’язку з цим з належного йому житлового приміщення?